Pasipiktinę ir pasimetę: iš Lietuvos į Egiptą skridę turistai įkalinti Stambule | KaunoDiena.lt

PASIPIKTINĘ IR PASIMETĘ: IŠ LIETUVOS Į EGIPTĄ SKRIDĘ TURISTAI ĮKALINTI STAMBULE

Nors nuo Vilniaus iki Egipto – vos kelios valandos skrydžio, tačiau ankstų rytą Lietuvą palikę poilsiautojai – vis dar kelionėje, tiksliau, lėktuvas dėl gedimo nutupdytas Turkijoje. Su portalu kauno.diena.lt susisiekusi kaunietė, kurios dukra pakliuvo į šią nemalonią situaciją, pasakojo, kad keleiviai – pasimetę, pavargę, o vienam net pablogėjo sveikata. 

Informaciją apie lėktuvo gedimą ir neplanuotą leidimąsi Turkijoje portalui kauno.diena.lt patvirtino kelionės organizatoriaus „Tez Tour“  bei poilsiautojus užsakomuoju reisu skraidinusi „GetJet Airlines“ atstovai.

Turistai iš Vilniaus į populiarų Šarm El Šeicho kurortą išskrido apie 6 val. ryto, o apie 14.30 val. dar tik laukė pakaitinio lėktuvo, juos turinčio paimti iš Turkijos.

„Sužinojome, kad lėktuvas turėjo skubiai nusileisti Stambule. Lėktuvo Stambule laukė reporteriai, ėmė interviu. Kol kas keleiviai saugūs, bet kada bus atsiųstas kitas lėktuvas, ir kiek dar jiems reiks vargti, kol pasieks viešbučius, neaišku. Tarp keleivių yra blogai pasijutusių, kuriems sušlubavo sveikata. Vienas iš jų labai blogai jaučiasi (temperatūra ir vemia)“, – portalui kauno.diena.lt teigė vienos turisčių mama.

Keleiviams sakoma, kad greitai atsiųs lėktuvą, bet aš iš patirties galiu pasakyti, kad čia tik eilinis raminimas.

Anot moters, dukra telefonu jai trumpai pasakojusi, kad keleiviai nežino, kaip elgtis.  „Keleiviams sakoma, kad greitai atsiųs lėktuvą, bet aš iš patirties galiu pasakyti, kad čia tik eilinis raminimas, žinant, kad dėl „Boeng“ krizės yra didžiulis trūkumas pakaitinių lėktuvų“, – dėstė pašnekovė.

„GetJet Airlines“ viešųjų ryšių vadovė Silvija Jakienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad „skrydžio įgula pastebėjo atsarginės sistemos sutrikimą. Tačiau tai nereiškia, kad lakūnų kabina išsihermetino ar kad keleiviams pritrūks deguonies. Atsarginė deguonies tiekimo sistema skirta naudoti tik sutrikus pagrindinėms orlaivio deguonies tiekimo sistemoms, tačiau užtikrinant skrydžių saugą, atsarginė sistema turi būti nuolat paruošta veikti. Noriu pabrėžti, jog atsarginės sistemos sutrikimas jokios juntamos įtakos nei įgulai, nei keleiviams neturėjo. Sprendimas laikinai tūpti Stambulo oro uoste buvo priimtas laikantis skrydžių saugos reikalavimų ir vykdant tokiais atvejais numatytas skrydžių procedūras“.

„Vykdant tokiais atvejais numatytas skrydžių procedūras, buvo nuspręsta nutūpti Stambulo oro uoste. Pagrindinės orlaivio sistemos veikė be sutrikimų, todėl atsarginės sistemos defektas neturėjo jokios juntamos įtakos nei keleiviams, nei skrydžio įgulai“, – aiškino S. Jakienė.

Atsarginė deguonies tiekimo sistema, kaip pasakojo, skirta naudoti tik sutrikus pagrindinėms orlaivio deguonies tiekimo sistemoms, tačiau užtikrinant skrydžių saugą, atsarginė sistema turi būti nuolat paruošta veikti. 

"Sprendimas laikinai tūpti Stambulo oro uoste buvo priimtas laikantis skrydžių saugos reikalavimų ir vykdant tokiais atvejais numatytas skrydžių procedūras", - komentavo S. Jakienė.

Anot jo, orlaivio keleiviai šiuo metu yra (14.30 val.) Stambulo oro uosto terminale, „pasirūpinta jų rūpyba“. Atstovė tvirtino, kad kitas orlaivis, kuris parskraidins keleivius iš Stambulo ir Šarm el Šeicho, jau pakilo iš Vilniaus oro uosto.

„Atsiprašome keleivių už laikinus nepatogumus“, – sakė S. Jakienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Bile Koks

Vaivai: prarasta diena- niekis lyginant su prarastu gyvenimu.

Indre

Kokios tada turėtų būti "normalios" avialinijos, tamstos? Kas gali garantuoti, kad su Jūsų pasirinktomis "normaliomis" avialinijomis, negali nutikti kažko panašaus ar daug blogiau? Pavyzdys: Ethiopian 737 Max8 crash. Na juk tikrai "normali" kompanija, modernūs lėktuvai ir BRANGŪS, bet matome tai, kas įvyko. Per pusę metų: du kartus. Kitas dalykas. Jei visi esate tokie aviacijos ekspertai, tai kodėl perkate "nenormalios" kompanijos siūlomus skrydžius? Turite pilną teisę skristi normaliomis avialinijomis.. Ar taupote? Brangieji, dėkokite, kad tas menkas incidentas buvo pastebėtas. Kas žino, gal dabar dangiškus migdolus danguje ragautumėt. Na, o dabar pasimato, kas pakliūtų ne į dangų, paskaičius "ekspertų" komentarus. "Gedimas" net neturėjo realios įtakos nei skrydžio saugumui, nei keleiviams, tačiau siekiant maksimalaus saugumo lygio, buvo priimtas toks sprendimas. Taškas

kaunietis

Gal reikėtų žurnalistams lietuvių kalbos žodyną pastudijuoti. tada žinotų žodžio "įkalinti" prasmę. Perskaičius antraštę atrodo, kad turkai visus keleivius uždarė į kalėjimą. Sekantis straipsnis galėtų būti apie keleivius "įkalintus" Kauno autobusų stotyje dėl autobuso gedimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS