Nuspręsta: netoli „Žalgirio“ arenos atsiras nauja automobilių stovėjimo aikštelė | KaunoDiena.lt

NUSPRĘSTA: NETOLI „ŽALGIRIO“ ARENOS ATSIRAS NAUJA AUTOMOBILIŲ STOVĖJIMO AIKŠTELĖ

Kauno savivaldybė Karaliaus Mindaugo prospekte, netoli „Žalgirio“ arenos, įrengs automobilių stovėjimo aikštelę.

Kauno miesto savivaldybės taryba antradienį pritarė siūlymui organizuoti žemės sklypo, esančio Karaliaus Mindaugo pr. 52 Kaune, teritorijų planavimo dokumento rengimą ir numatyti paimti šį žemės sklypą visuomenės poreikiams.

„Įrengus aikštelę, mūsų skaičiavimais, čia galės tilpti 300 automobilių. Miesto tarybos prašome pritarimo leisti pradėti visuomenės poreikiams paėmimo procedūras. Manome, jog tai gali užtrukti apie dvejus metus“, – BNS anksčiau yra sakęs savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Pasak savivaldybės, pastebėta, jog „Žalgirio“ arenoje vykstančių renginių metu atsiranda itin didelis stovėjimo vietų trūkumas ir automobiliai statomi aplinkinėse gatvėse bei žaliuosiuose plotuose.

Įrengus aikštelę, mūsų skaičiavimais, čia galės tilpti 300 automobilių.

Nemuno saloje, kurioje yra „Žalgirio“ arena, šiuo metu yra prasidėjusios vandens sporto centro statybos, o ateityje turėtų iškilti ir mokslo populiarinimo centras „Mokslo sala“.

Kadangi prie jų automobilių stovėjimo vietų nėra numatyta, svarstoma, jog šiame sklype ateityje galėtų atsirasti daugiaaukštė automobilių stovėjimo aikštelė.

„Akivaizdu, kad poreikis nebus patenkintas, todėl ateityje neatmetame galimybės šioje vietoje pastatyti daugiaaukštį parkingą“, – sakė savivaldybės atstovas.

Šiuo metu automobilius atvykusieji į renginius gali palikti „Akropolio“ aikštelėje, stovėjimo aikštelę turi ir „Žalgirio“ arena.

Kol kas nėra aišku, ar naujoji aikštelė bus mokama, tačiau turint galvoje, jog automobilių stovėjimas kainuoja aplinkinėse gatvėse bei Karaliaus Mindaugo prospekte, ji, greičiausiai, taip pat būtų priskirta rinkliavos zonai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Plyta

As mano sesės plytos džiaugiamės, kad be jokio mūšio laimime visas kovas su žaluma. Plytos, pimyn!

Žilvinas Ručys

tai krysa meras nori pasakyti kad išrinktieji turės eiti iki baseino vieną kilometrą , ar tam baseine bus abonentai išpirkti dar nepastačius , nes kaip ten daro ofisų dovanėles .... .

Žilvinas Ručys

reikėjo anksčiau savivaldybei nupirkti dabartinį magnus , nugriauti ir parkavimą daryti , tik va pas krysa merą asmeniniai planai , kaip naikinti konkurentus irrrrr plėstis .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS