Lauko ekspozicija Kauno marių regioniniame parke primins užlietų kaimų istorijas | KaunoDiena.lt

LAUKO EKSPOZICIJA KAUNO MARIŲ REGIONINIAME PARKE PRIMINS UŽLIETŲ KAIMŲ ISTORIJAS

  • 5

Kauno marių regioniniame parke atidaryta nauja lauko ekspozicija, kuri primins ir pasakos užlieto Nemuno slėnio kaimų istorijas. Moderni ekspozicija pagal architekto Tomo Žutauto projektą įrengta Duobakalnio poilsiavietėje, Arlaviškių kaime.

1959 m. pastačius Kauno hidroelektrinę ir užtvenkus Nemuną, jo slėnis virto 6 350 ha dydžio mariomis. Iš būsimų marių dugno iškelta daugiau kaip 700 sodybų. Marios pasiglemžė miškus ir piliakalnius. Tad dažnai ši vieta dar vadinama lietuviškąja Atlantida.

Nors daug kas nugrimzdo, istorinė atmintis dar gyva, tad lauko ekspozicija įrengta remiantis senųjų gyventojų prisiminimais.

Informaciniuose stenduose – senos fotografijos, buvusio ir esamo kraštovaizdžio nuotraukos. Originaliai atrodo devyniolika namukų-stendų. Juose lankytojai galės paskaityti apie gyvenimą prie Nemuno, sielių plukdymą, kaimuose gyvenusių žmonių tradicijas ir amatus, apie unikalias gamtos vertybes: rėvas, paukščių salas ir kt.

Stenduose taip pat yra QR kodai, kuriuos atvėrus, galima pasiklausyti „dugniečių“ dainų, pasakojimų, legendų.

Į bendrą kompoziciją sujungti pagrindiniai Kauno marių kraštovaizdžio simboliai – atodangos ir piliakalniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

to SS

Glušeli tu konserVatini, tu žiūrėk kiek lietuvių tavo konservatynas iš šalies išvaikė, rašo - emigravo milijonas, kiek kaimų sunyko per juos, juk iki konservatyno žmonės irgi gyveno palyginti ramiai, o ekologiška hidroelektrinė dar lyg šiol šildo Kauną, Kauno marios jėga, Hidroelektrinė taip pat.

Klausimėlis

Kaip iš Kauno nuvykti autobusu?

SS

Gyveno zmones ranmiai prie nemuno, atvare komunistai ir uzliejo kainus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS