Eilėje prie mobilaus punkto kaunietė su vaikais laukė virš valandos: pasijaučiau kaip pasienyje | KaunoDiena.lt

EILĖJE PRIE MOBILAUS PUNKTO KAUNIETĖ SU VAIKAIS LAUKĖ VIRŠ VALANDOS: PASIJAUČIAU KAIP PASIENYJE

Antradienio rytą į Kauno mobilų punktą COVID-19 simptomus jaučiančius du vaikus vežusi testuoti Gintarė liko šokiruota. Moteris užfiksavo – dviejų kilometrų eilėje jai teko pralaukti virš valandos.

„Turėjome paskirtą laiką – vienam 10.30 val., kitam – 10.36 val. Bet mes atvažiavome 15–20 min. anksčiau. Aš privažiavau prie to žmogaus, kuris reguliuoja srautus ir pasakiau, kad yra mums paskirtas laikas, aš su vaikais. Sakė – neįdomu, yra bendra eilė. O kai į eilės galą nuvažiavau, per „Google maps“ įsivedžiau adresą, man parodė du kilometrus“, – situaciją komentavo pašnekovė.

Aš privažiavau prie to žmogaus, kuris reguliuoja srautus ir pasakiau, kad yra mums paskirtas laikas, aš su vaikais. Sakė – neįdomu, yra bendra eilė.

Eilėje – pusantros valandos

Paklausta, kiek laiko teko laukti eilėje, moteris suskaičiavo: „Pusantros valandos. Mano vaikai su simptomais, su galvos skausmais... Nei gerti nebuvau paėmusi, į tualetą užsimanė. Pasijaučiau kaip pasienyje, kur laukia sunkiasvorės mašinos. Bet ten bent tualetai yra, o čia... Nežinau. Šiuo metu emocijos veržiasi per kraštus“, – nusivylimo mobilaus punkto srautų reguliavimu neslėpė Gintarė.

„Aš manau, kad turėtų būti atskirta bent viena zona su vaikais, kurie važiuoja, kad leistų. Aš suprantu, kad yra sergamumas didelis ir tokia situacija, bet vaikams to nepaaiškinsi“, – samprotavo pašnekovė.

Gintarė teigė bandžiusi su mobilaus punkto darbuotojais vesti diskusiją apie nežmoniško ilgio eilę, tačiau jokių veiksmų iš jų pusės nesulaukė. „Bandžiau, man pasiūlė: „Ponia, praeikite pro visas mašinas, jeigu ten nebus nei vieno vaiko, tada mes jus įleisime.“ Bandžiau, nes aiškinau, kad mes nepasiruošę. Būčiau bent gerti nupirkusi ar kažką, kad atlauktume tą eilę. Bet aš neisiu per mašinas ir netikrinsiu, ten yra vaikų ar ne. Kategoriškai atsisakė įleisti“, – tikino moteris.

Svarbiausia vaikų sveikata

Aš suprantu, kad yra sergamumas didelis ir tokia situacija, bet vaikams to nepaaiškinsi.

Paklausta, kaip vaikams, jaučiantiems COVID-19 simptomus, pavyko iškęsti pusantros valandos automobilyje, moteris pasakojo: „Miegojo. Ant galo užmigo abu. Nusirengiau savo striukę ir užklojau“.

Gintarė teigė, kad dabar jai svarbiausia vaikų savijauta ir sveikata, o apie tolimesnius veiksmus, kurių galbūt imsis dėl patirtos situacijos, ji planuoja pagalvoti vėliau. „Šiuo metu noriu pirmiausia sulaukti testų rezultatų, o paskui jau galvosiu. Bandžiau ten sėdėdama ieškoti telefono numerio, paklausti, kodėl taip yra. Važiuojant aš buvau labai drąsi, nes laikas paskirtas. Tu gali laukti 15–20 min.,  bet tikrai ne šitiek. Nesitikėjau, buvo šokas“, – emocijų neslėpė pašnekovė.

Laukti 25–30 min. ar virš valandos?

Kauno miesto mobilaus punkto koordinatorius Lukas Pavlavičius portalo kauno.diena.lt žurnalistams teigė, kad pastaruoju metu eilės juda greičiau dėl atvertos naujos palapinės.

„Eilės taip pat, turbūt, kaip ir praėjusią savaitę. Vienu metu padidėja, kitu sumažėja. Nuo šios savaitės paleidome papildomą, jau ketvirtą palapinę, kuri funkcionuoja. Kad ir fizinės eilės formuojasi, tikrai jos juda greičiau nei praėjusią savaitę, kadangi papildoma palapinė paleista. Stengiamės, kad žmonės kuo mažiau lauktų eilėse. Per dieną besitestuojančių skaičius siekia apie 2,8 tūkst. Bent jau tiek yra užsiregistravusių, kažkiek būna neatvykusių. Tai apie 2,5–2,6 tūkst.“, – teigė L. Pavlavičius.

Paklaustas, kiek žmonėms tenka laukti eilėse, pašnekovas teigė: „Tiksliai laiko nepasakysiu, bet apie 25–30 min. Važiuojant atrodo, kad fizinė eilė ilga, bet kai suvažiuoja per minutę tikrai nemažai mašinų, tai eilė pakankamai sparčiai juda“, – bendrą tendenciją vardijo mobilaus punkto atstovas.

Važiuojant atrodo fizinė eilė ilga, bet kai suvažiuoja per minutę tikrai nemažai mašinų, tai eilė pakankamai sparčiai juda.

Kodėl tuomet Gintarei teko joje tūnoti daugiau nei valandą?

„Šitos situacijos pakomentuoti turbūt nelabai galėsiu, nes nemačiau fiziškai tos eilės. Aišku, atsiliepia eilės ir į tai, jeigu viskas gerai veikia, e. sveikata ir kitos sistemos veikia, aišku, eilės mažesnės. Jeigu yra kažkoks sutrikimas, kuris buvo vakar, aišku, stringa ir eilės, nes fiziškai žmonės negali atlikti savo darbo“, – teigė pašnekovas.

Pasiteiravus, koks sutrikimas buvo fiksuotas pirmadienį, L. Pavlavičius paaiškino: „Buvo turbūt visoje Lietuvoje e. sveikatos sutrikimas, kuomet dalis darbų tiesiog neveikė, nebuvo gaunama informacija apie užregistruotus asmenis, bet čia buvo iš e. sveikatos pusės. Šiam momentui naujų duomenų apie sutrikimą nebuvo, lyg nuo ryto kaip ir viskas veikia“.

Plėstis galimybių nėra?

Gintarė portalo žurnalistams teigė, kad būtų protinga mobiliame punkte padaryti atskirą palapinę automobiliams, kuriais tėvai atveža testuoti COVID-19 simptomus jaučiančius vaikus.

„Su srautų valdymu ir atskirų palapinių idėja viskas yra tvarkoje, mes priimame tas idėjas, bet pats įvažiavimas į mobilų punktą nėra toks platus. Jeigu mes turėtume keletą įvažiavimų ir galėtume planuoti srautą kažkaip iš vienos pusės ar iš kitos, tai būtų daug paprasčiau tai planuoti ir įgyvendinti. Kadangi yra ribotas patekimas į mobilų punktą ir fiziškai net nėra galimybės sukoordinuoti pravažiavimus ir įvažiavimus, tai šiuo metu turime tai, ką turime. Ačiū už idėją, bandysime tai aptarti susirinkimų metu ir spręsti situaciją dėl eilių“, – teigė Kauno miesto mobilaus punkto koordinatorius.


Kauno savivaldybės informacija

Siekiant užtikrinti, kad kiekvienas kaunietis laiku gautų reikiamą pagalbą – Kauno patikros punkte (Jonavos g. 51A) atidaryta ketvirta testavimo linija. Tai leis per dieną tyrimui dėl koronavirusinės infekcijos priimti iki 3 tūkstančių kauniečių.

Kad procesai vyktų sklandžiai ir greitai, primename gyventojams laikytis keleto taisyklių:

* Iš anksto užsiregistruoti testavimui per sistemą 1808.lt. Asmenys be išankstinės registracijos nepriimami.

* Į punktą atvykti jums nurodytu laiku arba ne anksčiau nei 10 min. prieš jį.

* Su savimi turėti ir būti pasiruošus pateikti asmens tapatybę įrodantį dokumentą bei registraciją patvirtinančią trumpąją SMS žinutę.

* Patikros metu privalu laikytis čia dirbančių specialistų nurodymų – nelipti iš automobilio, atidaryti langą tik sulaukus tokio nurodymo, vykdyti instrukcijas dėl mėginio paėmimo.

GALERIJA

  • Eilėje prie mobilaus punkto kaunietė su vaikais laukė virš valandos: pasijaučiau kaip pasienyje
  • Eilėje prie mobilaus punkto kaunietė su vaikais laukė virš valandos: pasijaučiau kaip pasienyje
  • Eilėje prie mobilaus punkto kaunietė su vaikais laukė virš valandos: pasijaučiau kaip pasienyje
  • Eilėje prie mobilaus punkto kaunietė su vaikais laukė virš valandos: pasijaučiau kaip pasienyje
  • Eilėje prie mobilaus punkto kaunietė su vaikais laukė virš valandos: pasijaučiau kaip pasienyje
  • Eilėje prie mobilaus punkto kaunietė su vaikais laukė virš valandos: pasijaučiau kaip pasienyje
  • Eilėje prie mobilaus punkto kaunietė su vaikais laukė virš valandos: pasijaučiau kaip pasienyje
  • Eilėje prie mobilaus punkto kaunietė su vaikais laukė virš valandos: pasijaučiau kaip pasienyje
  • Eilėje prie mobilaus punkto kaunietė su vaikais laukė virš valandos: pasijaučiau kaip pasienyje
  • Eilėje prie mobilaus punkto kaunietė su vaikais laukė virš valandos: pasijaučiau kaip pasienyje
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Gairės: skaitytojo naujiena, mobilusis punktas, vaikų testavimas, eilės mobiliajame punkte
Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Žemaitis

Ir jūs tik paklausykite-nėra galimybės įvažiuoti įcovid centrą keliomis eilėmis... O gp, avinų pasai, kurie mums kainavo milijonus Armonalės iniciatyva-atsirado??? Perkelti kelias šaligatvio plytas ir praplėsti statybinę tvorą porą tūkstantėlių žioplas centro direktorius nesugalvoja?! Kad tėvai su sergančiais vaikučiais įvažiuotų be eilių, ir dar kiek erkių, ginančių sumautą sistemą... Su automatu visą tą kekšių lesbiečių pišą ir bus tvarka.

Pilietis

Matau,kad pusė neįsiskaitė į straipsnį.Juk turėjo paskirtą laiką.Be eilės juk nevažiavo.O rašo tie,kurie turbūt neturi mažamečių ir nežino kokie jie būna ,kai serga.Ar turėjo aiškint,sergančiam apie eiles kurios jų dar laukia gyvenime.Cirkai!!

Emi

Dauguma su vaikais..ir laukia visi ir sulaukia.kazkaip tautieciai be suvokimo..kad tik tiek bedu..svarbu kad nesirgt sunkiai pagalvokit..o apie koki nupirkima atsigert-juk nuo registracijos tyrimui momento jau saviizoliacijoj esat..dar i parduot matai nestu' virusa..taip kad galimybiu pasai plisti virusai palankus..bet neapykantos nepatingi isliet..galejo kas ir privezt..kazin kokio amziaus tie vaikai..?kaini mobilius ilenda keliom valandom nelabai su stikline vandens lakstot aplink..visi dirba savo darba.zmonems lauko salygom ir nelengva...ir visiem ta pandemija iki gyvo kaulo igrisus..ir atvaziuoja ponia-ir duokit jai be eiles..juk niekur neveluojat..ir vaikus mokykit kad eile visur gyvenime egzistuoja..nes panasu kad ir tevai pareigas pamyne..o vaikam nebera is ko mokytis..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS