Nuo gegužės pabaigos prie Kauno rajono savivaldybės – ūkininkų turgelis | KaunoDiena.lt

NUO GEGUŽĖS PABAIGOS PRIE KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖS – ŪKININKŲ TURGELIS

  • 13

Pakaunė – žemdirbių kraštas, todėl džiugu, kad ilgai brandinta mintis prie Kauno rajono savivaldybės administracinio pastato įkurdinti ūkininkų turgelį virsta realybe. Jis startuos gegužės 30 d. 8 val.

"Kauno rajono ūkininkų turgelis – erdvė mūsų krašto žmonėms. Kiekvienas ieškome natūralių, geros kokybės kaimiškų produktų. Kurdami šį turgelį turėjome tikslą, kad jame būtų prekiaujama geriausia Kauno rajono ūkininkų produkcija", – akcentavo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Savivaldybės atstovai patvirtino, kad bus prekiaujama tik Lietuvoje užauginta ir pagaminta produkcija: pirkėjai čia ras pieno, duonos, mėsos produktų, įvairių sūrių, daržovių, vaisių, uogų, medaus, padažų ir pan.

Užsukę į turgelį ras ir gerai pažįstamų Kauno rajono ūkininkų kokybiškos ir ekologiškos produkcijos. Pienininkai Algis Kanapka ir Vladas Kurutis siūlys įsigyti šviežio pieno ir jo gaminių. Įvairiausiomis daržovėmis prekiaus Domeikavoje įsikūręs "Makūnų ūkis". Saulėgrąžų, liucernos, ridikėlių ir kitų daigų pasiūlys UAB "Žali žali". Bitininkai iš Ringaudų atveš savo medaus, iš pakaunės atvyks braškių, šilauogių augintojai. Kam patinka gurmaniško maisto skoniai, galės įsigyti marinuotų ar įdarytų putpelių kiaušinių, sraigių.

Kurdami šį turgelį turėjome tikslą, kad jame būtų prekiaujama geriausia Kauno rajono ūkininkų produkcija.

Koks gi turgelis be skanios mėsos... Sūdytos, rūkytos ir vytintos mėsos gaminių, paruoštų medinėse rūkyklose ant natūralaus alksnių dūmo, kvies paragauti "Teresės mėsos gaminiai". Modernaus mėsinių galvijų ūkio savininkas Nikolajus Dubnikovas iš Vandžiogalos seniūnijos, Padaugupio kaimo, atveš kokybiškos veršienos ir jautienos gaminių. Taip pat šviežia mėsa su "Dzūkų gaminiais" atkeliaus tiesiai iš nuostabaus Dzūkijos kaimo.

Turgelis veiks savaitgalio dienomis – šeštadieniais ir sekmadieniais. Jame savo užaugintą produkciją pardavinės iki 30 ūkininkų.

"Mūsų krašte dirba puikūs žemdirbiai, kurie siūlo kokybišką ir skanų maistą. Norime paremti rajono ūkininkus ir prisidėti prie jų veiklos. Prekybininkams bus taikomas nulinis tarifas, todėl jie nemokės už prekybos vietą. Išlaidas padengs savivaldybė iš savo turimų programų", – patvirtino meras V.Makūnas.

GALERIJA

  • Nuo gegužės pabaigos prie Kauno rajono savivaldybės – ūkininkų turgelis
  • Nuo gegužės pabaigos prie Kauno rajono savivaldybės – ūkininkų turgelis
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

zigmas

Gražus ir švarus turgelis nusipirkau skanių šonkauliukų tik va naminės grietinės jau man neteko, tikrai būsiu nuolatinis kaimiškų ekologiškų maisto produktų pirkėjas

Nepatogu

Savaitgalį mažiau bus pirkėjų

Anonimas

Nu šaunu super!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS