Metų kaunietės rinkimai: muzika, tikėjimas ir pergalės | KaunoDiena.lt

METŲ KAUNIETĖS RINKIMAI: MUZIKA, TIKĖJIMAS IR PERGALĖS

  • 2

Pretendentės į Metų kaunietės titulą, kurias pristatysime šiandien, yra labai skirtingos, tačiau abi nestokoja energijos, noro ir kantrybės, o savo veiklomis garsina Kauną.

01 AGNĖ ŠELEIKAITĖ – plaukikė, pernai tapusi Jaunimo vasaros olimpinių žaidynių čempione, rodanti puikų pavyzdį jauniems žmonėms ir kviečianti visus gyventi aktyviai ir judriai.

Pernykštis triumfas Jaunimo olimpinėse žaidynėse, vykusiose Argentinoje, – pati įsimintiniausia šios kaunietės pergalė. "Man tai buvo pirmos tokio lygio varžybos, buvo smagu pajusti olimpinę dvasią, o dar ir laimėjau. Be to, tai buvo pirma pergalė tokiose tarptautinėse varžybose", – kalbėjo mergina, neįsivaizduojanti savęs nesportuojančios, nes aktyviai gyvena visa šeima.

Jeigu nepasisekė – tai nėra pabaiga.

Agnės pergalės plaukimo takeliuose turi nemenkos įtakos kitiems jauniems plaukikams, jauniems žmonėms ir net nebūtinai sportininkams. "Užaugau Šilainių baseine", – pasakojo mergina. Jos čia sutikti vaikai, lankantys plaukimo treniruotes, dažniausiai klausia patarimo, ką daryti norint greitai plaukti.

"Reikia daug treniruotis, tam skirti daug laiko ir jėgų", – aiškino A.Šeleikaitė, įsitikinusi, kad kantrybė daro stebuklus. Jai sunkiausios yra rytinės treniruotės, nes baseine reikia būti labai anksti, o ten laukia šaltas vanduo.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto kineziterapijos studentė turėjo galimybę išvykti į JAV, tačiau liko toliau treniruotis Kaune pas Giedrių Martinionį.

"Mano treneris visuomet mane skatina, nesvarbu, pasisekė, ar ne per varžybas. Man labai svarbus ir šeimos palaikymas", –  pasakojo kaunietė, kurios atkaklumas neleidžia jai nuleisti rankų, būtinai stengiasi kitą kartą įrodyti, kad ji gali labai greitai plaukti.

"Jeigu nepasisekė – tai nėra pabaiga. Tiesiog reikia išanalizuoti klaidas, suprasti, ką gali pakeisti, toliau treniruotis ir stengtis", –  dėstė A.Šeleikaitė, ryžtą siekti savo tikslų ugdanti kiekvienoje treniruotėje. "Turi padaryti. Vidury baseino negali pasakyti, ai, nebenoriu, ir išlipti", – kalbėjo mergina.

20 VITA LIAUDANSKAITĖ-VAITKEVIČIENĖ – dirigentė, vargonininkė, pedagogė, sakralinės muzikos specialistė, giesmių ir dainų autorė, renginių organizatorė, Kauno Šv.apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos ir Šv.Cecilijos chorų vadovė, Marijos radijo muzikos redaktorė. Ji buvo muzikos meno vadovė ir vyriausia dirigentė per popiežiaus Pranciškaus aukotas šv.Mišias Kauno Santakoje.

"Esu muzikantė, dirigentė, besigilinanti į sakralios muzikos sritį. Dažniausiai naudojami mano instrumentai – žmogaus balsas ir gebėjimas įsiklausyti, o šiais instrumentais tinkamai groti įmanoma tik radus kelią į žmonių širdis ir neuždarant savosios", – mintimis dalijosi V.Liaudanskaitė-Vaitkevičienė ir pridūrė, kad muzika yra menas, galintis ugdyti žmogų. O bažnytinėje muzikoje susijungia du elementai – muzikinis bei tikėjimo, todėl ji kiekvieną žmogų paliečia savaip ir labai asmeniškai.

Sakralinė muzika ją žavi savo įsipareigojimu, kad "muzikinis garsas turi įprasminti tekstą, kuris žmogui padėtų įsisavinti vilties žinią". "Juk iš Dievo gavęs viltį žmogus nebijo mylėti ir nori kurti grožį", – teigė V.Liaudanskaitė-Vaitkevičienė.

Jai didžiulė laimė yra matyti mokinio žingeidumą, studento ryžtą ar garbaus amžiaus žmogaus norą tobulėti. "Gera stebėti, kaip plečiasi kito žmogaus muzikinės žinios, kaip savimi nepasitikėjęs ir kadais neišdrįsęs muzikuoti pradeda dainuot, o galiausiai – skambantį rezultatą geba padovanot kitiems", – pasakojo moteris. Užsiimdama plačia kūrybine veikla ji įrodo, kad gyvenime galima daug ką suspėti nuveikti, reikia tik noro, pastangų ir mylinčių artimų žmonių.

Juk iš Dievo gavęs viltį žmogus nebijo mylėti ir nori kurti grožį.

"Dirbdama Marijos radijuje galiu ne tik kalbinti klausytojus eteryje skambančiais muzikos įrašais, bet ir sutikti daug įdomių žmonių, kurių profesinės žinios bei dvasinė patirtis praturtina ir mane", – džiaugiasi muzikantė.

Iššūkiai, su kuriais neretai susiduria, V.Liaudanskaitei-Vaitkevičienei patinka. "Popiežiaus Pranciškaus pasitikimui Kaune reikėjo sukurti iškilmingą muzikinę nuotaiką ir pasiruošti giedoti šv.Mišiose. Norėjau, kad Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiu besidžiaugiantys tautiečiai Šventajam Tėvui padovanotų kuo daugiau lietuviškos muzikos akordų. Tai buvo didžiausias kūrybinis įsipareigojimas, paskatinęs sutelkti visas jėgas ir galvoje pažadinęs daug muzikinių idėjų. Šis iššūkis suteikė ne tik patirties, bet dovanojo ypatingą – draugystės su choristais, kūrybiniais bendrakeleiviais ir visa organizacine komanda dovaną", – pasakojo kaunietė.

Paklausta apie įtaką kūrybinei veiklai, V.Liaudanskaitė-Vaitkevičienė prabilo apskritai apie Kauno grožį. "Gyvenu gamtos apsuptame Marvelės mikrorajone, o mano darbovietės ir repeticijų salės yra pačioje Kauno širdyje – senamiestyje, kuris mane labai įkvepia. Galimybę kiekvieną dieną žingsniuoti Kauno miesto istoriją menančiu senamiesčio grindiniu, matant daug architektūros šedevrų, gėrintis miesto rotušės elegancija ir per praviras bažnyčių duris girdint vargonų muzikos aidą – suvokiu, kaip man suteiktą kūrybinį šansą, tuos gražius vidinius potyrius sudėti į visą savo profesinę, kūrybinę veiklą", – kalbėjo pretendentė į Metų kaunietės titulą.


Balsuodami už pasirinktą kandidatę ar kandidates atkreipkite dėmesį, kad kiekviename projekto etape balsavimas ir balsų skaičiavimas pradedamas iš naujo.

BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite, užpildykite specialų kuponą ir siųskite jį adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas; arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g. 18, Kaunas. Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis. Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKN XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio. SMS kaina – 1 euras. SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portale kauno.diena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Priešnemunčikas

Aš tai siūlyčiau rinkti Kauno gėdą, ir kaip pretendentes reiktų surašyt visas "pozityvios tėvystės" dėstytojas, visas "YTES, AITES, UTES" Prizą irgi žinau, bet kitam sykiui.

zelemunčikas

Niekam ne paslaptis,kad jaunos kaunietės gražiausios Lietuvoje.Bet,ponai kauniečiai,išrinkite bent šiek tiek turinčią proto.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS