Pastarąjį mėnesį atšvaitais pasipuošė per tūkstantis kauniečių | KaunoDiena.lt

PASTARĄJĮ MĖNESĮ ATŠVAITAIS PASIPUOŠĖ PER TŪKSTANTIS KAUNIEČIŲ

  • 3

Kauno pareigūnai lapkričio mėnesį kvietė visus gyven-tojus atvykti į Kauno mieste, įvairiose vietose, laikinai įsikūrusias atšvaitų klijavimo dirbtuvėles. Vykdytos akcijos metu pareigūnai pasirūpino per tūkstančio piliečių saugumu – jų lauko drabužiai bei kuprinės papuoštos šviesą atspindinčiais ir ilgaamžiais atšvaitais.

Pasak pareigūnų, šį kartą idėja – ne tik dalinti atšvaitus, bet ir juos „prilituoti“ prie gyventojų dažniausiai dėvimų, šaltuoju metų sezonu, lauko rūbų ir kuprinių kilo tuomet, kai buvo pastebėta, kad daugelis žmonių tamsiu paros metu juos vis vien pamiršta užsidėti arba palieka namie.

„Statistiškai vienam gyventojui jau yra išdalinti ir priklauso trys ar keturi atšvaitai, tačiau pastebėti pilietį su atšvaitu, geriausiu atveju, galime tik kas trečią“, – darbo patirtimi ir įžvalgomis dalinasi pareigūnė Ernesta Abromavičienė.

Bendruomenės pareigūnai, ieškodami naujų sprendimo būdų, kaip padidinti gyventojų matomumą ir atšvaitų nešiojimą, prieš keletą metų įsigijo modernius pagalbininkus – atšvaitų klijavimo aparatus, kurių dėka vien šį mėnesį pareigūnai atšvaitais papuošė beveik tūkstantį gyventojų, o per kelis metus – per dešimtį tūkstančių visoje apskrityje. Pareigūnai šią iniciatyvą vykdė įvairiose Kauno miesto mikrorajonuose ir vietose – mokymo įstaigose, bažnyčiose, bibliotekose ir reabilitacijos centre. Galimybe tapti matomais susidomėjo tiek senjorai, atėję į pamaldas, tiek jaunesni, švietimo įstaigose apsilankę, asmenys.

Pakalbinta kaunietė teigė, kad kartu su sūnumi užsukusi į Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Šančių padalinį grąžinti jau perskaitytas knygas ir pasikeisti jas į naujas, pastebėjo pareigūnų vykdomą akciją. Moteris paatviravo, jog sūnui visuomet stengiasi uždėti atšvaitą, o sau kartais ir pamiršta. Netrukus ji kartu su sūnumi taip pat stojo į eilę, kad jų lauko drabužiai būtų papuošti ilgaamžiais atšvaitais.

Kauno policijos nuotr.

Didelis susidomėjimas pareigūnų vykdoma atšvaitų klijavimo akcija pastebėtas ir švietimo įstaigoje, kur vyko praktikos ir karjeros dienos. Studentai prie įsikūrusios pareigūnų atšvaitų klijavimo dirbtuvėlės rikiavosi ne tik su tikslu – papuošti savo rūbus šviesą atspindinčiu atšvaitu, bet ir pabendrauti su pareigūnais. Bažnyčiose senjorai taip pat mielai prieidavo prie pareigūnų ir pasidabindavo angeliuko formos atšvaitu.

Intensyviai lapkričio mėnesį vykdytos atšvaitų klijavimo akcijos metu pareigūnai atkreipė piliečių dėmesį į atšvaitų nešiojimo svarbą tamsiu paros metu. Tokias ir panašias prevencines priemones pareigūnai ir toliau vykdys visoje Kauno apskrityje.

GALERIJA

  • Pastarąjį mėnesį atšvaitais pasipuošė per tūkstantis kauniečių
  • Pastarąjį mėnesį atšvaitais pasipuošė per tūkstantis kauniečių
  • Pastarąjį mėnesį atšvaitais pasipuošė per tūkstantis kauniečių
  • Pastarąjį mėnesį atšvaitais pasipuošė per tūkstantis kauniečių
  • Pastarąjį mėnesį atšvaitais pasipuošė per tūkstantis kauniečių
Kauno policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pirmyn

Atšvaitai reikalingi nebent einant neapšviestu keliu, t.y. užmiestyje. Mieste, vaikštant apšviestais šaligatviais - kokia jų prasmė? Tikriausiai planuojama apšvietimą išjungti? Taigi, atšvaitus siūlykite provincijos gyventojams, bet ai, kas į ten važiuos - juk tingisi.

Anonimas

Panaikinus apylinkės ir nepilnamečių inspektorius bendruomenės pareigūnai turėjo perimti jų funkcijas. Dėja dešimt metų dalinami atšvaitai, skrajutės ir šuniuko amsio pasirodymai davė tokius rezultatus, kad teritorijose padėtis nekontroliuojama ir tikroji prevencija nevyksta.

Anonimas

Policijos pareigūnai turėtų dirbti savo darbą. Jei čia buvo bendruomenės pareigūnai, tai jie galima sakyti tik pavadinimą policijos nešioja, o šiaip ,,neįgalūs,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS