Iš naujo atrasti Šančius – per orientacinį žaidimą | KaunoDiena.lt

IŠ NAUJO ATRASTI ŠANČIUS – PER ORIENTACINĮ ŽAIDIMĄ

Visi besidomintys istorija, norintys geriau pažinti Kauno įdomybes ar tiesiog gerai praleisti laiką ketvirtadienio vakarą dalyvavo orientaciniame žaidime „Atrask, tai – Šančiai“.

Šį renginį organizuojanti Šančių kiosko bendruomenė kauniečius kvietė geriau pažinti Šančius, pasakojo, kaip šis mikrorajonas kūrėsi, rodė svarbiausias ir gražiausias rajono vietas. Šiam tikslui buvo paruošta net 31 užduotis. Jos buvo papildytos aprašymais, kuo šios vietos svarbios Šančiams.

Beveik pusšimtis dalyvių, kurie susitiko A. Juozapavičiaus prospekte, per dvi valandas turėjo surasti 31 objektą ir atsakyti į pateiktus klausimus. Pasiekus finišą dalyvių laukė prizai – „Pasišančinėkim“ žemėlapiai, o greičiausių ir daugiausiai taškų už atsakymus surinkusių – iš Šančių kilusios poetės Janinos Degutytės biografinės knygos.

Taip pat siekiama garsinti šį mikrorajoną ir sugriauti senus mitus, likusius nuo tarybinių laikų.

Objektai, kurie buvo nurodyti užduotyse, buvo parinkti neatsitiktinai, tai – kultūrinę reikšmę turinčios vietos Šančių mikrorajone. Vienose dalyviai galėjo rasti namus, kuriuose kadaise gyveno žymūs Lietuvos žmonės, kitose – sportui skirti paminklai, taip pat kitos reikšmingos vietos, menančios ne tik istoriją, bet ir šiuos laikus. Renginio organizatorė pabrėžė, jog užduotyse buvo nurodyti anaiptol ne visi objektai, mat jų yra ir daugiau. Šiandien vykusiam žaidimui parinktos vietos, kurios buvo nenutolusios nuo A. Juozapavičiaus prospekto.

„Ekskursijas Šančiuose organizuojame ne pirmus metus, todėl artėjant mokslo metams, kuomet jaunimas grįžta studijuoti ir mokytis, nusprendėme surengti pažintinį renginį jiems patrauklia forma. Į tradicines ekskursijas įsitraukia vyresnio amžiaus žmonės, o jaunimas labiau mėgsta aktyviai tyrinėti aplinką. Kadangi esu mokytoja, kraštotyros būrelio vadovė, man pačiai tai įdomu“, – apie organizuojamą veiklą pasakojo renginio vadovė, gidė Rolanda Girskienė.

Pasak jos, pagrindinis žaidimo tikslas – paskatinti jaunimą domėtis rajonu, įgyti kultūrinių žinių ir aktyviai praleisti laiką. Taip pat siekiama garsinti šį mikrorajoną ir sugriauti senus mitus, likusius nuo tarybinių laikų, kad Šančiai yra „baisūs“.

„Tai netiesa, jie tikrai gražūs“, – sakė R. Girskienė.

Orientaciniame žaidime dalyvaujantys žmonės džiaugėsi galimybe aktyviai praleisti laisvalaikį, pamatyti naujas vietas ir sužinoti jų istoriją. Negalėjusiems dalyvauti renginio vadovė siūlė nenusiminti, nes ekskursijų po Šančius šiais metais dar bus, o norinčius smagiai praleisti laiką taip pat kviečia atvykti į rugsėjo 16 d. vyksiantį paradą „Kėdė“.

GALERIJA

  • Iš naujo atrasti Šančius – per orientacinį žaidimą
  • Iš naujo atrasti Šančius – per orientacinį žaidimą
  • Iš naujo atrasti Šančius – per orientacinį žaidimą
  • Iš naujo atrasti Šančius – per orientacinį žaidimą
  • Iš naujo atrasti Šančius – per orientacinį žaidimą
E. Girdenytės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Dedu "like"

100 "laikų" už idėją ir edukaciją, o gidei- atskirai! Dar menu iš pernai, kokie žmonės sužavėti buvo šitos idėjos, o šiemet- štai vėl! Ką reiškia geras organizatorius...

neziniukas

o kurioje vietoje prasides

Šančių paradas "KĖDĖ" 2017 rugsėjo 16d., 12val.

Geltonos kėdės - būsimo Šančių parado "KĖDĖ" akcentas :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS