„Mano BŪSTO“ dovana kauniečiams – atnaujintos krepšinio aikštelės | KaunoDiena.lt

„MANO BŪSTO“ DOVANA KAUNIEČIAMS – ATNAUJINTOS KREPŠINIO AIKŠTELĖS

  • 0

Daugiabučius namus administruojanti bendrovė „Mano BŪSTAS“ rūpinasi ne tik pastatų priežiūra. Su Kauno miesto savivaldybe bendradarbiaujanti įmonė savo lėšomis atnaujina krepšinio aikšteles Šilainių mikrorajone.

Dvi susidėvėjusias krepšinio aikšteles jau atnaujinęs „Mano BŪSTAS“ nežada sustoti. Siekdama, kad kauniečiai aktyviai leistų laisvalaikį moderniose ir sutvarkytose erdvėse, įmonė per artimiausius metus atnaujins dar dvi sporto aikšteles.

Valdžia idėją sveikina

Kauno miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas sveikino „Mano BŪSTO“ žingsnį atnaujinti keturias krepšinio aikšteles.

„Miestas per pastaruosius metus daug atnaujino žaidimų ir laisvalaikio aikštelių, bet vis dar yra ir labai apleistų. Galimybių ir erdvių aktyviai leisti laisvalaikį, sportuoti mieste turi būti kuo daugiau, tada dar labiau daugės ir judančių, sportuojančių žmonių“, – dėstė M.Šivickas.

Jo nuomone, savo populiarumo vis dar nepraranda krepšinio aikštelės, kadaise daugiabučių gyventojams buvusios bene vienintele bet kada prieinama erdve pajudėti, neskaitant bėgimo mokyklų stadionuose. „Krepšinio aikštelės vis dar labai populiarios. Kažkada bandėme su sūnumi nuvažiuoti pažaisti, buvo sunku rasti laisvą krepšinio stovą“, – patirtimi pasidalijo savivaldybės atstovas.

Daugiau judesio

Keturios atnaujintos aikštelės mieste gal ir nelabai daug, tačiau miestui tai, anot M.Šivicko, tikrai apčiuopiama nauda.

„Kai privačiomis lėšomis sena aikštelių asfaltbetonio danga į šiuolaikišką, kokybišką, pastatomi nauji krepšinio stovai, susidaro nemenka suma, kurią mes, kaip miestas, galime skirti kitoms jautrioms sritims. Netoli aikštelių gyvenantys žmonės pokyčius pajaučia 100 proc.“, – kalbėjo Sporto skyriaus vedėjas.

„Galimybės pajudėti jo, ypač aktualios daugiabučių suaugusiems gyventojams ir vaikams“, – taip M.Šivickas komentavo „Mano BŪSTO“ sprendimą aikštelėms atnaujinti pasirinkti būtent Šilainius.

„Prisideda prie vaikų prasmingo užimtumo, sveikatinimo, padeda atitraukti nuo kompiuterių, TV, planšečių, telefonų. Suaugusiesiems tai irgi yra proga, galimybė po darbo čia pat prie namų pajudėti, pabūti gryname ore“, – vardijo M.Šivickas.

Sveikinu „Mano BŪSTO“ žingsnį atnaujinti keturias krepšinio aikšteles.

Apžvelgdamas kauniečių įpročius, jis minėjo, kad įvairaus amžiaus gyventojai aktyviai naudojasi įvairiomis aktyviam laisvalaikiui skirtomis galimybėmis, kurių mieste vis gausėja. Laikas leidžiamas ir individualiai, tiesiog aktyviai judant, ir vedant įvairias privačias treniruotes, taip į sveikatinimą įtraukiant vis daugiau žmonių.

Gerina gyvenimo kokybę

„Akivaizdu, kad duobėtose ir fiziškai pasenusiose aikštelėse krepšinio čempionai neužaugs. Taigi, ėmėmės taisyti šią situaciją. Kaunas nuo seno garsėja savo krepšininkų pasiekimais, todėl laikinojoje sostinėje įgyvendinamą socialinę iniciatyvą natūraliai susiejome su šia sporto šaka“, – sako „Mano BŪSTO“ Kauno regiono vadovas Valentinas Jerošenka.

Anot jo, atkurdama pasenusias sporto ir laisvalaikio erdves, kurios iš naujo tampa traukos centrais norintiems pajudėti, bendrovė ne tik skatina jaunimo aktyvumą. Įmonė kartu investuoja į Kauno miesto aplinką, kuria gražesnį miestą. Mat miestiečių gyvenimo kokybę lemia ne tik būstas, bet ir namus supanti aplinka, šalia sukurta šiuolaikiška infrastruktūra.

Tvarkomos keturios aikštelės

Praėjusiais metais „Mano BŪSTAS“ su Kauno miesto savivaldybe pasirašė sutartį, pagal kurią įsipareigojo neatlygintinai atnaujinti keturias senas krepšinio aikšteles Šilainiuose.

Dvi aikštelės jau sutvarkytos: Rasytės g. 32 ir Kuršių g. 6 daugiabučių namų kiemuose krepšiniui neabejingi jauni ir suaugę gyventojai jau džiaugiasi atnaujinta infrastruktūra.

Šiuo metu „Mano BŪSTAS“ tvarko trečiąją krepšinio aikštelę, kuri jau netrukus kvies Kuršių g. 32 kiemo gyventojus , mėgstančius aktyviai leisti laisvalaikį. Ketvirtąją krepšinio aikštelę Kuršių g. 18 daugiabučio namo kieme suplanuota atnaujinti kitais metais.

Senos aikštelės yra tvarkomos visapusiškai. Sutvarkomas kiekvienos aikštelės pagrindas, vietoje senos asfalbetonio dangos išliejama saugi guminė danga, sugerianti garsą. Suformuojamos linijos, sumontuojami nauji krepšinio stovai. Aikštelių dydžiai atitinka visus krepšinio aikštelių standartus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS