Medikai šaukiasi pagalbos: pavogtas 36 tūkst. litų kainuojantis defibriliatorius | KaunoDiena.lt

MEDIKAI ŠAUKIASI PAGALBOS: PAVOGTAS 36 TŪKST. LITŲ KAINUOJANTIS DEFIBRILIATORIUS

Kaune penktadienio naktį iš greitosios pagalbos automobilio pavogta itin brangi įranga.

Pagalbos dėl dingusio defibriliatoriaus į žurnalistus kreipėsi Kauno greitosios stoties direktoriaus pavaduotoja slaugai Irena Dabulskienė. 

Moters teigimu, apie 3 val. nakties medikų ekipažas gavo iškvietimą į Neries krantinės 6-ąjį namą.

„Kadangi pagal pirminius požymius pacientui defibriliatoriaus nereikėjo, prietaisas paliktas greitosios pagalbos automobilyje. Vairuotojas, užrakinęs greitosios pagalbos automobilį, lydėjo medikę, kuriai nešė kitą įrangą“, - portalui kaunodiena.lt pasakojo I.Dabulskienė.

Grįžę maždaug po 15-20 minučių, medikai pamatė, kad nėra defibriliatoriaus. Automobilio spynelė buvo atrakinta, o ant viduje paliktų neštuvų ir sniege matėsi purvinos pėdos. Medikai iš karto iškvietė pareigūnus, tačiau jie vagių nesurado.

Defibriliatorius greitosios pagalbos automobilyje buvo primontuotas specialiu laikikliu.

„Kitur šio prietaiso neįmanoma pritaikyti – tik medicinoje. Tačiau ir kita medicinos įstaiga juo negali pasinaudoti – jie yra sunumeruoti, apie vagystę jau pranešėme registrui, o kadangi tokie prietaisai visose gydymo įstaigose nuolat tikrinami, tad juo pasinaudoti neįmanoma“, – pasakojo medikė.

Ji prašo piktvalių, pasisavinusių itin brangų pietaisą, jį padėti prie artimiausios gydymo įstaigos ar policijos nuovados durų.

„Gal mes kada nors su šiuo prietaisu gelbėsime ir vagies gyvybę. Tokių atvejų, kai pavogti prietaisai po viešo kreipimosi yra grąžinami, jau yra buvę. Piktavalius perkalbėjo draugai ir jie grąžino radijo stotelę ir kardiografą“,  - sakė I.Dabulskienė.

Prietaisas labai reikalingas medikams gelbstint pacientų gyvybes. 

Pastebėjus įtartinus asmenis su šiuo aparatu skambinti pagalbos telefonu 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

pilieciui

jus tamsta nutoles nuo ivikiu,jau didesne dalis greituju vairuojamos ne vairuotoju profesionaliu kurie lieka atvike saugoti automobili su vertybemis ,o paramedikai-vairuotojai ,kurie eina kartu pas ligoni ir automobilis su vertybemis lieka tiesiog be prieziuros. GRAUDU bet taip matyt taupoma.

retro

na o su radio stotele tai Irena šauniai vagį prigavo... Juokėmės iki ašarų.Defą tikriausia grąžins be užmokesčio už grąžinimą...Vagys girdit,- atiduodat gyvybes gelbstintį prietaisą, nes anksčiau ar vėliau kažkas iš pačių vagių išsiplepės kas įvykdė šią niekingą vagystę, tik tuomet jau bus ilgi metai kaliūzės...

pilietis

Manau kad pats greitosios pagalbos ekipazas ir pavoge ,niekada vairuotojas nelydi mediku,neskleskite melo...Patys vagia -patys rekia....ne viena karta teko matyti, kaip atvykus greitajai ,vairuotojas lieka masinoja.Matomai pavoge ruosiasi atsidaryti savo "kontora"...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS