Metų kaunietės rinkimai: pergales lemia tikėjimas savimi ir atkaklios pastangos | KaunoDiena.lt

METŲ KAUNIETĖS RINKIMAI: PERGALES LEMIA TIKĖJIMAS SAVIMI IR ATKAKLIOS PASTANGOS

  • 1

Sunku, bet įmanoma. Išdrįsti. Atsidavimas savo idėjai, svajonei, tikslui. Šie raktiniai žodžiai apibūdintų dvi pretendentes į Metų kaunietės titulą, kurias pristatome šįkart.

02 AGNĖ ŠERKŠNIENĖ – lengvaatletė, pernai pagerinusi septynis Lietuvos bėgimo rekordus, savo pergalėmis uždeganti ir kitų sričių žmones aktyviai siekti savo tikslo.

Bėgikė rekordininkė, sprinterė yra pasakojusi apie laiką, kai jai nesisekė, kai rimtai galvojo, kad šitas sportas – ne jai. Pagaliau šios abejonės išsisklaidė – moteris vieną po kito gerino šalies rekordus, dalyvavo Europos čempionato finale.

A.Šerkšnienė, apžvelgdama savo ir kolegų sportininkų karjeros vingius, sakė, kad nėra taisyklės, kokio amžiaus būdamas pasieki piką, kiekvienam tai individualu. Vienų geriausias laikas – jaunystėje, kitų – vėliau.

Jaunimo kategorijoje iki 20 metų ji niekada nėra iškovojusi medalių. Kaip pati yra svarsčiusi, galbūt todėl ji ilgai nedelsdama sukūrė šeimą, o mažylio susilaukė karjeros viduryje, nelaukdama jos pabaigos.

Po gimdymo spręsdama, grįžti į sportą, ar ne, ji pasakojo nesitikėjusi, kad grįžimas bus toks sėkmingas ir ji jausis tokia galinga, tačiau tam neabejotinai reikėjo milžiniškų pastangų.

03 AISTĖ VIRKETĖ – pernai įkūrusi pirmą ir kol kas vienintelį Lietuvoje augalų gyvybės langelį ir besirūpinanti augalais, kurie tapo nereikalingi.

Idėja įkurti augalų gyvybės langelį gimė netrukus po to, kai merginai prireikė žalios erdvės fotosesijai. Botanikos sodas atkrito, nes oranžerijoje negalima purkšti plaukų lako, Karininkų ramovės oranžerija A.Virketės sumanymui buvo per kukli. Tad mergina ėmėsi kurti savo oranžeriją-augalų prieglaudą, tarsi laisvės sodą.

Augalus ji ėmė rinkti iš kiemų, nuo konteinerių, netrukus nereikalingus augalus arba tokius, kurie trukdo atlikti renovacijas, remontus patalpose, ėmė siūlyti pažįstami ar pagal skelbimus atsiliepę žmonės ir organizacijos.

Pasak A.Virketės, jos oranžerijos koncepcija išsiskiria tuo, kad joje lankytojams galima liesti augalus, laistyti juo, prižiūrėti ar tiesiog atvykti pabendrauti, atsipalaiduoti, paskaityti šioje aplinkoje knygą, išsirinkti mylimiausią augalą, stebėti, kaip jis atsigauna. Moters vizijose – rengti augalų terapijos, jogos, sveikatinimo seminarus, edukacijas vaikams globaliomis temomis, kad aplinką, gamtą reikia prižiūrėti.

Šiuo metu A.Virketės globoje – apie 350 augalų. Atrodo, kad reikės erdvesnių patalpų, į kurias galėtų kraustytis su augalais ir visa oranžerijos vizija.

Augalų gyvybės langelį ji šiuo metu yra įkurdinusi savo namų pirmame aukšte. Apie jos idėją norinčių daugiau sužinoti ir apsilankyti oranžerijoje žmonių tikrai netrūksta. "Iš pradžių atvažiuoja vieni, po to jau atvažiuoja su šeimomis", – dėstė kaunietė.

Anot jos, ne vienas žmogus sako, kad jis taip negalėtų – priimti savo namuose per mėnesį po keliasdešimt visiškai nepažįstamų žmonių, jiems skirti laiko. "Tokie priėmimai man patinka, nors laiko pareikalauja jau vien pasiruošimas tam. Taip kuriasi bendruomenė, kuriai reikia gyvo gražaus bendravimo. Ketinu rengti tokių žmonių vakarus", – pasakojo A.Virketė, jau spėjusi suburti ir nedidelę savanorių komandą, kuri jai padeda augalus parvežti, jeigu jų šeimininkai neturi galimybės šių transportuoti.

Aistė džiaugiasi, kad jos iniciatyva vertinama ne kaip tiesiog augalų atidavimas ir rūpinimasis jais, o kaip gerų darbų skatinimas ir  populiarinimas. A.Virketės žiniomis, jos augalų gyvybės langelio iniciatyva jau sulaukė atgarsių ir užsienyje.

Dalydamasi savo patirtimi, A.Virketė pasakojo norinti įkvėpti, padrąsinti kitus žmones siekti savo tikslo ir įgyvendinti svajones. "Sunku, bet įmanoma net ir tada, kai iš pradžių esi vienas ir tau reikia praeiti visus užkaborius, įveikti barjerus, kai neturi paskatinimo, užnugario, palaikymo, finansinių išteklių. Visuomet atsiranda žmonių, kurie bando provokuoti, net kritikuoti, kuriems nepatiks, ką darai, ir nebūtinai todėl, kad kažką darai netinkamai", – apie ryžto svarbą kalbėjo jauna moteris. Ji yra sulaukusi laiškų, kurių siuntėjai žavisi, kaip drąsiai A.Virketė įgyvendina savo sumanymus.


Kviečiame į apdovanojimo iškilmes

Balsuoti už pretendentes į Metų kaunietės titulą šiame etape kviečiame iki vasario 12 d.

Suskaičiavus visus jūsų balsus, paaiškės "Metų kaunietės 2018" dalyvių dešimtukas. Nuo vasario 14 d. kviesime vėl palaikyti šaunias Kauno moteris ir merginas ir išrinkti finalinį šešetuką, kurio dalyvės bus pakviestos dalyvauti ir bus pagerbtos Metų kaunietės apdovanojimo iškilmėse, vyksiančiose kovo 8 d. Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.

Šioms iškilmėms ypatingai ruošiasi teatro režisierius Kęstutis Jakštas, dirigentas Jonas Janulevičius, atlikėjai Gabrielė Bielskytė, Gitana Pečkytė, Kęstutis Alčiauskis, Rokas Laureckis, Jeronimas Milius, Žanas Voronovas, Mindaugas Zimkus, choro ir baleto artistai, choro dainininkų ansamblis (vad. Rasa Vaitkevičiūtė) bei teatro simfoninis orkestras. Programoje – dainos iš populiarių miuziklų.


Balsuodami už pasirinktą kandidatę ar kandidates atkreipkite dėmesį, kad kiekviename projekto etape balsavimas ir balsų skaičiavimas pradedamas iš naujo.

BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite, užpildykite specialų kuponą ir siųskite jį adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas; arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g. 18, Kaunas. Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis. Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKN XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio. SMS kaina – 1 euras. SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS Portale kauno.diena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

ir nebuvo nurodytas adresas kur randasi augalų gelbėtoja.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS