Naudotis bibliotekos paslaugomis Kaune nuo šiol dar patogiau | KaunoDiena.lt

NAUDOTIS BIBLIOTEKOS PASLAUGOMIS KAUNE NUO ŠIOL DAR PATOGIAU

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka pristato dar vieną naujovę – penkiuose jos skyriuose ir padaliniuose įdiegta savitarnos sistema. Ji leidžia skaitytojams knygas pasiimti ir grąžinti patiems, o lauke įrengtos specialios dėžės – paskolintus leidinius grąžinti bet kuriuo paros metu.

Leidinių grąžinimo ir išdavimo savitarna skaitytojai gali naudotis Kauno Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje (Laisvės al. 57) ir jos Aleksoto (Veiverių g. 43), Girstupio (Kovo 11-osios g. 24), Parko (P. Lukšio g. 58) bei Šilainių (Baltų pr. 51) padaliniuose. Šios miesto vietos pasirinktos pagal gausiausius vartotojų srautus ir didžiausią tokios paslaugos poreikį.

Savitarnos sistema suteikia galimybę skaitytojams knygas pasiimti ir grąžinti savarankiškai. Naudotis ja itin paprasta, o kilus klausimų, bibliotekos darbuotojai visada pasirengę padėti ir pakonsultuoti. Specialūs įrenginiai leidžia vienu kartu išduoti arba grąžinti iki penkių knygų. Taip sutrumpėja paslaugos gavimo laikas, nebereikia laukti eilėje, kol bibliotekininkas galės išduoti pageidaujamus leidinius. Norint knygas pasiskolinti, reikia turėti skaitytojo pažymėjimą, tačiau grąžinimui jis nėra reikalingas. Be to, grąžinti paskolintas knygas galima ne tik bibliotekos viduje – lauke įrengtomis specialiomis dėžėmis galima naudotis bet kuriuo paros metu.

Kauno V. Kudirkos viešosios bibliotekos nuotr. 

Bibliotekoje įdiegta nauja paslauga naudinga ne tik skaitytojams, tačiau ir bibliotekininkams. Šie vietoje rutininių knygų išdavimo ir grąžinimo procedūrų gali skirti daugiau laiko konsultacijoms, knygų rekomendacijoms, kurių lankytojai įprastai itin pageidauja, projektinei veiklai, naujų paslaugų kūrimui.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka nuolat siekia skatinti kauniečius skaityti teikdama naujas ir aktualias paslaugas. Mieste įrengti knygomatai, vasarą veikia lauko skaityklos trijuose miesto parkuose, vaikai skaito su terapiniais šunimis, o žmonės su judėjimo negalia bei senjorai knygas gali gauti tiesiai į namus.

GALERIJA

  • Naudotis bibliotekos paslaugomis Kaune nuo šiol dar patogiau
  • Naudotis bibliotekos paslaugomis Kaune nuo šiol dar patogiau
Kauno V. Kudirkos viešosios bibliotekos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Skaitytoja besinaudojanti paslauga

Nesamonės išdirbinėjamos. Kompiuterinės programos naujinamos ir naujinamos ir ne kad būtu žmogui paprasčiau, suprantamiau, daroma atvirkščiai. Tik tie programuotojai tai ką padaro ir tesupranta.

Anonimas

graži reklama..Taip atrodo, kad atokesniuose miesto rajonuose nėra bibliotekų.

Bhj

Dar viena "bitute". Apsitarnauk pats ir nereiks niekam algų mokėti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS