Lietuvos policijos rėmėjams atsidėkota tradicija tapusiame sąskrydyje Rumšiškėse | KaunoDiena.lt

LIETUVOS POLICIJOS RĖMĖJAMS ATSIDĖKOTA TRADICIJA TAPUSIAME SĄSKRYDYJE RUMŠIŠKĖSE

  • 3

Šį savaitgalį Rumšiškėse, Lietuvos liaudies ir buities muziejuje, vyko jau tradicija tapęs Lietuvos policijos rėmėjų sąskrydis.

Policijos departamento ir Kauno apskrities policijos pareigūnų organizuotoje šventėje dalyvavo komandos iš 10 apskričių. Jos varžėsi įvairiose rungtyse, o po intriguojančio finalo nugalėtojų statulėlė atiteko klaipėdiečiams.

Kaip dažniausiai apibūdinami, policijos rėmėjai – tai policijos pagalbininkai, kurie padeda palaikyti viešąją tvarką, užkerta kelią nusikalstamoms veikoms ar kitiems pažeidimams.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus viršininkės Agnės Greblikaitės, pagrindinis policijos rėmėjų tikslas – padėti: „Policijos rėmėjai savanoriškai siekia aplinką padaryti saugesne, patrauklesne ir būti naudingi visuomenei“.

Jau trečius metus iš eilės organizuojamas sąskrydis – vienas iš būdų atsidėkoti policijos rėmėjams už jų veiklą.

„Norime pagerbti šiuos žmones, atsidėkoti už per metus atliktą darbą, pabendrauti, apsikeisti patirtimi.“ – apie sąskrydžio idėją pasakoja A. Greblikaitė.

Visiems susibūrusiems už atsidavimą ir pilietišką veiklą dėkojo ir Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas, laikinai atliekantis Generalinio komisaro funkcijas, ir laikinasis Kauno apskrities policijos vadas Elanas Jablonskas.

„Jūs turite didelę užduotį gyvenime. Kadangi pasirinkote būti policijos rėmėjais, turite didelę atsakomybę. Atsakomybę ne tik prieš pareigūnus, bet, visų pirma, prieš visuomenę. Jūs turite būti absoliutus pavyzdys visiems. Tad ačiū Jums, visų pirma, už tą ryžtą ir pasiaukojimą.“, - atidarydamas šventę dėkojo E. Jablonskas.

Policijos rėmėjų, susibūrusių Kauno apskrityje, laukė įvairios veiklos. Jie ne tik dalyvavo Liaudies buities muziejaus edukacijose, bet ir varžėsi, kurios apskrities komanda greičiausia. Iš viso laukė 4 rungtys. Įdomiausia iš jų – „Pagelbėk močiutei“. Jos metu komandos turėjo vyresnio amžiaus moteriai prinešti vandens, supjauti malkas ir net pakilnoti močiutę.

Renginio pabaigoje atsirado netikėta intriga, nes tiek pat taškų surinko dvi komandos: Klaipėdos ir jungtinė Telšių-Tauragės. Dėl nugalėtojo vardo pavesta varžytis komandų kapitonams. Jie turėjo pernešti merginą per upelį. Greitesnis buvo Klaipėdos komandos vadas – jiems ir atiteko nugalėtojų statulėlė. Visų sąskrydžio dalyvių laukė skanios dovanos ir staigmena – vėsaus vandens dušas, kuriuo dalyvius atgaivino priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai.

Pagal tradiciją, sąskrydį organizuoja nugalėtojai, todėl kitąmet šventė vyks uostamiestyje. Tai ne vienintelis renginys, kuriuo norima atsidėkoti policijos rėmėjams: Kaune kasmet organizuojamas padėkos vakaras, kurio metu apdovanojami aktyviausi savanoriai.

GALERIJA

  • Lietuvos policijos rėmėjams atsidėkota tradicija tapusiame sąskrydyje Rumšiškėse
  • Lietuvos policijos rėmėjams atsidėkota tradicija tapusiame sąskrydyje Rumšiškėse
  • Lietuvos policijos rėmėjams atsidėkota tradicija tapusiame sąskrydyje Rumšiškėse
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

K

Ožiuku susirinkimas :D :D

1312

Paciulpkite paulikui ir visiems mentasnukiams kurie tam isgamai padejo

Anonimas

TIKRAI NIEKAM NEIDOMU KA JIEM TEN DAVE TAI MATOSI VANDENS PALAKT

SUSIJUSIOS NAUJIENOS