Paaiškėjo, kada į Kauno gatves išvažiuos naujieji troleibusai | KaunoDiena.lt

PAAIŠKĖJO, KADA Į KAUNO GATVES IŠVAŽIUOS NAUJIEJI TROLEIBUSAI

Nauji troleibusai „Solaris“ į Kauno miesto gatves išvažiuos maždaug po mėnesio. Iki metų pabaigos nauji troleibusai pakeis visus senus „Škoda“ troleibusus.

Naujas transportas – jau greitai

Praėjusiais metais bendrovė „Kauno autobusai“ sudarė istorinę 29,4 mln. eurų sutartį, pagal kurią iš Lenkijos bendrovės nupirko 85 naujus troleibusus. Tai bene didžiausias viešojo transporto pirkimo sandoris Lietuvoje. Portalas kauno.diena.lt išsiaiškino, kada naujuosius troleibusus išbandys kauniečiai ir miesto svečiai.

Pernai žadėta, jog pirmieji nauji „Solaris Trollino 12“ troleibusai Kauną pasieks šių metų rugpjūtį. Portalas pasidomėjo, kada bus ta ilgai lauktoji data, kai nauji troleibusai pradės atnaujinti miesto troleibusų parką. Kauno savivaldybės atstovai patvirtino, kad planų laikomasi ir jau maždaug po mėnesio visuomenei bus pristatytas pirmasis „Solaris“ troleibusas.

„Kaunas savo pažadus vykdo atsakingai. Naujieji troleibusai tikrai pasieks Kauną ir jau rugpjūčio 20 dieną planuojama surengti jų pristatymą. Tądien Kaune pasirodys pats pirmasis egzempliorius, tačiau jau po kelių dienų į Kauną turėtų atvykti dar penki naujieji troleibusai. Gamybos procesai vyksta sėkmingai, todėl jų gretos sparčiai plėsis“, – portalui kauno.diena.lt komentavo savivaldybės ryšių su visuomene specialistas Tomas Jarusevičius.

„Kaunas savo pažadus vykdo atsakingai. Naujieji troleibusai tikrai pasieks Kauną ir jau rugpjūčio 20 dieną planuojama surengti jų pristatymą.

Miesto savivaldybė anksčiau skelbė, jog bendrovei „Kauno autobusai“ pavyko surengti konkurencingą tarptautinį konkursą, kurio metu nuo planuotos pirkimo vertės pavyko sutaupyti net 5,5 mln. eurų. Iš viso kontrakto vertės 6,9 mln. eurų sudarys Europos Sąjungos lėšos, 1,1 mln. eurų pridės miesto savivaldybė, o „Kauno autobusai“ investuos 20,4 mln. eurų.

Modernus transportas

Visi troleibusai atitiks aukščiausius kokybės standartus, bus žemagrindžiai. Troleibusuose bus 33 sėdimos vietos, jie talpins iki 85 keleivių.

Keleivių salone ir vairuotojo darbo vietose įrengta kondicionavimo, vėdinimo ir šildymo sistema garantuos komfortišką kelionę visais metų laikais.

Keleiviai galės jaustis saugiau, nes jie bus apsaugoti nuo prispaudimo, t. y., durų uždarymo metu tarp durų atsiradus kliūčiai, jos automatiškai atsidarys. Visuose troleibusuose bus sumontuotas antialkoholinis variklio užraktas (su alkoholio matuokliu, sujungtu su variklio paleidimo mechanizmu ir galinčiu užblokuoti variklio paleidimą, jeigu į jį pučiamame ore alkoholio koncentracija viršija numatytąją).

Naujų troleibusų vairuotojams bus rengiami mokymai pagal saugaus ir ekonomiško vairavimo programą, o remonto personalas bus apmokytas atlikti troleibusų garantinį ir pogarantinį remontą bei troleibusų techninės priežiūros ir diagnostikos darbus.

Atsisveikina su senaisiais

Miestas sugalvojo originalią idėją, kaip atsisveikinti su senaisiais „Škoda“ troleibusais. Portalas kauno.diena.lt primena, kad ant visų šių transporto priemonių leista išlaisvinti menininkų fantaziją, tad dabar mobiliojoje gatvės meno parodoje „Atia senienos, labas naujienos!“ galima pamatyti įvairiausių piešinių.

Štai menininkas Marius Skorupskas ant senojo troleibuso perpiešė kosmosą ir kosmonautą. Toks pats gatvės meno piešinys puošia Lietuvos sporto universiteto pastatą. Ant troleibuso yra ir „Naktis zoologijos sode“. Šis piešinys ant troleibuso vaizduoja įvairius gyvius, leidžia pafantazuoti, kaip gyvūnai Kaune esančiame zoologijos sode atrodo tamsiuoju paros metu.

Gatvės menininkai atidavė duoklę ir Kauno istorijai. Ant senosios „Škodos“ jau yra mieste seniau veikusios spaustuvės motyvai, istorinės asmenybės – japonų vicekonsulas Čijunė Sugihara ir Pasaulio teisuolis olandas Janas Zwartendijkas. Šioje parodoje yra nutapytas ir Kauno centrinis paštas, IX forto memorialas.

Yra ir linksmesnių troleibusų, padabintų zebro „kamufliažu“, Lietuvos trispalve ar socialiniame tinkle „Facebook“ naudojamomis širdelėmis ir patiktukais ar mažiesiems kauniečiams sukurto Kauniuko atvaizdu.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

ė

tai kur nauji troleibusai?

Vairuotojas

Mano buvusi bendradarbė ta Jasinauskienė yra.Prieš 1 mėnesį teko troleibusu važiuoti,tai apsimetė kad nepažįsta,o man dar nespėjus įlipti pro priekines duris,jau pradėjo rėkti,kad nusipirkčiau bilietą.Valdžiai užpakalį bučiuoja.O čia pirmai kažkas klausėte,ar graži,tai nežinau kam patiktų boba 50-55metų.,ir kuri sveria apie 100-110kg.:-D B-)

To pirmiausia.....

Ko cia skiedi .... ko tau uzkliuvo ta moteris gaus visi tuos naujus gal tu nori but pirmas gaves ir aplenkt ja.nu bet ir pavydas jusu kolekryve
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS