„Metų kaunietės 2022“ dalyvių dvidešimtukas: unikalūs šviesuliai | KaunoDiena.lt

„METŲ KAUNIETĖS 2022“ DALYVIŲ DVIDEŠIMTUKAS: UNIKALŪS ŠVIESULIAI

  • 16

Jau vienuoliktą kartą kviečiame visuomenę išrinkti Metų kaunietę. Per dešimtmetį pristatėme daugybės merginų, moterų veiklą, talentus, pasiekimus. Daugybė entuziazmo, ryžto, susitelkimo, pasiaukojimo dėl savo tikslo, šalia esančio, bendruomenės gerovės, mūsų visų.

Šiemet toliau skleidžiame žinią apie geruosius pavyzdžius šalia mūsų, matomus kasdien, į kuriuos galbūt ne visada atkreipiame dėmesį, bet kuriais drąsiai galime ir turėtume didžiuotis.

Šiandien skelbiame rinkimų „Metų kaunietė 2022“ antrojo etapo dalyves. Tai 20 moterų, merginų, vertų palaikymo, padėkos, pagarbos, dėmesio ir gražiausių žodžių.

Per artimiausias savaites visas šias dalyves ir jų veiklą pristatysime išsamiau.

Kviečiame visas jas palaikyti. Tai padaryti galite balsuodami internetu Metų kaunietės portale www.kauno.diena.lt/mk, taip pat pildydami ir atsiųsdami dienraštyje „Kauno diena“ spausdinamus projekto balsavimo kuponus arba žinutėmis / skambučiais trumpuoju telefono numeriu.

Balsuodami išrinksite projekto dalyvių dešimtuką, paskui – finalinį šešetuką, o galiausiai – ir Metų kaunietę.

2022-ųjų Metų kaunietės paskelbimo ir apdovanojimo iškilmės – kovo 8-ąją.

Renginį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

01. Asta KUKTIENĖ – įtraukiojo ugdymo vaikų dienos centro „Vilties spindulėlis“ įkūrėja. Centras išskirtinis, nes skirtas ir turintiems specialiųjų poreikių, ir neturintiems jų vaikams. Visos šeimos, kurių vaikai lanko centrą, priklauso socialinės rizikos grupėms. A. Kuktienė taip pat yra įkūrusi diskusijų, patirčių, džiaugsmų ir pagalbos dalijimosi terpę neįgalių vaikų tėveliams.

02. Aušra JUREVIČIŪTĖ – Vytauto Didžiojo karo muziejaus muziejininkė, humanitarinių mokslų daktarė, Lietuvos kampanologų draugijos „Societas campanarum Lituaniae“ narė, daugiausia žinanti apie muziejaus varpus ir siekianti, kad muziejaus varpų kariliono ir Laisvės varpo skambesys pasklistų kuo plačiau. Aktyvi Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos narė, Kauno apskrities skyriaus pirmininkė.

03. Daiva MORKŪNAITĖ – trijų nuostabių dukrų mama, profesionali renginių organizatorė. Jos pastangomis ir idėjomis valstybinės šventės Kaune ėmė skleisti nepakartojamą patriotinę ir uždegančią atmosferą, pritraukiančią minias žmonių. Be to, Daiva – didžiulės širdies ir neaprėpiamo gerumo ambasadorė. Aktyviai savanoriauja, rūpinasi ir lietuviais, ir daugiau kaip 500 Kaune apsistojusių ukrainiečių.

04. Eglė ŠIUGŽDINYTĖ – teisininkė, mediatorė, kauniečiams nemokamai teikianti mediacijos paslaugas ir teisines konsultacijas. Visuomenę šviečia viešojoje erdvėje teisiniais ir mediacijos klausimais, taip garsindama šį taikų ginčų sprendimo būdą – mediaciją.

05. Gabrielė STONKUTĖ – boksininkė, studijuojanti ir besitreniruojanti Kaune, 2022-aisiais iškovojusi pasaulio moterų bokso čempionės vardą ir tapusi pirmąja Lietuvos boksininke, pelniusia pasaulio čempionatų medalį. Pernai ji tapo ir Europos čempione.

06. Indrė SEKEVIČIENĖ – šios kaunietės knyga „Dangus virš ežiuko vaikystės“, išleista dviem kalbomis, sukurta siekiant praskaidrinti Lietuvoje apsistojusių vaikų iš Ukrainos kasdienybę, virto ir spektakliu Kauno valstybiniame lėlių teatre. Spektaklis skamba irgi dviem kalbomis – ukrainiečių ir lietuvių.

07. Irutė DOVYDAITYTĖ – sesuo salezietė, pedagogė, du dešimtmečius dirbanti Palemono vaikų dienos centre su socialinės rizikos vaikais, koordinuoja šio centro veiklą, padeda sunkiau besimokantiems, ugdo bendravimo įgūdžius ir skiepija žmogiškąsias vertybes asmeniniu pavyzdžiu, suteikia vaikams saugumo jausmą, apgaubia šiluma.

08. Kristina MEIDĖ – vadovauja Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijai, vienijančiai daugiau kaip 15 tūkst. savanorių, kurie į pagalbą valstybei ir visuomenei stoja ne tik didelių krizių metu, bet ir padeda visiems susidūrusiems su nelaimėmis, kasdien rūpinasi vienišais senjorais, neįgaliais žmonėmis, teikia pagalbą migrantams, moko pirmosios pagalbos ir kitaip diegia tvarumo ir humanitarinius principus.

09. Kristina MIŠINIENĖ – Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro vadovė. Sutelkė specialistus ir savanorius padėti prekybos žmonėmis, prostitucijos, seksualinės prievartos aukoms teikiant socialines, psichologines, teisines, saugaus būsto paslaugas, vykdant prevencinę, šviečiamąją veiklą vietos ir nacionaliniu lygmeniu.

10. Kristina SKROCKIENĖ – Kauno klinikų Širdies chirurgijos anesteziologijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vyresnioji slaugytoja-slaugos administratorė, ne darbo metu pamačiusi parkritusį klinikinės mirties ištiktą vyrą, ėmė jį gaivinti ir išgelbėjo. Neabejingumas saugo gyvybes, kartu tai ir priminimas, kad slaugytojos – viena svarbiausių sveikatos sistemos grandžių.

11. Marija ARUTIUNOVA – Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė, 2022 m. itin ryškiai sužibėjusi vokališkai ir dramaturgiškai sudėtingu Elizabet vaidmeniu Michailo Kunze’ės ir Sylvesterio Levay miuzikle „Elisabeth“, Kauną ir Lietuvą garsinanti vokalinėmis galimybėmis muzikiniuose žanruose nuo miuziklo iki operos ir savo aktoriniais sugebėjimais scenoje, būdama kino filmų balsu.

12. Meda SURDOKAITĖ – pernai Nyderlanduose vykusiame ES jaunųjų mokslininkų konkurse atstovavo Lietuvai, laimėjo pirmąją vietą ir buvo apdovanota specialiuoju prizu – kvietimais į Nobelio premijų įteikimo ceremoniją ir į prestižinį Stokholmo jaunųjų mokslininkų seminarą.

13. ODETA RUMŠAITĖ – ilgametė savanorė, Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės šaulė, būrio medikė, didžiulę savo laiko dalį, širdį ir finansinius resursus atiduodanti tam, kad padėtų Ukrainos laisvės kovotojams ir ten nuo karo kenčiantiems civiliams. Už pagalbą apdovanota Ukrainos ambasadoriaus Lietuvoje.

14. Paulina ŽILINSKAITĖ – šokių studijos „Me Gusta“ šokėja, tapusi pirmąja lietuve, pelniusia IDO hiphopo pasaulio čempiono titulą. Tai kaunietė dvyliktokė padarė rungdamasi suaugusiųjų grupėje.

15. Rebeka BRUDER – tapytoja, pernai išrinkta Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus vadove ir jau spėjusi svariai prisidėti prie vietinių kūrėjų ir kultūros sklaidos. Ji yra pavyzdys, kad tapytojos talentas gali puikiai derėti su teisės mokslų diplomu ir su Generolo J. Žemaičio karo akademijoje įgytu atsargos leitenanto laipsniu.

16. Renata BUINICKIENĖ – iniciatyvos „Niekieno vaikai“ savanorė, ligoninėse su vienišais vaikais leidžianti ir šventes, nes buvimas šalia, nuoširdus dėmesys būtinas visiems vaikams, o ką jau kalbėti apie ligoniukus. Ši kaunietė neabejoja, kad prasminga savanorystės veikla praturtina ir pačius savanorius, ir stiprina, brandina mus kaip visuomenę.

17. Vilija DABRIŠIENĖ – socialinių mokslų daktarė, matematikos vadovėlių, mokomųjų knygų autorė, 2022-ųjų Kauno metų mokytoja, švietimo lyderė, 2021 m. inovatyviausia Lietuvos matematikos mokytoja. Noras suvokti, kaip mokinys mąsto, noras išmokyti veda vis į naujas platumas, kurių viena – švietimo inovacijų startuolis „Elicėjus“, skirtas padėti jaunajai kartai suprasti ir pamėgti matematiką.

18. Vaida TROFIMIŠINIENĖ – Kauno rajono Raudondvario gimnazijos direktorė, burianti kolektyvą ir kurianti gimnazijoje atmosferą, kuri neabejotinai prisideda prie to, kad gimnazijos atstovai savo įvairiais pasiekimais garsėja ne tik Kauno rajone. Tai vadovė, mylima mokinių, gerbiama pedagogų ir visos bendruomenės, aktyvi visuomenininkė.

19. Virginija VITKIENĖ – menotyros mokslų daktarė, tarptautinių meno ir mokslo projektų vadovė ir parodų kuratorė, dešimtmečio projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“, tebegarsinančio Kauną, Lietuvą pasauliniu mastu, sukūrusio platformą šalies menininkams bendradarbiauti tarpusavyje ir su kitomis organizacijomis, burtis ir skleisti kūrybines idėjas, paraiškos ir įgyvendinimo vadovė.

20. Živilė JURGAITIENĖ – Kauno rajono Ramučių kultūros centro direktorė, pernai nominuota „Metų kultūros statybininke pakaunėje“ už sėkmingą kultūros centro modernizaciją. Inovatyvūs veiklos metodai ir šiuolaikiškas požiūris lėmė gyventojų įsitraukimą į vietines veiklas, kultūrines iniciatyvas, taip pat geriausio 2021 m. 2-osios kategorijos kultūros centro Lietuvoje vardą.


Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Kauno tiltai“, „Bosca/be alkoholio“, rėmėjams „Heiga“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „SDG“, partneriams „Centro kredito unijai“, „Etapas Group“, „lgiausi limuzinai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Aišku

Dainininkė šauniausia...

Pastebėjimas

O Kaunas rajonas kaip siejamas su Metų kauniete?

tr

svarbu ne u= konncerve
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS