Paskelbtas konkursas rekonstruoti A. Meškinio tiltą ties Kaunu | KaunoDiena.lt

PASKELBTAS KONKURSAS REKONSTRUOTI A. MEŠKINIO TILTĄ TIES KAUNU

  • 3

Ieškoma, kas rekonstruos Alfonso Meškinio (Kleboniškio) tiltą per Nerį Kaune, magistralinio kelio Vilnius–Klaipėda ruože – Lietuvos automobilių kelių direkcija paskelbė jo rekonstrukcijos rangovo konkursą. Tai yra vidurinis iš trijų šalia esančių tiltų, iš kurių vienas – ką tik baigtas statyti naujas tiltas (šiaurinis).

Planuojama, kad A. Meškinio tiltas galėtų būti rekonstruotas iki 2024 metų pirmojo pusmečio. Jį rekonstravus bus atnaujinamas ir trečias (pietinis) tiltas.

Sutvarkius visus tris tiltus, bus galima įgyvendinti paskutinį maždaug 100 mln. eurų vertės Islandijos plento projekto etapą – sutvarkyti ruožą tarp Biruliškių sankryžos ir Jonavos gatvės. Tuomet bus atskirti skirtingi srautai – tranzitinis nuo vietinio transporto.

„Tikimės, kad iki 2027 metų visiškai baigtas įgyvendinti Islandijos plento projektas ne tik padidins eismo pralaidumą ir saugumą, bet ir padės sutaupyti milijonus valandų dabar prarandamo laiko spūstyse šiame kelio ruože, taip pat taps ir pavyzdiniu projektu sprendžiant eismo organizavimo klausimus“, – pranešime sakė direkcijos vadovas Remigijus Lipkevičius.

Visas projektas taip pat apima transporto mazgo ties prekybos centru „Mega“, Sargėnų, naujo viaduko per Jonavos gatvę statybą ir šalia esančio ruožo tarp Biruliškių sankryžos ir Jonavos gatvės rekonstrukciją.

Be šio projekto, bus rekonstruojama Giraitės sankryža, kuri yra „Via Baltica“ projekto dalis. Abu projektai Kaune apima maždaug 12 kilometrų ruožą kelyje A1 Vilnius–Klaipėda.

Praėjusią savaitę Kaune oficialiai eismui atidarytas naujas tiltas per Nerį su viaduku ir jungiamuoju keliu. Jį už daugiau nei už 32 mln. eurų pastatė bendrovė „Kauno tiltai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

debilų suvokimas

Nuotraukoje matosi pėstiesiems koks nususęs takas, o dviračiam tako visai nėra. Debilų toks suvokimas, kad dviračiams vietos čia nėra.

Ernestas.

ES pinigais?

Nu tikrai

Tiek direktorių vienoje vietoje niekur nesu matęs, kaip ant kelių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS