Mokytojai tobulino skaitmenines kompetencijas | KaunoDiena.lt

MOKYTOJAI TOBULINO SKAITMENINES KOMPETENCIJAS

  • 3

Mokytojai tobulino skaitmenines kompetencijas.

Neveronių gimnazijos mokytojai gilino informacinių technologijų žinias: mokėsi efektyviau naudotis belaidžiais tinklais, dirbti vadinamuosiuose debesyse.

Seminare pedagogams Kauno Žaliakalnio progimnazijos informacinių technologijų mokytojas Aurelijus Austynas supažindino su prisijungimo belaidžiais tinklais galimybėmis: eduroam – visiems gimnazijos darbuotojams; lm – mokiniams, kuriems daugiau kaip 14 metų – su baziniu turinio filtravimu pagal svetainių kategorijas; lm-n7 – jaunesniems mokiniams. Čia taikomi dar didesni apribojimai, draudžiami socialiniai tinklai, taikomas pradinis filtruojamų kategorijų sąrašas; svecias – skirtas naudotis įstaigos svečiams ir yra nefiltruojamas.

Gimnazijos informacinių technologijų mokytoja Loreta Stankevičienė supažindino su "Miscrosoft" debesų technologija "Office 365" pranašumais. Akcentavo, kad duomenų saugykla debesyje suteikia vartotojui galimybę saugoti visus savo duomenis vienoje vietoje, juos lengva pasiekti iš visų naudojamų įrenginių. Tai leidžia vartotojams nesunkiai keisti įrenginius ir visada lengvai pasiekti savo informaciją.

Mokytojai pastebi, kad informacinių technologijų naudojimas pamokose gerina mokinių motyvaciją mokytis, lavina kūrybiškumą. Gimnazijoje nuolat atnaujinamos skaitmeninės mokymo priemonės. Pasak gimnazijos direktorės Danguolės Marmienės, šiais mokslo metais metais įsigijome planšetinių kompiuterių įkrovimo stotelę ir 24 planšetinius kompiuterius, interaktyvųjį ir 3D projektorius, biologijos ir chemijos tyrinėjimų objektų programas (3D), belaidžio interneto įrangą ir kt.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jūratė

Teisybė, dar kartą švaistomi pinigai. Reikia švietimo centrams užsidirbti pinigėlių.

Julius

Nesamonė, tik švaistomi pinigai. Jauni mokytojai jas jau seniai naudoja pamokose, jeigu kompiuterizuota klasė, o vyresni įstengs susipažinti su pradžiamoksliu.

hm

po dvi prie vieno stalelio, ranka kabo...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS