M. Skuodis vyksta į Kauno rajoną aptarti infrastruktūros būklės | KaunoDiena.lt

M. SKUODIS VYKSTA Į KAUNO RAJONĄ APTARTI INFRASTRUKTŪROS BŪKLĖS

  • 6

Susisiekimo ministras Marius Skuodis antradienį lankysis Kauno rajone, kur susitiks su vietos savivaldybės vadovais ir domėsis šio rajono transporto infrastruktūros būkle.

M. Skuodis susitiks su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu ir savivaldybės specialistais, kur aptars šiam rajonui aktualius susisiekimo klausimus, svarstys galimus kompleksinius sprendimus eismo sąlygoms gerinti.

Aptartus probleminius kelių ruožus numatoma apžiūrėti vietoje, pranešė Susisiekimo ministerija.

Kaip problemiškiausius valstybinių kelių ruožus šiame rajone savivaldybė išskiria kelio Kaunas–Zapyškis–Šakiai (Šakių plento) ruožą Akademija–Ringaudai ir kelio Kaunas–Vandžiogala (Vandžiogalos plento) ruožą tarp Kauno ir Domeikavos kaimo.

Abiejuose šiuose ruožuose vyksta intensyvus eismas, dėl nepakankamo kelių pralaidumo susidaro spūstys, teigiama pranešime.

Atsižvelgiant į tai numatoma svarstyti galimybes praplatinti šiuos ruožus, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takus.

Ministras taip pat planuoja apžiūrėti į Kauno laisvąją ekonominę zoną (LEZ) vedančius kelius ir kartu su savivaldybės vadovais aptarti pėsčiųjų susisiekimo infrastruktūros problemas kelyje Kaunas–Zarasai–Daugpilis ties Ramučių ir Narėpų kaimais.

Bus svarstoma, kaip užtikrinti Kauno LEZ susisiekimo sąlygas ir apsaugoti minėtų kaimų gyventojus nuo vis didėjančių sunkiojo transporto srautų poveikio bei sudaryti patogesnes sąlygas naudotis viešuoju transportu.

Vizito metu ministras M. Skuodis taip pat domėsis laivybos Nemunu sąlygomis, aplankys pramoginei laivybai ir turizmui skirtą Zapyškio prieplauką.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

pataisymas

ten ne Kauno prieplauka o tarptautinis uostas.

nuvežkit

į ''naują'' Kauno krovininių laivų priplauką Marvelėje ........... gal bent kojas sušlaps po aptarimo

Anonimas

durnavaldys iš veidelio matosi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS