Naujovė Ramučiuose – kiemų išpardavimai | KaunoDiena.lt

NAUJOVĖ RAMUČIUOSE – KIEMŲ IŠPARDAVIMAI

  • 10

Vieniems šlamštas, kitiems – lobis. Su tokiu šūkiu Ramučių bendruomenė ketina įgyvendinti savo naujausią projektą.

Jau šį šeštadieni, birželio 5 d., (nuo 10 iki 14 val.) įvyks pirmasis Ramučių kiemų išpardavimas, kai nereikalingais daiktais pigiai prekiaujama arba jie dovanojami tiesiog kiemuose.

Asociacijos „Mūsų teisė“ pirmininkė Greta Varnaitė-Venskienė pastebėjo, kad į tėvynę sugrįžtantys emigrantai ieško naujų veiklų ir siekia geriau integruotis į bendruomenę.

Tai ypač aktualu jaunajai kartai, todėl Karmėlavos Balio Buračo gimnazija parengė specialią ugdymo programą, kuri padeda buvusiems emigrantams lengviau adaptuotis Lietuvoje.

Pasak bendruomenės pirmininkės, emigrantai iš užsienio atsiveža ir naudingų idėjų, kurias mėgina pritaikyti Lietuvoje. Viena tokių veiklų yra garažo arba kiemų išpardavimai (angl. Garage Sale arba Yard Sale), kuriuose galima pusvelčiui įsigyti dar gerų daiktų.

Po Antrojo pasaulinio karo Amerikoje prasidėjus urbanizacijai, daug žmonių pradėjo keltis į priemiesčius. Augant vartojimui, žmonės pirkdavo naujesnius daiktus, o senus išmesti būdavo gaila.

Prekiaudami gyventojai artimiau susipažįsta vieni su kitais, prisėda išgerti kavos, paplepėti. Toks bendravimas suburia žmones, jie tampa labiau atsakingi: daiktai ne išmetami, o naudojami pakartotinai, taip prisidedama prie aplinkos tausojimo.

Ramučiuose gimusi ir užaugusi Eglė buvo emigravusi į Kanadą, bet prieš porą metų sugrįžo kartu su šeima: vyru ir dviem vaikais. Moteris netruko susipažinti su čia aktyviai veikiančia bendruomenės „Mūsų teisė“ pirmininke G.Varnaite-Venskiene.

Eglė dar besimokydama Karmėlavos Balio Buračo gimnazijoje pasižymėjo aktyvia užklasine veikla, jos galva visada būdavo pilna kūrybiškų idėjų ir sumanymų.

Netoli Ramučių, Sergeičikų kaime (greta II Kauno LEZ teritorijos), ji atidarė „Farmland Parką“, kuriame dar prieš karantiną spėjo pakviesti visus norinčius praleisti laiką „Halloween“ vakarėlius gamtoje su įspūdingomis instaliacijomis, kukurūzų labirintais ir siaubo personažais. Šiais metais ten vėl vyksta intensyvūs darbai, ir visi nekantriai laukia, kokią naują pramogą pasiūlys išradingoji Eglė.

O dabar abi moterys susitelkė ties kiemų išpardavimų idėja.

Tikime, kad gyventojai plačiau atidarys savo garažus, o lankytojai ras gerų daiktų už prieinamą kainą.

„Tikime, kad gyventojai plačiau atidarys savo garažus, o lankytojai ras gerų daiktų už prieinamą kainą“, – sakė G. Varnaitė-Venskienė.

Jau yra daugiau kaip 16 vietų, kuriose gyventojai žada išsinešti savo daiktus ir jais prekiauti, o kai kas žada net juos dovanoti. Kiemai pasipuoš balionais, kad juos iš tolo visi matytų. Vaikams nuo 10-12val. bus pasiūlyta nemokama pramoga su Burbulų Dėde.

Daugiau informacijos galite rasti Ramučių gyventojų feisbuko grupėje „Ramučių gyventojai“, taip pat interneto puslapyje http://musuteise.lt/naujienos/.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Zeniai

gal pats toks ir esi, o gal ir nelabai lietuvis. Tikras lietuvis ir rašys lietuviškai. Čia iš kanadų, britanijų ir kt. atvažiavę lietuviškai nebemoka, ar nelygis? O idėja gera!

Zenia

Lietuviai tai mizniu tauta! Jiems visada negerai! Dziaukites kad zmones turi ideju!!!!

tai va

50 metu rusenom ( nuo rusu ) o dabar pyst ir suanglejom ( nuo anglu )
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS