Pareigūnai apie Joninių naktį Kaune: galbūt išmokome švęsti | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNAI APIE JONINIŲ NAKTĮ KAUNE: GALBŪT IŠMOKOME ŠVĘSTI

Kauno pareigūnai džiaugėsi, jog trumpiausia metų naktis praėjo gan sklandžiai, didelių įvykių nebuvo, tad naktis mažai kuo skyrėsi nuo įprasto, nešventinio savaitgalio.

 

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato budėtojas portalui kauno.diena.lt teigė, kad per Jonines buvo gan ramu.

Jis džiaugėsi, kad neteko vykti į iškvietimus, kur būtų sunkiai sužaloti asmenys, vyktų dideli konfliktai ar masinės muštynės. Nebuvo ir skaudžių avarijų, po kurių tauta pradeda diskutuoti, jog reikia griežčiau bausti girtus vairuotojus.

„Tikrai praėjo gan ramiai, didelių blogybių nebuvo. Ši naktis visai neišsiskyrė iš kitų naktų. Net dar sakyčiau, kad savaitgalio naktimis paprastai būna dar ir daugiau pranešimų, negu dabar. Nei avarijų, nei didesnių incidentų ar finansinių nusikaltimų nebuvo. Nesijautė, kad Joninės. Aišku, kad žmonės šventė, bet galbūt išmoko švęsti“, – apie praėjusią naktį kalbėjo Kauno policijos atstovas.

Nei avarijų, nei didesnių incidentų ar finansinių nusikaltimų nebuvo. Nesijautė, kad Joninės.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) budėtojas taip pat informavo, jog Joninių naktį nebuvo gaisrų, kuriuose žūtų žmonės. Tiesa, buvo iškvietimų, kuriuose teko gesinti ne vietoje sukrautų laužų, tačiau ugnis laiku suvaldyta, todėl neteko gesinti įsismarkavusių liepsnų.

„Pavažinėjome truputį po laužus, keliose vietose degė sukrautos šakos, žolė. Tačiau tai nebuvo dideli gaisrai. Naktis buvo gan ramesnė“, – sakė Kauno PGV atstovas.

Portalas kauno.diena.lt primena, jog Kaune buvo kelios pagrindinės Joninių šventimo vietos, sutraukusios daugiausia žmonių. Kauniečiai netradiciškai Jonines galėjo sutikti Šančiuose esančiame Parake, tradicijomis padvelkė III forte, prie Kauno pilies laukė koncertas, o Santakos parke – vainikų plukdymas bei kitos trumpiausios metų nakties apeigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Čiubaka

nu jo, pas mumis 3 kartus greituškės buvo, 5 kartus mentai

Po

truputį darosi nemadinga švęsti lietuviškas šventes globalėjame,populiarėja Šv Patrick ai,helowinai prarandam savo tapatybę!

Lukaa

Turėkit gėdos su tokiom antraštėm. Prie pilies saujalė žmonių. Aplink jokių kaimynų-visi prie jūros, ežerų. O ir patys ilgai svarstėm ar važiuoti į miestą iš užmiesčio, Iškeltų Forum cinemas į užmiestį kur nors, kojos į šitą "šviesoforų= kamščių" miestą nekeltume.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS