Kaune – ekologinė nelaimė: į Nerį pasipylė didelis kiekis fekalijų | KaunoDiena.lt

KAUNE – EKOLOGINĖ NELAIMĖ: Į NERĮ PASIPYLĖ DIDELIS KIEKIS FEKALIJŲ

  • 13

Vakar pilietiškas skaitytojas užfiksavo, kaip Kaune į Nerį plūsta fekalijos. Kaunietis piktinasi tarnybų neveiksnumu, o pastarosios teigia darančios tai, kas įmanoma.

Kaip teigia Algimantas, apie 17 val. vaikščiodamas Vilijampolėje pamatė, kaip šalia Neries krantinės į vandenį plūsta didžiulis srautas nuotekų.

Vyras buvo papiktintas tokiu akibrokštu ir atsakingų institucijų nesiimamais veiksmais.

„Stabtelėję dviratininkai filmuoja ir „grožisi“ lietuviškos „Niagaros“ siautėjimu ir riaumojimu,“ – ironiškai pasakojo Algimantas.

„Beveik vertikalaus šlaito viršuje stovi gelžbetonio stulpas, palaikantis, kaip spėju, elektros liniją virš Neries. Gal paplaus stulpo pamatus, o gal ne? Nuo vakar iki šiandien fekalijų į Nerį pribėgo apie 100 000 tonų. Ar mes mylime Lietuvą? O jei stulpas nuvirs ir nutrūks elektros tiekimas?“.

Pilietiškui vyrui buvo sunku patikėti, jog darbo dieną niekas nebando išspręsti šios problemos.

„Matyt, tai ne kokia degantį pašiūrė, kai lekia kelios kaukiančios gaisrinės mašinos...“, – ironizavo vyras.

Algimantas šalia Varnių tilto plūstančius teršalus įamžino ir vaizdo įraše. Vyras spėja, kad kilusi bėda atsirado dėl to, kad galėjo trūkti pagrindinis kanalizacijos linijos vamzdis.

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su „Kauno vandenų“ atstove. Moteris teigė, kad apie šį atvejį yra žinoma ir į problemą sureaguota – specialistams pateikta užklausa.

„Tikslesnės informacijos neturime, dar bandome pilnai išsiaiškinti susidariusią situaciją, o tuomet imtis adekvačių veiksmų. Darome tai, ką galime“, – sakė bendrovės atstovė.

Gairės: fekalijos, fekalijos Neryje, į vandenį plūsta nuotekos, Neris, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Alis Petkus...

100 000 tonų... čia tai bent... :)...

Sigitas

Matijošaiti ar jau pastatei ten stendą "Kaunas tvarkosi"""Ne???Tai kodėl????

jo

Ponai, pamastykit ar pelninga investuoti pinigėlius, kur reikalaujama daug darbo? Keliai, ir stikliaškos, tai jau kitas lygis(nieko prieš kokybiškai ir protingai). O,Jūs rašote, kad reikia bausti, Ką? Savivaldybei pavaldžias įmones. Jūs ką "savo šeimą norite palikti alkaną". Yra Krabų kurie labai gerai dauginasi ne tik sūriam, bet ir gėlam vandenį, o KRABUI ar reikia, kad daugintūs daugiau KRABŲ?. Tikrai ne, nes po to reikės KRABUI, KRABUS ėsti, o tai jau blogas įvaizdis(ypač ateičiai). KRABUI geriau turėti savo "tvenkinį", kur SAVI KRABIUKAI, dauginasi su KRABO žinia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS