Metų kaunietės rinkimai – pozityvumo pliūpsnis (kviečiame siūlyti kandidates) | KaunoDiena.lt

METŲ KAUNIETĖS RINKIMAI – POZITYVUMO PLIŪPSNIS (KVIEČIAME SIŪLYTI KANDIDATES)

Vėl kviečiame rinkti Metų kaunietę. Šis kvietimas – jubiliejinis. Rinksime dešimtąją Metų kaunietę!

Įkvėpimas, pasigėrėjimas, dėkingumas, širdį užliejanti šiluma. Tai yra tradiciniai atsiliepimai apie Metų kaunietės rinkimų dalyves, jų požiūrį, veiklas ir talentus. Pretendenčių į šį garbingą titulą pristatymas yra didžiulis pozityvumo pliūpsnis, gerumu, užsidegimu įkraunantis ir skaitytojus, ir šį projektą organizuojančios „Kauno dienos“ redakcijos kolektyvą.

„Kauno dienos“ redakcija laukia skaitytojų siūlomų moterų ir merginų, kurios galėtų tapti projekto „Metų kaunietė 2021“ puošmena. Kandidatės turėtų būti pernai pasižymėjusios išskirtine veikla, nuopelnais, prisidėjusios prie aplinkinių gerovės, Kauno miesto ar Kauno krašto garsinimo. Pristatydami siūlomas kandidates norime viešai jas pagerbti, padėkoti. „Metų kauniete 2021“ bus tituluota viena dalyvė, bet skaitytojus išsamiai supažindinsime su visomis 20 kandidačių. Dešimt jų, sulaukusių didžiausio skaitytojų palaikymo ir dėmesio, pateks į antrąjį etapą, kuriame šešios bus deleguotos į finalą. Finalo dalyvių veiklos sklaida bus dar platesnė, be to, jos visos taps pagrindinėmis „Metų kaunietės 2021“ apdovanojimo iškilmių dalyvėmis, apie jas bus parengti ir filmuoti siužetai.

Kandidatės turėtų būti pernai pasižymėjusios išskirtine veikla, nuopelnais, prisidėjusios prie aplinkinių gerovės, Kauno miesto ar Kauno krašto garsinimo.

Už gerus darbus, pasiaukojimą, nuoširdžią pagalbą, unikalius pasiekimus, miesto ir šalies garsinimą turi būti padėkota. Teigiamų pavyzdžių ir viešumo niekada nebus per daug.

Jau žinote merginą, moterį, kuri, jūsų nuomone, dėl pernai metų nuopelnų būtų verta „Metų kaunietės 2021“ rinkimų dalyvių 20-uko, parašykite mums.

Kandidačių amžiaus, išsilavinimo, veiklos sričių (išskyrus politikos) apribojimų nėra. Jau pelniusios „Metų kaunietės“ titulą į jį dar kartą pretenduoti taip pat negali.

Pasiūlymų laukiame iki sausio 20 d. Juos siųskite e.paštu redakcija@kaunodiena.lt paštu („Kauno diena“, I.Kanto g. 18, Kaunas) arba kaunodiena.lt/mk.

Nepamirškite trumpai pristatyti kandidatės ar kandidačių nuopelnus, jeigu žinote, nurodykite jos ar jų kontaktus.

Sausio 24 d. paskelbsime 20 pretendenčių į Metų kaunietės titulą. Per tris savaites kiekvieną jų išsamiau pristatysime ir paprašysime jūsų pagalbos renkant dešimtuką, o vėliau – ir finalo dalyves bei nugalėtoją.

Už kandidates balsuoti bus galima portale kaunodiena.lt/mk, siunčiant SMS ar užpildant ir atsiunčiant specialias anketas, kurios bus spausdinamos dienraštyje „Kauno diena“.

„Metų kaunietė 2021“ bus paskelbta kovo 8 d. šventiniame renginyje.

Metų kauniete paskelbiama viena, tačiau pagarbos ir padėkos nusipelno visos dalyvės (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Kauno tiltai“, „Bosca/be alkoholio“, rėmėjams „Etapas group“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „SDG“, partneriams „Clinic DPC“, „East Island SPA“.


Devynios Metų kaunietės

Pirmąja, 2012-ųjų Metų kauniete buvo išrinkta olimpinė čempionė plaukikė Rūta Meilutytė.

2013-ųjų Metų kauniete išrinkta menininkė Jolanta Šmidtienė, kauniečius sužavėjusi atsidavimu ir išmone kurdama išskirtines Kauno Kalėdų egles.

2014-ųjų Metų kaunietės titulas atiteko Kauno apskrities vyrų krizių centro vadovei Dovilei Bubnienei.

Už 2015 m. veiklą daugiausia palaikymo Metų kaunietės rinkimuose sulaukė tuometė Kauno senamiesčio draugijos vadovė Aistė Grybauskienė.

Metų kauniete 2016 tapo viena Lietuvos istorinių vargonų restauravimo iniciatorių ir įgyvendintojų muzikė bei pedagogė Dalia Jatautaitė.

2017-ųjų Metų kaunietė – tuometė Vytauto Didžiojo universiteto mokslininkė, humanitarinių mokslų daktarė, Lietuvos kultūros tarybos narė ir pasaulinės ICOMOS organizacijos Lietuvos biuro viceprezidentė Ingrida Veliutė, kartu su kolegomis įgyvendinusi kauniečiams skirtus socialaus meno projektus, taip pat įkopusi į Elbruso viršūnę.

2018-ųjų Metų kaunietės titulą pelnė Kauno klinikų Kardiologijos klinikos Išeminės širdies ligos skyriaus vadovė kardiologė prof. Olivija Gustienė.

2019-ųjų Metų kauniete išrinkta Kauno „Saulės“ gimnazijos gimnazistė šešiolikmetė Andrėja Veličkaitė, gelbėjusi praeivį, kurį staiga ištiko klinikinė mirtis.

2020-ųjų Metų kaunietė – visuomenininkė, švietėja, rašytoja, menininkė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Akių ligų klinikos profesorė Jūratė Jankauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Kaunas

Tikrai verta paminėti,ir apdovanoti Loretą Mickūnaitę!!!

Anonimas

Kokios kvailos tos bobos....

Taigi

va tikrai siulina žmonės teisingai ,nu neapsiverčia liežuvis pavardžių rašyt a.a. mirusio Karpavičiaus afesistę,nuvariusią į kapus ir kita kur dirba kardiologe Kauno klinikose ir Šiaulių ligoninėj ,pasižymėjusią mobingu dėl ko nusižudė jauna anestezologė. Aplamai Kauno klinikose labai daug tokių padarų,na dar bus laiko įvardint jų nuopelnus…
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS