Nuoširdi kaunietės padėka nepažįstamosioms: ateina puiki naujų pareigūnų karta! | KaunoDiena.lt

NUOŠIRDI KAUNIETĖS PADĖKA NEPAŽĮSTAMOSIOMS: ATEINA PUIKI NAUJŲ PAREIGŪNŲ KARTA!

Baigusi darbus ir į automobilių stovėjimo aikštelę atskubėjusi kaunietė suprato – su savo transporto priemone namų link pajudėti nepavyks – teks keisti nuleistą padangą. Techninės pagalbos lūkuriavusi Gintarė nė nenumanė, kad pirmiau už specialistus, jai į pagalbą atskubės dvi jaunutės būsimos policijos pareigūnės. Šis pavyzdys, sako moteris, sugriovė turėtus mitus, kad norint pakeisti ratą, reikia vyriškos jėgos.

Pasisiūlė padėti bėdoje

„Baigiau darbą devintą valandą vakaro, buvo tamsu, šalta ir lijo. Kai stabtelėjau prie savo automobilio, pastebėjau, kad viena padanga – visiškai nuleista. Tad judėti iš vietos tikintis, kad namo parvyksiu sėkmingai, nebuvo prasmės. Paskambinau techninės pagalbos telefonu ir nusiteikiau lūkuriuoti mažiausiai valandą. Sėdėjau automobilyje ir laukiau, kai pamačiau stovėjimo aikštele žingsniuojančias dvi merginas, vilkinčias pilkšvomis uniformomis“, – pasakojimą padėjo kaunietė Gintarė.

Nors šios dvi praeivės ir atkreipė dėmesį, moteris sako, – į mintis nė netoptelėjo paprašyti pagalbos. Merginos praėjo pro šalį, bet netrukus sugrįžo. „Nežinau, kodėl jos sugrįžo, ir ką sugalvojo, – gal pamatė nuleistą padangą, nes ji buvo galinė... Merginoms pabeldus į automobilio langą, atidariau dureles, jos pasakė, kad nuleista padanga ir pasisiūlė padėti“, – prisiminimu dalijosi Gintarė.

Išgirdusi pastaruosius žodžius, pašnekovė neslėpė – mintis užvaldė stereotipai: dvi merginos imsis keisti padangą? Ar tikrai šie geri norai baigsis sklandžiai? Tačiau praeivės, pasakiusios, kad padangos keitimo darbai neužtruks ilgiau kaip 10-15 minučių, ir kaunietei nereikės laukti, kol atvyks techninės pagalbos specialistai, ši netrukus sutiko priimti pagalbos pasiūlymą.

Surado išeitį

„Bagažinėje turėjau atsarginį ratą, bet nežinojau, tinka jis mano automobiliui  ar ne. Mums, moterims, tai – mįslė. Nors merginos su savimi neturėjo domkrato (mechanizmo kroviniams į nedidelį aukštį kelti – aut. past.), tačiau netrukus surado sprendimą – paskambino bičiuliui ir nuvyko paimti mechanizmo. Mane išties sužavėjo, juk dažniausiai tokiais atvejais žmonės apsisuka ir nueina, o merginos ieškojo išeities“, – susižavėjimo pilietišku praeivių poelgiu neslėpė Gintarė.

Pasak jos, netrukus viena iš merginų atsivežė domkratą ir abi kibo į darbus. Tiesa, iš pradžių ne viskas ėjosi sklandžiai, – manyta, kad turimas ratas netinka, tuomet nepažįstamosios nustebino dar labiau – pasiūlė kaunietei atiduoti savo turimą.

„Tačiau galiausiai tiko manasis. Merginos pakeitė ratą, jį priveržė, o aš šviečiau joms telefonu, kad geriau matytų. Kaip paaiškėjo, pilkšvas studenčių uniformas vilkėjusios merginos – būsimos pareigūnės, dvynės ir dar mano kraštietės! Pasikalbėjusios nusijuokėme sakydamos, kad kraštiečiams padėti būtina!“ – šyptelėjo Gintarė.

Moteris užsiminė, kad tokio pobūdžio bėda, kai nuleido padangą, jai nutiko pirmą kartą. Kaunietė pridūrė, jog gera žinoti, kad yra tokių pilietiškų žmonių kaip šios dvi merginos, nepabūgusios prieiti ir paklausti, kas nutiko. „Jos sutiko padėti čia ir dabar! Noriu iš visos širdies padėkoti! Ateina puiki naujų pareigūnų karta!“, – gražių žodžių geradarėms negailėjo pašnekovė.

Norime įrodyti, kad pareigūnai – gelbstintys, nepaliekantys bėdoje, nenusisukantys nuo žmonių!

Nuojauta neapgavo

Kaip portalui kauno.diena.lt pasakojo kaunietei bėdoje pagelbėjusios Raimonda ir Rimantė Mockutės, nuleistą Gintarės transporto priemonės padangą automobilių stovėjimo aikštelėje jos pastebėjo apie 15 val., atvykusios į darbą „Megoje“.

„Automobilis buvo tokios pat markės kaip mūsų, todėl atkreipėme dėmesį. Kartu su sese šnektelėjome, kad vakare kažkas dėl nuleistos padangos laiku negrįš namo. Taip ir buvo – pliaupiant lietui bėgdamos link savo automobilio, pamatėme toje transporto priemonėje sėdinčią moterį. Manėme, kad pasidėjusios kuprinę, sugrįšime, bet apsigalvojome ir grįžome po kelių sekundžių. Vairuotoja jau lūkuriavo techninės pagalbos specialistų, bet pasiūlėme, kad ratą jai pakeisime mes“, – prisiminimais dalijosi Raimonda.

Geradarės – būsimos pareigūnės

Sesės šyptelėdamos užsiminė, kad tai buvo pirmasis kartas, kai joms pačioms savo rankomis teko keisti ratą. Nors vietoje neturėjo jau minėto domkrato, bet palikti moters bėdoje pilietiškoms merginoms mintis nekilo.

„Moteris buvo viena, o vakaras – šaltas, lijo. Pasiūlėme padėti, o tai, kad neturėjome domkrato, nereiškia, jog reikėjo apsisukti ir nueiti paliekant žmogų bėdoje. Tokiais atvejais galima surasti ir kitų problemos sprendimo būdų. Paskambinome draugams, nuvažiavome, pasiėmėme ir taip padėjome“, – vienbalsiai tarė Raimonda ir Rimantė.

Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo akademijos antrakursės, nepalikusios Gintarės vienos su iškilusia neganda, – būsimos pareigūnės. Paklausus, kaip nutiko, kad ir rinkdamosi studijas sesės pasuko vienoda kryptimi, merginos nusijuokė ir tarstelėjo:

„Mes artimos dvynės – viską darome kartu. Anksčiau savo gimtajame Raseinių rajone buvome jaunosios policijos rėmėjos. Veikla sužavėjo, tad ir tokią profesiją pasirinkome. Norime įrodyti, kad pareigūnai – gelbstintys, nepaliekantys bėdoje, nenusisukantys nuo žmonių!“, – savo misiją įvardijo pašnekovės.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Domantas Paulauskas

Jūs ka, rimtai? Sakot jog, šios dvi panelės tynginės ir panašiai. Jas pažystu jau labai seniai, tai ne tos išlepintos tėvų mergos nepajudinančios nei piršto, ne tos ieškančios būdų ar pasiteisinimų kaip išvengti darbo, jei pradedą daryti kažka, jos visada tai atliks iki galo. Merginos tiktai turi jėgos, neviena bahūra sutramdytų be jokio vargo, o ka kalbėti apie savo lyties atstovias. Žinau jų visą savaitės rutina, ne kiekviena mergina imtusi visų ūkio darbų, ne kiekviena po paskaitų eitų dirbti ir čia tik truputis to ką jos nuveikia per vieną savaitę. Nepažystat žmonių tai nešnekėkit, negatyvią nuomonę pasilikit sau. Neturit ka veikt, užsiimkit savo veiklom nekomentavę nesamonių ir negadinę kitiems nuotaikų.

va taip

nejuokinkite su ta naujaja karta,nieko jos nesugeba,nei antrankiu uzdeti,kaip bando sulaikyti nusikalteli tai stovi kuo toliau nuo jo.per priaugintus nagus pistoleto neuztaiso,tik tyngines ir bukagalves ten eina,kad anksciau i pensija iseitu.

Kopustas.

Aha, geriau jau tikrai, kad patruliuotu gatvemis, mažiau nusikaltimu ivyktu, o dabar kol keite padamga, žulikai tuo metu žmones gatvėj apiplėšinėjo, vat tokia tvarka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS