Papiktino darbų ypatumai prie Pilies žiedo: išasfaltavo ir vėl iškasė | KaunoDiena.lt

PAPIKTINO DARBŲ YPATUMAI PRIE PILIES ŽIEDO: IŠASFALTAVO IR VĖL IŠKASĖ

Prie pilies žiedo tebeplušantys kelininkai piktina kauniečius – Šauklių ir šv. Gertrūdos gatvių sankryžoje neseniai išklotame asfalte vėl žiojėjo žvilgsnius traukusi didžiulė duobė. Kol gyventojai plūsta sakydami, kad darbai, įkalinę spūstyse, čia tikriausiai niekada nesibaigs, miesto valdžia ramina – važiuojamosios dangos atnaujinimo darbai minėtose gatvėse netrukus pasieks finišo tiesiąją.

Naujame asfalte – vėl duobė 

„Klausykite, jie viską išasfaltavo ir vėl naujai iškasė – padarė didžiulę duobę Šauklių ir šv. Gertrūdos gatvių sankryžoje, prie Dailės mokyklos! Vėl spūstys! Jau  buvo leidę važiuoti dvejomis kelio juostomis! Čia turbūt niekada nesibaigs! Darbai šaligatviuose – niekis, bet čia jau neįmanoma!“ – plūdo praėjusį penktadienį su portalo kauno.diena.lt žurnalistais susisiekusi Kotryna.

Spūstys dar padidėjo, nors jau ir taip nuo jų buvo bloga. Neįmanoma! Nuo spūsčių galima išprotėti!

Moteris pasakojo, kad dėl vadinamojoje Pilies žiedinėje sankryžoje vykstančių darbų ji jau kurį laiką iš viešojo transporto turi išlipti S. Daukanto stotelėje ir eiti į namus Senamiestyje pėsčiomis. Kitu atveju tektų ilgą laiką strigti spūstyse.

„Spūstys dar padidėjo, nors jau ir taip nuo jų buvo bloga. Neįmanoma! Nuo spūsčių galima išprotėti! Per piką eismas stringa nuo Muzikinio teatro – išlipusi aš greičiau pareinu namo pėsčiomis, spėju išvesti šunį ir pamatau, kad mano autobusas dar tik atvažiuoja. Jūs įsivaizduokite, kiek laiko sugaišta žmonės, kurie gyvena Šilainiuose. Padarytų bent vieną arteriją, kad būtų galima pravažiuoti – ne, visur išrausta“, – piktinosi kaunietė.

Tačiau rugsėjo 23-ąją Kotrynos pastebėta važiuojamojoje kelio dalyje iškasta duobė, miestiečių žvilgsnius traukė ir piktino neilgai – praėjusio penktadienio pavakarę moteris portalo redakciją informavo, kad minėtą vietą Šauklių ir šv. Gertrūdos gatvių sankryžoje jau dengia asfalto sluoksnis.

Skaitytojos nuotr.

Atliko papildomus darbus

Apie čia vykdytus darbus ir kodėl staiga prireikė vėl suardyti prieš kelias savaites išklotą asfalto dangą, žurnalistai domėjosi Kauno miesto savivaldybės atstovų. Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, kaunietės atsiųstoje nuotraukoje matomoje vietoje buvo atliekami papildomi požeminių komunikacijų darbai. Todėl vairuotojai susidūrė su laikinais nepatogumais. Tačiau esą dėl šių laikinų darbų eismo sąlygos viešajam transportui pakitusios nebuvo.

„Važiuojamosios dangos atnaujinimas dar nėra baigtas – savaitgalį atlikus pagrindinius darbus šv. Gertrūdos ir Gimnazijos gatvių sankryžoje, atkarpoje nuo Kauno pilies žiedo iki Laisvės alėjos bus klojamas paskutinis asfalto sluoksnis“, – vardijo jis.

A. Pakalniškio teigimu, planuojama, kad važiuojamosios dangos atnaujinimo darbai Šauklių ir šv. Gertrūdos gatvėse bus baigti spalio viduryje.

Eismo sąlygas pavadino tragedija

Primename, kad Jonavos, Šauklių gatves bei P. Vileišio tiltą sujungiančioje žiedinėje sankryžoje asfaltas kloti pradėtas dar vasarą. Tada žadėta, kad Pilies žiedinė sankryža transporto srautui vėl bus atverta nuo rudens.

Pažadas – tesėtas, eismas pradėjo vykti ne tik čia, bet ir P. Viliešio tiltu bei P. Kalpoko gatve. Tiesa, jau tada užsiminta, kad kelininkai dar kiek užtruks Šauklių ir šv. Gertrūdos gatvėse.

Tačiau, rugsėjo 1-ąją į gatves išriedėję vairuotojai susidūrė su nemenkais iššūkiais. Portalą tądien pasiekė kauniečių pranešimai, kad atnaujinus eismą Pilies žiedinėje sankryžoje, važiuojant kryptimi nuo Vilijampolės link miesto centro, pasitiko dar neregėtos spūstys.

„Suprantame, kad Rugsėjo 1-oji, eismas daug intensyvesnis nei įprastai, tačiau to nesitikėjau“, – emocijas liejo į darbą daugiau nei pusvalandį vėlavęs Mykolas.

„Šv. Gertrūdos gatvėje likę tik po vieną pravažiuojamą eismo juostą abejomis kryptimis. Manau, kad didžiulių spūsčių priežastis būtent tai“, – konstatavo būtent šioje vietoje spūstyje strigusi Radeta.

„Kaune gyvenu nuo pat gimimo, kone 30 metų nuolat važiuoju į darbą iš Vilijampolės į patį centrą, ir Rugsėjo 1-ųjų daug pasitikau, tačiau tokių spūsčių dar neteko matyti. Tragedija!“ – patirtimi tąkart pasidalijo ir Jonas.

Gairės: Pilies žiedinė sankryža, kelininkai, darbai, rekonstrukcija, Šv. Gertrūdos gatvė, Šauklių gatvė, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Jonas

Kaune nemačiau nei vienos gatvės kur būtų pirma kasama,sutvarkoma požeminės komunikacijos,o po to asfaltuojama. Kaip taisyklė pirma asfaltuojama,po to prasideda kasinėjimai.Matomai kai kam tai naudinga.

gyventoja

Dar prie Girstučio naujai sutvarkyta gatvė jau taisoma iš naujo.Matyt labai geri otkatai,nesipiktinkim,niekas nepasikeis,tik džiaukimės " Kaunas tvarkosi",bet tai tik mūsų naivuolių sąskaita.Ten kur matoma,labai gražios tablicos su tekstu-kaunas tvarkosi,šiek tiek į šoną ir nei tvarkymosi,nei tablicų.

EdmundasTulcevičius

Anksčiau verkdavo , kad Kaunas duobių sostinė , dabar žliumbia , kad tvarkomos gatvės , verksniams neįmanoma įtikti , jie gali prikibti ir prie stulpo .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS