Milžiniškas šuolis: atkuriama krovininė upinė laivyba Nemunu | KaunoDiena.lt

MILŽINIŠKAS ŠUOLIS: ATKURIAMA KROVININĖ UPINĖ LAIVYBA NEMUNU

  • 34

Balandžio 23 d. tarptautiniame Marvelės uoste Kaune prisišvartuos pirmoji Lietuvoje po nepriklausomybės atkūrimo krovininė barža, atplukdžiusi krovinį iš Klaipėdos jūrų uosto.  Tai – milžiniškas šuolis gaivinant upinę laivybą šalyje ir mažinant transporto daromą taršą.

Iškart po Velykų į Kauno tarptautinį Marvelės uostą iš Klaipėdos jūrų uosto atplauks ir bus iškrauta VĮ „Vidaus vandenų kelių direkcijos“ krovininė barža, atgabensianti 16 jūrinių konteinerių su įvairiomis žaliavomis. Tai – pirmasis toks krovinys, skirtas verslui, plukdomas upe.

„Tai – svarbus ir reikšmingas žingsnis šalies krovinių logistikoje. Tiek žvelgiant iš ekologinė, tiek iš ekonominės perspektyvos. Vakarų Europoje gamtą tausojantis, ekologiškas ir daug pigesnis nei pervežimas keliais, toks krovinių gabenimo būdas yra plačiai išvystytas“, – sako Vladimiras Vinokurovas, VĮ „Vidaus vandens kelių direkcija“ generalinis direktorius.

Toks krovinių pervežimas Lietuvoje buvo ypač populiarus ir plačiai išvystytas XX a pirmoje pusėje. Mūsų šalies vandens kelių tinklas buvo svarbus Šiaurės Rytų Europos upinės laivybos kelio dalis. 

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Kauniečio nuomonė

Ką išsirinkot tą ir turit !!!!

Šančiškis

Jei kas nežinojote, Žemuosiuose Šančiuose paupiu planuojama tiesti 6 m dviejų eismo juostų tranzitinę gatvę, kuri sujungs Juozapavičiaus pr. prie Geležinkelio tilto su Vokiečių g. prie Panemunės tilto. Ši gatvė ramų ir jaukų rajoną pavers burzgiančiu ir pavojingu, sunaikins rekreacines erdves ir pablogins miestiečių gyvenimo sąlygas. Bus iškirstas pušynas, nauja gatvė atkirs Šančius nuo Nemuno. Nesutinkančių miestiečių parašai renkami: Šančių bibliotekoje,Sandėlių g. 7; Juozapavičiaus pr.13-6; Kranto al. 56 parduotuvėje. Projekto viešas svarstymas Kauno miesto savivaldybėje Balandžio 30 d. 17 val. Daugiau informacijos: Žemujų Šančių bendruomenės facebook puslapyje. Šančių Nemuno Krantinės naikinimui- Ne!

hhh

Geras nieko nenuveike krovininei laivybai atgaivinti isskyrus prirasinejimus ir melagingas ataskaitas ir se tau, atgaivino- na naujas gen. dir tiesiog stebuklas gryzo Vasiukai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS