Negalintiems atvykti į biblioteką – knygos į namus | KaunoDiena.lt

NEGALINTIEMS ATVYKTI Į BIBLIOTEKĄ – KNYGOS Į NAMUS

  • 0

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka pristato naują paslaugą kauniečiams – skaitytojų su fizine negalia ir vyresnių nei 70 m. senjorų aptarnavimą namuose. Vienas svarbiausių bibliotekos veiklos principų – atvirumas ir prieinamumas visiems. Atsižvelgiant į tai, jog kai kurie žmonės neturi fizinių galimybių patys atvykti į biblioteką, knygos jiems bus pristatomos į namus.

Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos knygų pristatymo į namus paslauga pasinaudoti gali laikinai neįgalūs vartotojai, vyresni nei 70 m. senjorai, turintys senatvės judėjimo problemą bei žmonės, turintys neįgalumo pažymėjimą dėl fizinės negalios. Jiems skaitytojo pažymėjimas išduodamas nemokamai, o knygos skolinamos mėnesio laikotarpiui su galimybe šį terminą prasitęsti dar du kartus, jei leidinys nerezervuotas kito vartotojo.

Bibliotekos darbuotojai pas juos užsuks kartą per mėnesį. Knygas iš bibliotekos užsisakyti galima telefonu, internetu per bibliotekos elektroninį katalogą arba su artimųjų pagalba.

Pasak bibliotekos direktorės Nomedos Domeikienės, tiek pagal tarptautines gaires, tiek pagal Kauno miesto kultūros strategiją ir pačios bibliotekos planavimo dokumentus, esminis viešosios bibliotekos principas yra tai, kad jos paslaugos turi būti lygiai vienodai prieinamos visoms gyventojų grupėms, taip pat ir žmonėms turintiems fizinę negalią. Tikimasi, kad ši nauja paslauga dar labiau priartins biblioteką prie skaitytojo bei suteiks skaitymo džiaugsmą ir tiems, kurie neturi fizinių galimybių atkeliauti iki bibliotekos.

Norintys pasinaudoti Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos knygų pristatymo į namus paslauga, kviečiami kreiptis į Jaunimo, meno ir muzikos skyrių, telefonu (8 37) 22 04 61 arba el. paštu jaunimas@kaunas.mvb.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS