Naujajame „Ermitaže“ – prekių įvairovė ir vertingos rekomendacijos | KaunoDiena.lt

NAUJAJAME „ERMITAŽE“ – PREKIŲ ĮVAIROVĖ IR VERTINGOS REKOMENDACIJOS

  • 3

Atėjo metas, kai sodybų, kotedžų, daugiabučių kiemuose vešintys augalai atskleidžia visą savo grožį. Prekybininkai ir apželdintojai pastebi, kad dabar žmonių poreikiai neapsiriboja vienu kitu madingu augalu, juolab kad pasiūla yra svaiginanti.

Naujoji oranžerija – geras pagalbininkas

Prekybos centro „Ermitažas“ Pardavimų ir rinkodaros skyriaus direktorės Laimos Skirienės teigimu, prekybininkai jau nuo ankstyvo pavasario jaučia didelį pagyvėjimą aplinkos priežiūros skyriuose.

L.Skirienės teigimu, naujoje „Ermitažo“ parduotuvėje, įsikūrusioje Kaune, Pramonės prospekte 6B, pasiteisino sprendimas išskirtinai didelį plotą paskirti oranžerijai – net 2 tūkst. kv. m. „Norėta vienoje vietoje patogiai išdėstyti viską, ko gali prireikti gražinant savo aplinką. Pateikiame išskirtinai platų kambarinių ir lauko augalų pasirinkimą, didelį sodo, daržo technikos, laistymo įrangos ir kitų aplinkos priežiūrai reikalingų prekių asortimentą. Taip pat oranžerijoje maksimaliai išnaudojome ventiliacijos, apšvietimo technologijas, kad sukurtume kuo natūralesnę aplinką lauko ir vidaus augalams“, – tvirtino L.Skirienė.

Be išskirtinių pasiūlymų, pirkėjus pasitinka profesionalūs konsultantai, kurie ne tik pataria, kaip prižiūrėti augalus, bet ir su klientais noriai pasidalija sodinimo paslaptimis, pataria, kaip dekoruoti sodybą ar užsiauginti prieskoninių žolelių namų sąlygomis. „Matome, kad šių dienų pirkėjas yra labai išprusęs, nėra prisirišęs prie kokios nors vienos dominuojančios apželdinimo vizijos ar tik kelių augalų rūšių, todėl siūlome labai platų produktų asortimentą“, – teigė L.Skirienė.

Ji aiškino, kad labai svarbus yra ir logiškas produktų išdėstymas: numatytos erdvės atskiroms augalų kategorijoms, lauko baldams, sodų technikai, įrangai. „Dėl to sulaukiame pagyrų, kad įspūdingai didelis plotas nevargina ir yra aiškus prekių išdėstymas ir estetinis pateikimas“, – kalbėjo L.Skirienė.

Mėgstami daugiamečiai augalai

Tarp „Ermitažo“ klientų yra ir įmonės, kurios užsiima sklypų želdynų projektavimu, apželdinimu, priežiūra. Viena jų – kauniečiams daug sklypų suprojektavusi bendrovė „Želdynų projektai“. Jos direktorė ir aplinkos projektuotoja Laimutė Radvilavičienė papasakojo, kokios tendencijos vyrauja tarp mylinčių augalus ir norinčių jais puošti savo kiemus. „Šiuo metu daugiametės gėlės nurungia vienmetes. Mėgstamiausios – alūnės, heicherelės, astilbės, levandos, jukos, vilkdalgiai, veronikos“, – vardijo L.Radvilavičienė. Pramonės prospekto „Ermitažo“ oranžerija išsiskiria pelargonijų, hortenzijų, rožių, levandų, begonijų veislių įvairove. Klientai šias gėles gali rinktis pagal spalvą, dydį. Iš viso čia galima rasti per tūkstantį įvairiausių lauko ir vidaus augalų rūšių.

Madingi varpiniai augalai

Šiuo metu madinga sodinti ne tik gėles, bet ir varpinius augalus. Pavyzdžiui, kiemo želdynus paįvairina siūbuojančios soruolės pašiaušelinės, plunksninės ašuotės, drėbūnės, kupstinės šluotsmilgės. „Tik nereikia nusiminti, kad pirmais metais jos nebus tokios gražios kaip matytos kitur, nes augalas patiria sodinimo stresą ir visas jėgas atiduoda šaknims, kad įsitvirtintų. Tik paskui augalai atskleidžia vainikinės dalies grožį“, – kalbėjo L.Radvilavičienė.

Ji pataria pasodinti ir augalų, kurie pražysta vasaros pabaigoje ir džiugina akį vėstant orams, rudenį. Vėlyvus žiedus krauna miskantai, o štai šluotelinės hortenzijos žiedai ir atėjus žiemai sušąla, sudžiūva, bet nenubyra ir lieka iki pavasario.

„Viena iš tendencijų apželdinant sklypus – lapuočių sugrįžimas. Anksčiau beveik visi dekoratyviniai medeliai buvo spygliuočiai. Dar ir dabar nemažai klientų būgštauja, kad lapuočiai sukels papildomų rūpesčių tvarkant kiemą, kai pradeda kristi lapai. Jiems siūlau atrasti vėjo nešiojamų lapelių grožį. Jų nė nebūtina grėbti – tai puiki trąša žemei“, – tikino L.Radvilavičienė.

Vejų įvairovė

„Ermitažas“ siūlo įvairių vejų sėklų. L.Radvilavičienė kviečia pagalvoti ne tik apie tradicines žalias vejas, bet ir apie tokias, kuriose pražysta įvairių žiedų. Specialistė pataria papildomai dar primaišyti pievų gėlių sėklų, tada žiedai bus gausesni. „Galima pagyvinti veją rugiagėlėmis, aguonomis“, – pasakojo ji.

Norintiems rečiau pjauti žolę, geriau pirkti lėtai augančios žolės sėklas. „Sausu oru, kai ilgiau nelyja, žolės stipriai netrumpinkite, nes tada greičiau išdžiūva dirva ir veja ima skursti“, – pataria L.Radvilavičienė. Turintiems sklypus su statesniais šlaitais patartina ieškoti specialių vejų, kurios išsiskiria tvirtesniu šaknynu.

Vaikščiojant tarp patogiai išdėstytų produktų įvairovės, lengviau gimsta naujų vizijų.

Tingesniems specialistė pataria sodinti daugiau besidriekiančių augalų, tarp jų iškloti skaldytų akmenų takelius, suformuoti gėlynų, dekoratyvinių augalų salas, jas apkloti mulčiu. „Jei dar įsirengiama automatinė laistymo sistema, darbo sode lieka ne taip ir daug“, – šypsosi L.Radvilavičienė.

Viskas, ko reikia priežiūrai

Net ir mažiausiam apželdintam plotui reikia visokeriopos priežiūros. Šį darbą palengvina kokybiška sodo technika, patogūs ir tvirti įrankiai. „Pramonės prospekte veikiančio „Ermitažo“ oranžerijoje yra platus įvairios įrangos, įrankių, darbo priemonių pasirinkimas“, – informavo L.Skirienė.

Čia konsultantai pataria, kokių savybių turi turėti vejapjovė konkrečiame sklype. Jei turite 2–3 a, užsėtus žole, tikrai neverta investuoti į galingą ir brangią techniką – gali užtekti ir mažos žoliapjovės. „Ermitaže“ rasite ir didesniems plotams skirtos technikos, pavyzdžiui, savaeigių galingų vejapjovių, krūmapjovių, nešiojamųjų žoliapjovių. Čia yra įvairių įrankių žemei dirbti, šakoms genėti, kitokiems sodo ir daržo darbams.

Atsižvelgta ir į tai, kad nuolat tobulėja augalų priežiūros priemonės, todėl Pramonės prospekte 6B esančio „Ermitažo“ oranžerijoje pasirūpinta plačiu trąšų, apsaugos priemonių asortimentu, vazonų įvairove, mulčiu, laistymo priemonėmis, kitomis želdynams būtinomis ir naudingomis prekėmis.

„Norėjome, kad oranžerijoje būtų galima apsirūpinti viskuo, kas būtina kuriant ir puoselėjant aplinką. Čia, vaikščiojant tarp patogiai išdėstytų produktų įvairovės, lengviau gimsta naujų vizijų“, – sakė L.Skirienė, pabrėždama, kad Pramonės prospekte esančios oranžerijos koncepcija ir yra būti ne vien parduotuve, bet ir idėjų generatoriumi.

GALERIJA

  • Naujajame „Ermitaže“ – prekių įvairovė ir vertingos rekomendacijos
  • Naujajame „Ermitaže“ – prekių įvairovė ir vertingos rekomendacijos
  • Naujajame „Ermitaže“ – prekių įvairovė ir vertingos rekomendacijos
  • Naujajame „Ermitaže“ – prekių įvairovė ir vertingos rekomendacijos
  • Naujajame „Ermitaže“ – prekių įvairovė ir vertingos rekomendacijos
  • Naujajame „Ermitaže“ – prekių įvairovė ir vertingos rekomendacijos
„Ermitažo“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

rima

Ukmergėje irgi yra Ermitažo parduotuvė, bet augalų pasirinkimas mažas, augalai apždžiuvę, nekokybiški ir jokios šypsenos....

Aurelija

Likau sužavėta ne tik augalų, bet ir kitų prekių įvairove. Konsultantai nusimano apie savo dirbamą sritį, o kasininkės pasitinka ir išlydi su šypsena. Grįšiu dar tikrai ne kartą.

Anonimas

Geriau nei senukai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS