Įniršo negalėjęs atsiskaityti grynaisiais: kaip vykti, jei banko kortelės neturi? | KaunoDiena.lt

ĮNIRŠO NEGALĖJĘS ATSISKAITYTI GRYNAISIAIS: KAIP VYKTI, JEI BANKO KORTELĖS NETURI?

  • 18

Karantinas ir kitokie bandymai apsisaugoti nuo koronaviruso paveikė įvairias gyvenimo sritis. Viena jų – apribotas žmonių tiesioginis kontaktas, o kartu ir grynųjų pinigų atsisakymas.

Tuo vadovaujantis bendrovės, dar tebedirbančios, prašo atsiskaityti tik banko kortelėmis ar internetu.

Tokį skelbimą išvydęs geležinkelio stotyje vienas kaunietis pasipiktino, ką daryti, jeigu keliauti reikia, o banko kortelės neturi apskritai ar neturi šiuo metu pasiėmęs.

„Šiuo metu įsigyti bilietus galima internetu arba kasose, atsiskaitant banko kortelėmis“, – patvirtino „Lietuvos geležinkelių“ Komunikacijos departamento atstovė Rūta Atroškaitė.

Anot jos, atsiskaitymai grynaisiais ir bilietų prekyba traukiniuose laikinai sustabdyti, siekiant riboti tarpusavio kontaktus. „Suprantama, kad tai keičia dalies keleivių įpročius, bet šiuo sudėtingu laikotarpiu pirmiausia turime rūpintis vienas kito sveikata ir saugumu“, – teigė atstovė, nenurodžiusi, kiek per paskutinės dvi savaites nustatyta asmenų, bandžiusių keliauti be bilieto ir kas tokiems gresia.

Grynaisiais pinigais negalima atsiskaityti ir Kauno miesto visuomeniniame transporte.

Šiuo metu įsigyti bilietus galima internetu arba kasose, atsiskaitant banko kortelėmis.

R. Atroškaitė pasakojo, kad dalis „Lietuvos geležinkelių“ personalo dirba namuose. „O kolegas, kurių darbo funkcijų nebūtų kaip perkelti į namus (pvz., konduktorių-kontrolierių), aprūpinome asmens apsaugos priemonėmis (vienkartinėmis pirštinėmis, vienkartinėmis medicininėmis kaukėmis, respiratoriais, dezinfekciniais skysčiais). Koronaviruso atvejų šiai dienai bendrovėje neužfiksuota", – konstatavo R. Atroškaitė.

Keleivių srautai pastarąją savaitę krito 75 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Tad nuo vakar „Lietuvos geležinkelių“ grupei priklausanti keleivių vežimo bendrovė „LG Keleiviams“, optimizuoja vietinių traukinių reisus. Iš esamų 226 laikinai stabdomas trečdalis – 76.

Laikinai stabdomi ekspresai arba vėlyvieji reisai, skirti grįžti namo po pramogų, tačiau paliekamas būtinasis susisiekimas – galimybė pasiekti darbą, gydymo įstaigas, maisto parduotuves ar vaistines.

„Svarbu tai, kad susisiekimas traukiniais tarp miestų nenutrūks – tik bus retesnis. Tai ypač aktualu šiuo metu, kai kiti vežėjai sustabdė tarpmiestinius reisus“, – teigė „LG keleiviams“ generalinis direktorius Linas Baužys.

„Maksimaliai rūpinamės klientų ir savo darbuotojų saugumu: stotys ir traukiniai dezinfekcinėmis priemonėmis nuodugniai valomi bent kartą per dieną; populiariausių maršrutų traukiniuose liečiami paviršiai dezinfekciniu skysčiu papildomai valomi po kiekvieno reiso“, – pasakojo L. Baužys.

Užtikrinama, kad keleiviai vienas nuo kito sėdėtų per saugų vieno metro atstumą. Ribojami žmonių srautai Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių geležinkelių stotyse, į jas įleidžiant tik klientus, turinčius bilietus ar planuojančius juos įsigyti ir keliauti.

Gairės: koronavirusas, grynieji pinigai, atsiskaitymas, banko kortelė, karantinas, COVID-19 karantinas, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

marta

dar idomiau gaunasi siauliu bankas jei per puse metu nesinaudoji korte ,tau pinigu neisduoda o tu turi nueiti i banka ir suaktyvinti savo kortele o grizusi is uzsienio tu sedi ir nesupranti tokio cirko kuris vyksta cia marijos zemeja ,turi ir neturi pinigu ar ne juokinga

H

Tai jau pažeidimas priedo baustinas. Grynuosius PRIVALOMA priimti . Jei ne duokite už dyką

Juana

juokinga ,kad įvesti transporte tokie kvaili ribojimai ,draudžiama atsiskaityti grynaisiais pinigais .O juk tai legalūs mūsų valstybiniai pinigai ir niekas žmogui už juos negali nesuteikti paslaugų,nėra tokio įstatymo ! Jei bijo kovido viruso ,turi dezinfekuoti rankas ir pinigus,dirbti su pirštinėmis ,bet negali neparduoti bilieto už grynuosius legalius pinigus ir negali reikalauti mokėti tik banko kortele ,manau tai kvailių sugalvoti ribojimai . Nesuprantu ,kodėl tyli juristai ? Tik sovietiniais laikais žmonės buvo varu varomi į kolchozus ,o dabar varu į bankus .Tai ką ,grįžtame į praeities laikus?kPaaiškinkite man ,kokiais remiasi įstatymais mūsų besmegeniai valdininkėliai ,kurie priima galioti tokias debiliškas taisykles ir prieš žmogaus valią ,reikalauja naudotis tik banko kortelėmis ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS