Pagražėjo Pagynės kaimas – nuo šiol puoš himalajiniai beržai ir puošmedžiai | KaunoDiena.lt

PAGRAŽĖJO PAGYNĖS KAIMAS – NUO ŠIOL PUOŠ HIMALAJINIAI BERŽAI IR PUOŠMEDŽIAI

  • 6

Surėmus pečius iniciatyvų autoriams, kaimo bendruomenės savanoriams, palaikant Kauno rajono savivaldybei ir Babtų seniūnijai, Pagynės kaimas pastebimai pagražėjo. Dviejų gatvių žaliosiose erdvėse akį traukia jaunučiai himalajiniai beržai ir puošmedžiai.

Pagynės bendruomenės centro kvietimu Pagynės kaime balandis – pavasarinės švaros mėnuo – prasidėjo aplinkos tvarkymo akcija „Darom 2023“, kurios šūkis: „Darome iki galo. Išvalome Pagynę!“. Kaimo bendruomenės savanoriai, susibūrę į grupes, sutvarkė apleistas ir nenaudojamas teritorijas ir viešąsias erdves – iškirto senus krūmus, surinko šiukšles ir atliekas, kurios, padedant Babtų seniūnijai, buvo nugabentos į jų surinkimo aikštelę.

Akciją „Darom 2023“ pratęsė iniciatyvos „Beržų takas“ ir „Karamelinės paunksnės“. Jų metu Gynios ir Kikonių gatvių žaliosiose erdvėse pašalinti kelmai ir krūmų šaknys, paruošta sodinti medelius. Žaliosios erdvės suformuotos pasirinkus dekoratyvinius augalus – sniego baltumo žieve apdovanotus himalajinius beržus ir saldų rudojo cukraus (karamelės) kvapą skleidžiančius puošmedžius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Rima

Kodėl himalajiniai?!! :(

ALGIRDAS.

Vėl didžiujamės I N V A Z I J A , kaip ir Sosonovskio barščiais .

tai

palykite Lietuva jos zmonems kartu su sava gamta ir berzais ir mums nereik jukno komsomolkos experimentu sodinant azuolus pas afganus boba tik parode savo durnuma kaip ir visa si saika maldekiuku grauz nagus is pasiutymo kai globejai paliks likymo valiai ????? o
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS