Kauno Tauro LIONS klubo nariai suskubo į pagalbą savo kolegai | KaunoDiena.lt

KAUNO TAURO LIONS KLUBO NARIAI SUSKUBO Į PAGALBĄ SAVO KOLEGAI

Pirmadienio vakarą Nacionalinio kraujo centro atsargas papildė maždaug penki litrai kauniečių kraujo. Beveik visi Kauno Tauro LIONS klubo nariai aukojo kraują solidarizuodamiesi su vieno savo nario liga.

Iki šiol Kauno Tauro LIONS klubo nariai kovojo su skurdu, padėjo akliesiems ar silpnaregiams studentams bei moksleiviams, tačiau onkologinei kraujo ligai pakirtus jų klubo kolegą karikatūristą ir stiklo menininką Edmundą Unguraitį, vyrai nusprendė paaukoti ko nenupirksi už pinigus – kraujo, kuris reikalingas kolegos gydymui.

Žinoma, tiesiogiai savo kraujo atiduoti ir kolegai klubo nariai negali, todėl ši akcija labiau skirta dėmesio į kraujo trūkumą atkreipimui.

„Mūsų visų kraujo grupės skirtingos, o Edmundui reikalinga rezus trečia kraujo grupė. Mes tikimės, kad kiti žmonės prisidės prie šios akcijos ir tuo pačiu padės ne tik mūsų kolegai, bet ir kitiems žmonėms. Tik taip, per masiškumą galima surinkti pakankamai kraujo. Pabandykite jūs vienas pats rasti vienuolika žmonių su tokia pat kraujo grupe ir rezus faktoriumi“, – kalbėjo šiemetinis klubo prezidentas Žilvinas Neliubšys.

Ž. Neliubšys kraujo donoryste užsiima dar nuo studijų laikų ir dovanojęs kraują yra jau apie 90 kartų.

„Pirmą kartą kraujo daviau dar sovietiniais laikais ir ne iš pačių kilniausių paskatų. Norėjau prasitęsti sesiją universitete. Po to daviau dar 80 kartų ir nustojau skaičiuoti. Pirmas kartas buvo baisus – pikti daktarai, į butelius imamas kraujas. Štai dabar viskas puiku ir gražu, gydytojos malonios“, – pasakojo prezidentas.

Visgi, iš dešimties prie akcijos prisijungusių klubo narių, buvo ir tokių, kurie donorais tapo pirmą kartą.

„Geras jausmas, nieko nėra sudėtinga. Jaučiu pareigą, kad reikia padėti draugui ir ne tik jam. Mūsų klubas iki šiol padarė daug gerų darbų, bet atėjo laikas ir šiam“, – kalbėjo klubo narys Almantas Pėstininkas.

Kai kalbama apie donorystę, tai asocijuojama su neatlygintinu poelgiu. Visgi, kraują duoti yra gerai ne tik dėl moralinio atlygio. Pastoviai duodant kraują organizmas būna pasiruošęs nelaimės atveju – staigiai praradus didelį kiekį kraujo, organizmas nepatiria didelio šoko, atsikuriant kraujui išsiskiria ir daugiau endorfinų – laimės hormono, o kraujo donorų kraujas yra nuolat tiriamas – tai padeda anksti pastebėti ligas.

GALERIJA

  • Donorystės akcija
  • Donorystės akcija
  • Donorystės akcija
  • Donorystės akcija
  • Donorystės akcija
  • Donorystės akcija
  • Donorystės akcija
  • Donorystės akcija
  • Donorystės akcija
  • Donorystės akcija
  • Kauno Tauro LIONS klubo nariai suskubo į pagalbą savo kolegai
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

baisu

...kai klubo nariai SOLIDARIZUOJASI su vieno savo nario LIGA. Gal logiškai rašant reikėtų tą solidarizavimąsi nutylėti, juolab, kad ne tai norėta pasakyti, ar ne? Parašius pačiam rašytojui pravartu perskaityti, o tik paskui skelbti...

?

masonai?

GERAI ,mano trečia ,neigiama.jei tinka ,kur duoti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS