Paradoksas: turguje obuoliai dukart pigesni už bulves | KaunoDiena.lt

PARADOKSAS: TURGUJE OBUOLIAI DUKART PIGESNI UŽ BULVES

Įprasta, kad obuoliai Lietuvos turgavietėse kainuoja brangiau nei bulvės. Pernai pavasarį Kaune esančioje "Dainavos" turgavietėje obuoliai už bulves kainavo net pustrečio karto daugiau. Šiemet matome priešingą vaizdą – obuoliai dabar dukart pigesni už bulves.

"Penktadienį lankiausi Sartų gatvėje esančiame turguje ir apsidžiaugiau, kad nors kai kas nebrangsta. Gerų obuolių kilogramas kainavo vos 0,25 euro. Pamenu, kad 2018-ųjų pavasarį už šiuos vaisius turguje teko mokėti gerokai brangiau", - portalui kauno.diena.lt pasakojo kaunietis Romas.

Vyras prisipažino, kad į turgų užsuka retokai, todėl nustebo pamatęs, kad jame obuoliai beveik dvigubai pigesni už bulves.

"Seno derliaus bulvių kilogramas kainuoja 0,42, obuolių – 0,25 euro. Keista matyti tokias kainas. Pavasarį obuoliai visada būdavo brangesni už bulves", - teigė vyras.

Keista matyti tokias kainas. Pavasarį obuoliai visada būdavo brangesni už bulves.

Jis teisus. Pernai tokiu metu obuoliai kainavo kur kas brangiau, o kilogramą bulvių buvo galima nusipirkti vos už 0,18 euro.

Jau beveik gegužės vidurys, o Kauno turguose vis dar pilna pigių obuolių. Nebrangiai obuolių galima įsigyti net Čečėnijos aikštėje šeštadieniais veikiančiame Ūkininkų turguje, kuris pigumu niekada negarsęjo. Tiesa, šiame turgelyje obuolių kainos, priklausomai nuo jų kokybės, labai svyruoja – pigiausi kainuoja 0,30 euro, brangiausi – 1 eurą.

"Dainavos" turgavietėje jau prekiaujama ir šviežiomis bulvėmis. Jos atvežtos iš Graikijos. Gegužės pradžioje už graikiškų bulvių kilogramą prekeiviai prašė 0,95 euro, gegužės 10-ąją truputį mažiau – 0,88 euro.

Šioje turgavietėje kovo pabaigoje – balandžio pradžioje buvo prekiaujama ypač pigiomis graikiškomis braškėmis. Balandžio 6 d. kilogramą graikiškų braškių buvo galima nusipirkti neįtikėtinai pigiai – už 1,40 euro.

Nuo tada jos po truputį brango – kaina svyravo tarp 1,70-2,20 euro. Tačiau dabar parduodamos uogos kur kas skanesnės už tas, kuriomis prekiauta kovo pabaigoje – balandžio pradžioje.

Labai svyruoja svogūnų laiškų kainos, truputį mažiau – salotų ir krapų. Prieš mėnesį už 100 gramų svogūnų laiškų pardavėjai prašė 0,45 euro, prieš pusę mėnesio – 0,90, šią savaitę – 0,28 euro. Toks pat kiekis salotų kainuoja 0,10 – 0,18 euro.

Agurkai pigiausiai kainavo gegužės 1-ąją – 0,85 euro. Pastarosiomis dienomis jie šiek tiek brangesni. Pigiausi pomidorai kainuoja 0,80 euro.

Šiais metais pigiau galima nusipirkti šilauogių. Penktadienį jos buvo pardavinėjamos po 4,80 euro už kilogramą. Pernai už šilauoges net gegužės pabaigoje prekeiviai prašė 5,80 euro.

GALERIJA

  • Paradoksas: turguje obuoliai dukart pigesni už bulves
  • Paradoksas: turguje obuoliai dukart pigesni už bulves
Gairės: skaitytojo naujiena, obuoliai, bulvės, obuolių kaina, braškės, turgus, Dainavos turgavietė
Rašyti komentarą
Komentarai (28)

optimistas

Užtat bulvės skaniau.

Pastabus

Vika neteisingai raso, kad bulves brango nuo praejusio rudens. Jos pradejo brangti tik sausio pabaigoje. Iki tada kilogramas kainavo tik 20 centuku

To Vika

Tai kas tame Šilainių turguje už tokią kainą šilauoges perka?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS