Naujakurių žvilgsnis krypsta į Fredą | KaunoDiena.lt

NAUJAKURIŲ ŽVILGSNIS KRYPSTA Į FREDĄ

  • 5

Freda kurį laiką buvo kiek primirštas Kauno mikrorajonas, tačiau dabar visų akys krypsta būtent čia, mat vystomas daug investicijų pritrauksiantis Aleksoto inovacijų pramonės parkas. Tad natūralu, kad vystomi ir kokybiškam gyvenimui skirti projektai. Štai visai šalia A.Kančo suprojektuoto „Fredos miestelio“ vystomas „Europos sodo namų“ projektas, kuriame naujakuriai galės mėgautis gamtos apsuptimi ir kerinčiais Kauno panoramos vaizdais.

Gamtos kampelis mieste

Šiuolaikiniam žmogui svarbu, kad jį suptų patogi aplinka, todėl, renkantis būstą, atkreipiamas dėmesys ne tik kaip toli teks važiuoti į darbą, bet ir ar bus vietos, kur galima ramiai pasivaikščioti su vaikais ir atsipūsti nuo miesto šurmulio.

„Europos sodo namų“ projektas būtent ir jungia komfortą, gamtos dvelksmą bei neapkrauna naujakurių ilgomis kelionėmis iki centrinės Kauno dalies, mat viskas tarsi ranka pasiekiama.

„Europos sodo namai“ ribojasi su Botanikos sodu, tad gėlių kolekcijomis galima mėgautis ištisus metus. Per kelias minutes automobiliu galima nuvykti į dar vieną kauniečių ir miesto svečių pamėgtą atvirukinę Kauno vietą – aikštelę, kur galima apžvelgti Aleksoto panoramą.

Projekto vystytojai, derindami planus su miesto savivaldybe, atrado bendrą sutarimą, kaip dar pagerinti ne tik naujakurių, bet ir seniau Fredoje gyvenančių kauniečių kasdienybę. Todėl „Europos sodo namų“ projekto autoriai įrengs dar vieną gamtos kampelį – Europos skverą. 0,7 ha ploto skvere bus įrengti takeliai, poilsio zonos, modernios erdvės jaunimui ir vaikams.

„Skveras – simboliniai vartai į Botanikos sodą. Čia bus įrengtas takas, kuriuo pasieksite Botanikos sodo prieigas, rekreacinė erdvė, kurioje galima surengti iškylą ir pasidžiaugti gamta ar tiesiog ramiai pasivaikščioti“, – kalbėjo „Europos sodo namų“ pardavimų vadovas Osvaldas Karalius.

Išskirtinė vieta

Be to, „Europos sodo namai“ įsikurs bene aukščiausioje Kauno vietoje, tad pro langus atsivers stulbinanti Kauno panorama. Neabejojama, kad ji taps tarsi paveikslu, kuriuo naujakuriai galės grožėtis gerdami rytinę kavą ar mėgaudamiesi vakariniais Kauno vaizdais.

„Europos sodo namai“ įsikurs bene aukščiausioje Kauno vietoje, todėl nuo terasų atsivers miesto panorama. (Projekto autorių nuotr.)

Pasak O.Karaliaus, naujakuriams svarbu ne tik buto suplanavimas, bet ir būtiniausi objektai šalia namų. Todėl „Europos sodo namai“ kuriasi ypač patogioje vietoje. Visai šalia yra prekybos centras, automobiliu per kelias minutes galima laisvai pasiekti didesnes parduotuves ir net kelias švietimo įstaigas.

Verta apžvelgti ir projektą supančią infrastruktūrą, o ji šiame rajone iš tiesų labai gerai išvystyta, todėl kelionėms galima rinktis įvairų transportą. Automobiliu kelionė iki Senamiesčio, Naujamiesčio, autobusų ar geležinkelio stoties tikrai neprailgs. Be to, netoli vystomo projekto yra ir viešojo transporto stotelės, tad vykti į darbą tikrai patogu.

Šalia naujųjų namų veda ir dviračių takai, kuriais patogiai galima pasiekti miesto centrą ar minti dar toliau palei Nemuną. Beje, „Europos sodo namų“ projekte numatyta ir dviračių saugykla, kuria galės naudotis visi projekto gyventojai, todėl ekologiškas keliavimas ar laisvalaikis nekels papildomų rūpesčių dėl dviračių ar paspirtukų laikymo.

Reikia nepamiršti, kad ne taip toli nuo „Europos sodo namų“ Kauno miesto savivaldybė vysto Aleksoto inovacijos pramonės parko projektą, todėl čia kursis aukštos pridėtinės vertės įmonės bei technologijų ir inovacijos centrai, bus sukurta daugiau gerai apmokamų darbo vietų. Todėl patraukli darbo vieta bus visai netoli naujų namų.

Kodėl „Europos sodo namai“?

Aleksoto inovacijų pramonės parkas neabejotinai dar labiau pakels viso Aleksoto rajono vertę, o kartu ir išaugs kokybiško būsto poreikis, kurį galės patenkinti „Europos sodo namų“ projektas.

Šie butai bus tikra projekto pažiba su įspūdingais vaizdais, atsiveriančiais į Kauno senamiestį, Centrą ir Botanikos sodą.

Jo vystytojai tikina, kad rinkdamiesi būstą naujakuriai dažnai atkreipia dėmesį į tai, kokia aplinka supa namus ir kas matosi pro langus.

Tačiau perkant butą svarbu nepasiduoti vien tik emocijomis. Racionalus protas ragina atsižvelgti ir į kokybiškas medžiagas, ilgaamžiškumą bei tvarumą.

Kuriant „Europos sodo namus“ pasitelkti unikalūs architektūriniai sprendimai. Be to, parinktos ir ilgaamžės medžiagos, kurios be priekaištų atlaiko lietuviškas žiemas, drėgnus rudenius ir vis karštesnes vasaras.

O.Karalius pasakojo, kad pirmajame „Europos sodo namų“ etape naudojami betoniniai ir klinkerio plytų fasadai. Jie primins skandinavišką architektūrą. Antrojo etapo 3D fasadai pagaminti iš balinto betono.

„Visos pastatų konstrukcijos kartu su fasadais gaminami INHUS gamykloje ir į statybų aikštelę konstrukcijos atvežamos jau su visa fasado apdaila. Taip gamintai apdailai įtakos neturi klimatas, todėl pastatai pasižymi išskirtine kokybe“, – paaiškino „Europos sodo namų“ vystytojas.

Atsižvelgdamas į skirtingus pirkėjų poreikius ir prioritetus projekto architektas Matas Jurevičius „Europos sodo namuose“ suprojektavo įvairaus dydžio butus. Pirmajame etape galima rasti nedidelių 35 kv. m studijos tipo apartamentų su įspūdingo, net 26 kv. m dydžio terasomis. Architektas juokavo, kad šiltu oru bendras buto plotas prasiplečia iki 60 kv. m.

Projekto vystytojai įrengs Europos skverą, kuriame bus galima leisti laisvalaikį. (Projekto autorių nuotr.)

„Žinoma, atsižvelgėme ir į jaunas šeimas – yra itin racionaliai išplanuotų 53 kv. m būstų su dviem miegamaisiais kambariais. Tokiu atveju nedidelė kvadratūra neišpučia būsto kainos, tačiau visiškai patenkina antro miegamojo poreikį“, – pridūrė O.Karalius.

Stogo terasų mėgėjai gali rinktis 63–85 kv. m butus su įspūdingomis stogo terasomis, siekiančiomis net iki 60 kv. m. Didesnės erdvės pageidaujantiems klientams antrasis projekto etapas, pasiūlys erdvius 100–140 kv. m butus 9–12 aukštuose.

„Šie butai bus tikra projekto pažiba su įspūdingais vaizdais, atsiveriančiais į Kauno senamiestį, Centrą ir Botanikos sodą“, – pasakojo O.Karalius.

Naujus gyvenamuosius namus stato patikimas ir rinkoje žinomas rangovas – bendrovė „Kaminta“, įgyvendinusi tokius projektus kaip verslo centras „Magnum“ Kaune ar „Eglės sanatorija“ Birštone.

„Laiko patikrintas rangovas – dar viena kokybės garantija būsimiems pirkėjamas“, – pridūrė O.Karalius.

Darbas iš namų

Šiandienė pandeminė situacija pakoregavo ir darbo įpročius, todėl „Europos sodo namų“ vystytojai tam skyrė taip pat nemažai dėmesio.

„Pastebime, kad keičiasi butų pirkėjų poreikiai, todėl projektas rengtas atsižvelgiant į pandemijos sukeltus iššūkius. Daugeliui darbas iš namų tapo neatsiejamas nuo įprasto gyvenimo, tačiau įprastuose butuose nebuvo numatyta erdvė, kurioje būtų patogu dirbti. „Europos sodo namuose“ suplanuoti butai iki 50 kv. m, turintys atskirą erdvę darbui iš namų. Be to, projekte yra ir studijos tipo patalpos, kurios gali būti paverstos mažu namų biuru ar kūrybine erdve. Yra ir kitų patalpų, kurios lengvai pertvarkomos pagal esamus gyventojų poreikius“, – pasakojo O.Karalius.

Išsamiau susipažinti su „Europos sodo namų“ projektu galima  interneto puslapyje www.europossodas.lt arba susisiekus su projekto atstovais.

„Europos sodo namų“ projektas jungia komfortą, gamtos dvelksmą.

GALERIJA

  • Vaizdas: „Europos sodo namai“ įsikurs bene aukščiausioje Kauno vietoje, todėl nuo terasų atsivers miesto panorama.
  • Erdvė: projekto vystytojai įrengs Europos skverą, kuriame bus galima leisti laisvalaikį.
Projekto autorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Vika

O gal pamiršo smarve iš valymo įrengimų,nosį riecia,ot geras gyvenimas

Irgi gyventoja

Kol Aleksoto danguje blaškysis baisingai kriokiantys lėktuvai, tol tas rajonas bus bėda gyventojams. Kalbama apie mėgavimąsi gamta, o kaip ja mėgautis, kai kartais savų minčių negali girdėti, nekalbant jau apie paukštukus.

Fredos gyventojas

Taip buvo graži vieta poilsiui ir atgaivai dabar pristatė namų isbetonavo žaliąsias vietas iškirto medžius Europos prospektas pasidarė dujų kamerą mašinų padaugėjo šimtus kkartų buvo kažkada gerai dabar triukšmas ir tarša nieko gero ileisk lapė į vistide
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS