Lietuvą pasiekė dar 12 tonų apsaugos priemonių medikams | KaunoDiena.lt

LIETUVĄ PASIEKĖ DAR 12 TONŲ APSAUGOS PRIEMONIŲ MEDIKAMS

  • 10

Kauno oro uoste šeštadienio vakarą nusileido lėktuvas iš Kinijos, atgabenęs daugiau nei 12 tonų asmens apsaugos priemonių šalies medikams, kovojantiems su koronavirusu.

Numatoma, kad krovinyje – respiratoriai, apsauginiai akiniai, vienkartinė medicininė apranga ir batų apsaugos, taip pat nosies ir gerklės tamponėliai mėginiams imti, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Per pastarąja savaitę atvežta beveik 221 tona medicininių prekių – beveik 45 proc. viso svorio, atskraidinto nuo kovo 28 dienos iki dabar.

Šiuo metu bendras atgabentas medicininių reikmenų svoris – 493 tonos.

Gautos apsaugos priemonės paskirstomos penkioms šalies organizuojančioms ligoninėms – Santaros klinikoms, Kauno klinikoms, Klaipėdos universitetinei ligoninei, Respublikinei Panevėžio ligoninei ir Respublikinei Šiaulių ligoninei.

Jos pagal poreikį išdalina priemones veikimo teritorijoje esančioms gydymo įstaigoms, penkių didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stotims, taip pat medikams, dirbantiems savivaldybių įsteigtose karščiavimo klinikose ir mobiliuose punktuose.

Ketvirtadienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad medikams, kovojantiems su koronavirusu, iš viso jau pristatyta 12,7 mln. vienetų iš Kinijos užsakytų asmens apsaugos priemonių.

Lietuvos specialistai nustatė, kad dalis gaunamų apsaugos priemonių yra nekokybiškos.

Vyriausybė anksčiau yra skelbusi, kad Kinijoje iš viso užsakyta 1,8 mln. respiratorių, 5,7 mln. veido kaukių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių, 0,8 mln. apsauginių akinių, 1,8 mln. vienkartinių chalatų, per 1 mln. apsauginių kombinezonų su gobtuvu, 15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. antbačių.

Gairės: apsaugos priemonės, atgabentos apsaugos priemonės, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

siuntos gaunamos apsaugai, tai kodėl vaikščiojantys daktarai pas ligonius jos neturi???? Matomainereikalauja,nes retas kuris daktaras karantino metu lanko namuose ligonius, o ir patekti į ambul ar ligonines beveiknebuvo vilties,nes nepriiminėjo, gydė nuotoliniu būduir atsiliepinėjo telefonu,daktarams toks gydymo metodas labai patiko

menka apsauga

Kiekvienam LT gyventojui vos po 4 gramus….

VOX POPULI

"Geriausiai kio koronos apsaugo buljonas iš katino".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS