Maloni staigmena: šalia Zapyškio planuojama įrengti dar vieną prieplauką | KaunoDiena.lt

MALONI STAIGMENA: ŠALIA ZAPYŠKIO PLANUOJAMA ĮRENGTI DAR VIENĄ PRIEPLAUKĄ

  • 5

Kauno rajoną puošia didžiausių Lietuvos upių vingiai ir slėniai, todėl pakaunės vadovai siekia, kad šiuo gamtos kampeliu galėtų džiaugtis kuo daugiau žmonių.

Rajono savivaldybė planuoja už Zapyškio, prie vandenvalos įmonės, įrengti slipą (valčių nuleidimo taką) ir mobiliąją prieplauką, taip pat tvarkyti kitas prieplaukas, esančias prie Nemuno.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius pasakojo, kad rekonstrukcijos darbai prie Zapyškio Šv.Jono Krikštytojo bažnyčios beveik baigti, todėl ieškoma sprendimų dėl dar vienos prieplaukos įrengimo.

"Atšilus orams pastebėjome, kad vandens pramogų mylėtojai pažeidžia taisykles ir per šventorių veržiasi prie krantinės. Naują mobiliąją prieplauką ir slipą norime įrengti vos už kilometro nuo bažnyčios, prie vandenvalos įmonės, UAB "Giraitės vandenų", – aiškino direktorius.

Savivaldybė norėdama išsiaiškinti, ar toje vietoje gali įrengti slipą ir prieplauką, kreipėsi į Vidaus vandens kelių direkciją, kad būtų atlikti vandens telkinių gylių, srovės bei nešmenų tyrimas (batimetrija) toje Nemuno vietoje.

Vidaus vandens kelių direkcijos generalinio direktoriaus Vladimiro Vinokurovo teigimu, atlikus tyrimus paaiškėjo, kad konkrečioje Nemuno vietoje dugno gylis tinkamas, srovė ir kryptis taip pat gera, todėl savivaldybė gali pradėti darbus.

Rajono savivaldybė planuoja artimiausiu metu vykdyti konkursą techniniam projektui parengti. Vidaus vandens kelių direkcija žada visokeriopą pagalbą. Lietuvoje yra slipų, kurie įrengti blogai, todėl savivaldybė nori išvengti panašių problemų. Urbanistikos skyriaus vedėjas Mindaugas Kruopis pabrėžė, kad teritorijoje prie vandenvalos įmonės reikės išspręsti ir daugiau klausimų: įrengti automobilių stovėjimo aikšteles, sutvarkyti kelią iki kranto, pakrantes.

Artėja laivybos sezono pradžia, todėl Vidaus vandens kelių direkcija, derindama veiksmus su rajono savivaldybe, planuoja gilinti Nemuno vagą. "Iškastas smėlis bus supiltas įvairiose Kauno rajono vietose", – teigė administracijos direktorius Š.Šukevičius.

Rajono valdžia aptarė ir kitų prie Nemuno esančių prieplaukų tvarkymo darbus. Kačerginėje esantis slipas šiuo metu užneštas smėlio, todėl svarstoma jį tvarkyti. Suremontuoti planuojama prie Vilkijos esančią prieplauką.

"Vidaus vandens kelių direkcija informavo, kad Kačerginėje yra galimybė įrengti mažųjų laivų prieplauką. Galimybių yra labai daug, tad mums reikia turėti aiškias vizijas, ką norėtume turėti toje vietoje", – pabrėžė Š.Šukevičius.

Taip pat buvo nuspręsta ,bendradarbiaujant kartu su Vidaus vandens kelių direkcija ir Kulautuvoje veikiančių vandenlenčių parko savininkais, ieškoti techninių sprendimų, kaip pakelti Kulautuvos tvenkinio vandens lygį bei įgyvendinti kitas sąlygas, kad jis atitiktų paplūdimiams keliamus reikalavimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

net ir dvi prieplaukos

nublanks prieš betoninį lėktuvų pakilimo taką :) Ten tai "maloni staigmena", prieš kurią sumenko net Šiaulių karinis aerodromas.

Projektų kūrėjams

Pinigų plovimas ir tiek .Projektas yra, reikia pinigus išnaudoti ,o nauda mažai rūpi.

Dainius

Maloni staigmena: savaitgalį į Zapyškį nebenuvažiuosi - 157 maršrutas karantininis, kol Veryga nepasakys - nevažiuos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS