Artėjant mokslo metams Žaliakalnio progimnaziją paliko jos direktorė | KaunoDiena.lt

ARTĖJANT MOKSLO METAMS ŽALIAKALNIO PROGIMNAZIJĄ PALIKO JOS DIREKTORĖ

Atsisakiusi pedagogo karjeros, šią savaitę savo darbovietę – Žaliakalnio progimnaziją – paliko jos vadovė Jurgita Bugenienė. Nuo šio antradienio progimnazija turi naują direktorę, – laikinai vadovaus buvusi Kauno miesto administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Dileta Tindžiulienė.

Komentuodama savąjį apsisprendimą naujienų agentūrai ELTA, J. Bugenienė sakė, kad priežastys jai išeiti iš mėgstamo darbo bei palikti mylimą Žaliakalnio progimnazijos kolektyvą – labai subjektyvios.

„Metus galvojau, ar priimti sprendimą iš viso atsisveikinti su pedagoginiu darbu. Galop apsisprendžiau ir išeinu iš mokyklos į šeimos verslą. Prieš 30 metų mano tėtis įkūrė įmonę, ilgai dirbo jos generaliniu direktoriumi. Dabar jis solidaus amžiaus, tad stebėdamas iš šalies mano ligšiolinius darbus ir juos gerai vertindamas, jau senokai pradėjo mane kalbinti ateiti dirbti į įmonę. Žinoma, gaila nebetęsti to, kas man gerai sekasi. Ir atmosfera Žaliakalnio progimnazijoje dabar gera, šilta, ir kolektyvas vieningas, puikiai dirba. Pati mokykla turi gera vardą, ji vis labiau populiarėja mieste. Nenoriu sakyti, kad tik mano pastangomis visa tai pasiekta, bet kaip sutartinai dirbančios komandos narys, aš tikrai užtikrintai jaučiausi. Dabar veriasi kitos perspektyvos save įtvirtinti“, – Eltai sakė J. Bugenienė.

Žaliakalnio progimnazija yra viena seniausių Kauno miesto mokyklų. Jos istorija prasidėjo beveik prieš šimtą metų, kai 1921-aisiais Žaliakalnyje Kauno sentikių bendruomenė įkūrė pradinę mokyklą rusų vaikams. 1945 metais mokykla tapo devynmete. 1967-aisiais buvo pastatytas naujas mokyklos pastatas, o nuo 1994-ųjų ji išgyveno ne vieną reorganizaciją. Pastarąją – 2018-aisiais, kai prie Žaliakalnio progimnazijos prijungta buvusi Žaliakalnio pradinė mokykla, vadinta Vinco Bacevičiaus vardu. Pastarajai mokyklai kaip tik ir vadovavo J. Bugenienė.

Laikinoji Žaliakalnio progimnazijos vadovė D. Tindžiulienė iki šiol tokios patirties neturėjo. Ne vienerius metus dirbdama Švietimo skyriuje, ji kuravo Prano Mašioto, Panemunės, „Ryto“, „Šilo“, „Paparčio“, „Varpelio“ ir Kauno Suzukio pradines mokyklas bei 5 mokyklas – darželius. Jos pavardė įrašyta švietimo konsultantų – vadybos ekspertų sąraše. Šiemet D. Tindžiulienė tapo tarptautinio projekto ypatingai gabių vaikų ugdymui Lietuvoje koordinatore.

Pasak buvusios Žalakalnio progimnazijos direktorės J. Bugenienės, rugsėjo 1-ąją šioje mokykloje naujus mokslo metus pradės 579 moksleiviai, dešimčia daugiau nei praėjusiais metais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (57)

K

Kokie Jūs Idiotai.... Jūs bent nutuokiate kiek patirties Dileta turi? Ir labai idomu, kad Jūs “viska žinot”! Ji neplanuoja ten ir dirbti! Ištiko bėda, todèl laikinai ten buvo paskirta! Pas ja tokie užmojai, kad I mokyklos Direktores jai tiesiog eiti neverta... Ar bent skaitète apie šia moteri?!!! Anonimai Jūs durni.... I save pirma pasiziurekit o paskiau sakykit!

Ne dyvas, kad keičiasi, bet

Dyvas - kas paskirtas laikinąja :) :) :) pati nesuvokia kur įlindo. Laikai nebe tie, kad direktorius nieko neveikia, tik vadovauja. Dabar ir valytoja gali išmesti direktorių is darbo, jei bis tikrai nekompetetingas, tokie laikai....

Tadas

Dėl ko čia toks išskirtinis dėmesys, kad keičiasi vadovas,gal buvusiai direktorei nebuvo kaip kitaip pasiskelbti,kad išeina į verslą, net atskiras straipsnis. Daug kur tie vadovai keičiasi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS