Mobilus vakcinacijos kabinetas: pirmajai rugpjūčio savaitei – dvi dešimtys stotelių | KaunoDiena.lt

MOBILUS VAKCINACIJOS KABINETAS: PIRMAJAI RUGPJŪČIO SAVAITEI – DVI DEŠIMTYS STOTELIŲ

  • 2

Pasiskiepyti norinčių kauniečių eilės ilgėja, todėl dvigubiname „vakcibusų“ pajėgas. Pirmajai rugpjūčio savaitei suplanuota dvi dešimtys stotelių: skiepų autobusas sugrįžta į gyventojų pamėgtas vietas, miegamuosius mikrorajonus ir prie didžiųjų prekybos centrų.

Nuo praėjusios savaitės į miesto gatves išvažiavęs antrasis skiepų autobusas pirmadieniais, antradieniais ir penktadieniais išskirtinai lankysis Kauno įmonėse.

Artimiausi skiepų autobusų sustojimai ir darbo laikai:

Rugpjūčio 2 d. nuo 15 iki 19 val. – Didžioji g. 98, prekybos centro „Iki“ stovėjimo aikštelė.

Rugpjūčio 3 d. nuo 11 iki 18 val. – Laisvės al., prieš Kauno miesto savivaldybės pastatą.

Rugpjūčio 4 d. nuo 11 iki 19 val. – prekybos ir pramogų centras „Akropolis“.

Rugpjūčio 4 d. nuo 11 iki 19 val. – prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“.

Rugpjūčio 5 d. nuo 11 iki 19 val. – Raudondvario pl. 284A, prekybos centro „Maxima“ stovėjimo aikštelė.

Rugpjūčio 5 d. nuo 10 iki 14 val. – Savanorių pr. 255, prekybos centro „Hyper Maxima“ stovėjimo aikštelė.

Rugpjūčio 5 d. nuo 15 iki 19 val. – Savanorių pr. 346, prekybos centro „Savas“ stovėjimo aikštelė.

Rugpjūčio 6 d. nuo 11 iki 19 val. – prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“.

Rugpjūčio 6 d. nuo 10 iki 18 val. – Palemono g. 78, „Lietuvos geležinkelių“ padalinys.

Rugpjūčio 7 d. nuo 9 iki 16 val. – prekybos miestelis „Urmas“.

Rugpjūčio 7 d. nuo 10 iki 17 val. – vakarinis aplinkkelis 8, prekybos centras „Depo“.

Rugpjūčio 8 d. nuo 9 iki 13 val. – Rotušės a.

Rugpjūčio 8 d. nuo 9 iki 13 val. – Varnių g. 48C, Vilijampolės turgelis.

Į „vakcibusus“ atvykstantys miestiečiai ir užsieniečiai su savimi turi turėti asmens tapatybės kortelę. Registruotis iš anksto nereikia. Nepilnamečiai, 12–16 amžiaus vaikai ir paaugliai, į vakcinavimo centrą turi atvykti su tėvais ar globėjais. Karštomis dienomis su savimi rekomenduojama turėti vandens buteliuką.

Kaip ir praėjusią savaitę, mobilūs centrai visomis dienomis skiepys „Vaxzevria“ („AstraZeneca“) ir „Comirnaty“ („Pfizer-BioNTech“) vakcinomis. Miestą pasieksiantys „Janssen“ vakcinų kiekiai turėtų paaiškėti pirmadienį. Apie lokacijas ir skiepų autobusuose turimus jų kiekius pranešime oficialiuose Kauno savivaldybės kanaluose – svarbu.kaunas.lt bei feisbuko paskyroje.

Skiepų autobusas į miesto įmones vyks reguliariai – pirmadieniais, antradieniais ir penktadieniais. Darbovietėje vakcinuotis norintys verslai gali kreiptis elektroniniu paštu noriuskiepo@kaunas.lt, nurodant skiepytis norinčių darbuotojų skaičių, įmonės pavadinimą bei lokaciją. Turėdami šią informaciją, Kauno miesto poliklinikos medikai ir vakcinavimo maršrutus koordinuojantys savivaldybės specialistai susisieks su atsakingais įmonių atstovais dėl detalių – darbuotojų pageidaujamų vakcinų, patogaus apsilankymo laiko ir datos, padalinių skaičiaus ir kitų klausimų.

Taip pat primename, kad Kauno Ledo rūmų vakcinavimo centras gyventojų be išankstinės registracijos laukia pirmadieniais–penktadieniais nuo 15 iki 19.30 val. Pirmoje dienos pusėje Ledo rūmų vakcinavimo centras veikia įprastai – priima per platformą vakcinavimas.kaunas.lt registruotus gyventojus.

Bendra imunizacija Kaune šiuo metu perkopė 56 proc. ribą.  Pirmojo skiepo sulaukė daugiau kaip 156 tūkst. visų miesto gyventojų. Abidvi skiepų dozes gavę ir imunitetą įgiję virš 47,8 proc. kauniečių. Skaičiuojama, kad nepilnai per keturias „vakcibusų“ darbo dienas čia pasiskiepijo daugiau 1,4 tūkst. gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pensininkas

Cia kazkoks cirkas Pagrindini zodi turi tarti seimos gyditojas.Tik jis zino kiekvieno pacijento sveikatos bukle.

By. Rka paklojęs

Blllecha kazkokkia nezamone!!!! Duok valstybes garantijas kad man gydyma mokes po chujovo adatos... Jei taip nutiktu!!!! Daba viskas paliekama žmogaus problemai :-(((

SUSIJUSIOS NAUJIENOS