Nemuno sala ruošiasi pokyčiams: nuo patogaus susisiekimo iki naujų laisvalaikio erdvių | KaunoDiena.lt

NEMUNO SALA RUOŠIASI POKYČIAMS: NUO PATOGAUS SUSISIEKIMO IKI NAUJŲ LAISVALAIKIO ERDVIŲ

  • 30

Jau kitąmet Nemuno sala kauniečius ir miesto svečius vilios ne tik naujais traukos objektais, bet ir pastebimai pasikeitusia aplinka. Greta kylančio daugiafunkcio vandens sporto centro ir pirmojo šalyje mokslo muziejaus lankytojus pasitiks ir kur kas patrauklesnės parko erdvės: atnaujinta aktyvaus poilsio zona, įrengti nauji takai, lauko amfiteatras su scena bei daug kitų patogumų.

Prasideda paruošiamieji darbai

„Labai svarbu, kad lygiagrečiai su saloje kylančiais objektais – daugiafunkciu vandens sporto centru bei „Mokslo sala“ – būtų atnaujinta ir visa reikalinga infrastruktūra. Naujieji statiniai neabejotinai taps traukos centrais, todėl turime užtikrinti, kad juos supančioje aplinkoje patogiai ir jaukiai jaustųsi kiekvienas miesto gyventojas ar svečias“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Paruošiamieji teritorijos tvarkymo darbai Nemuno saloje prasidės dar šiemet. Planuojama, kad Nemuno salos parkas bus atnaujintas iki oficialios atidarymo ceremonijos, kuomet lankytojams duris atvers naujasis olimpinių standartų baseinas bei mokslo ir inovacijų centras „Mokslo sala“.

Kauniečių itin mėgstamą vietą tvarkys konkursą laimėjusi bendrovė „Autokausta“. Darbų vertė – apie 4,5 mln. eurų.

Labai svarbu, kad lygiagrečiai su saloje kylančiais objektais – daugiafunkciu vandens sporto centru bei „Mokslo sala“ – būtų atnaujinta ir visa reikalinga infrastruktūra.

Patogumai atvykstantiems lankytojams

Nemuno saloje infrastruktūros pokyčių išties netrūks – rengiamasi įrengti pėsčiųjų ir dviračių takus, bėgimo trasą, privažiavimo kelią prie naujų objektų aptarnaujančiajam transportui. Šios susisiekimo arterijos taps jungtimi su tiltais į salą.

Šiuo metu patekti į salą galima keturiose vietose – pora pėsčiųjų tiltų bei kitais dviem, ties „Žalgirio“ arena, skirtais ir transportui.

Dar šiais metais atskiru projektu bus baigtas statyti naujasis pėsčiųjų tiltas nuo Karaliaus Mindaugo prospekto kaip Nemuno gatvės tęsinys. Jo prieigas papuoš rekonstrukcijos pradžios laukianti požeminė perėja, jau pakrikštyta „Gaisrininkų tuneliu“. Šis driekiasi nuo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ir išnirs tiesiai į kitapus prospekto atsiveriančią Nemuno krantinę.

Laisvalaikio pramogos

„Po aplinkos sutvarkymo Nemuno sala taps tikra laisvalaikio oaze – natūraliai susiformavusioje dauboje prie mokslo ir inovacijų centro pagrindinio fasado suprojektuotas 200 sėdimų vietų lauko amfiteatras su scena. Taip pat ruošiamasi įrengti patrauklias vaikų žaidimų aikšteles“, – pasakojo Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Dar daugiau pramogų lauks centrinėje Nemuno salos dalyje. Aktyvaus poilsio zonoje planuojamos sporto erdvės – krepšinio, lauko teniso ir paplūdimio tinklinio aikštelės.

Šalia numatyta vieta ir velotrasai, kurioje savo įgūdžius galės demonstruoti dviračių entuziastai.

Daugiau naujų želdinių

Atnaujintose erdvėse lankytojai jausis kur kas saugiau net ir tamsiuoju paros metu. Tam ruošiamasi įrengti modernų LED apšvietimą.

Dėmesio tradiciškai sulauks ir mažoji architektūra – numatyti nauji suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovai ir dekoratyviniai elementai. Lankytojų patogumui, suprojektuotos trys geriamojo vandens stotelės bei automatinis tualetas.

Pokyčiai palies ir salos augaliją. Netoli „Žalgirio“ arenos suplanuota trikampė daugiamečių gėlynų zona. Kai kuriose vietose želdynai bus pertvarkomi įvedant naujas medžių ir krūmų rūšis, tuo pačiu išsaugant saloje žaliuojantį Signatarų ąžuolyną.

Nauji traukos objektai

Jau kitąmet šalia „Žalgirio“ arenos iškils daugiafunkcis vandens sporto centras su 50 metrų ilgio 10 takų baseinu, SPA zonomis ir sporto klubu. Čia galės vykti aukščiausio lygio plaukimo varžybos.

Greta numatoma mobili pontoninė valčių prieplauka, kuri, tikimasi, prisidės toliau gaivinant pramoginę ir keleivinę laivybą. Beje, nuo arenos prieigų kursuosiantis naujas laivas kauniečius ir miesto svečius Nemunu plukdys jau ir šią vasarą.

Dar vienu traukos centru taps išskirtinio dizaino 11,5 tūkst. kv. m ploto mokslo ir inovacijų muziejus – „Mokslo sala“. Jame kasmet tikimasi sulaukti maždaug 300 tūkst. lankytojų

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Linas

Kur tiltas peščiųjų į kitą Nemuno krantą... Tas 5 gal ir taip - bet ir be jo galima buvo kol kas naudotis.

xx

Mokslas erdves visuma.Grazus zodziai.O visumos kaip tik ir nera Kur praeitis dabartis ateitis uzmirsome? Botanikos sodas ,dvaras praeitis nemuno sala dabartis o Lyno kelias is salos i botanikos soda butu ateitis .Ekologiskas komfortabilus jungentis praiti dabarti ir ateiti. Dekoju architektams nestokojantiems graziu ideju.

kaunietis

1. sala tvarkoma, ja rūpinamasi. 2. penkto tilto reikėjo , nes čia [ į, iš ] patekti reikės daugeliui žmonių, kurie lankosi [-ysis ] arenoje, baseine ,mokslo muziejuje, šiaip pasivaikščioti, pasportuoti kituose salos sporto plotuose. 3. būtinai reikia Kaunui dar mažiausiai dviejų tiltų: automobiliams ties Kėdainių g., nukrauti srautus nuo centro bei pėsčiųjų iš salos į kairiąją Nemuno pusę, kur jau statomas gyvenamųjų namų kvartalas. 4. mieste būtina atrestauruoti kelis namus , darkančius "vietinį vaizdelį" [ iš Karaliaus Mindaugo pr. pusės ir nuo sutvarkyto Muzikinio teatro , muzikos gimnazijos pastatą, o taip pat teatro pusėje prie jo esančius pastatus; prie [ ir prieš ] Medicinos banko esančius statinius; prie Studentų skvero porą pastatų; geležinkelio st. aplinkoje ne vieną statinį...]
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS