Perspėja dėl pinigų prašytojų: apgavikės senolėmis persirengia „Akropolio“ tualete | KaunoDiena.lt

PERSPĖJA DĖL PINIGŲ PRAŠYTOJŲ: APGAVIKĖS SENOLĖMIS PERSIRENGIA „AKROPOLIO“ TUALETE

  • 15

Į portalo kauno.diena.lt redakciją paskambinusi kaunietė papasakojo, kad jau maždaug metus įvairiose Kauno vietose ji pastebi elgetomis persirengusias romų kilmės moteris. Anot jos, tokios pinigų prašytojos tik apsimeta senolėmis ir mulkina praeivius išgalvotomis ligomis.

Kaunietė su portalo kauno.diena.lt skaitytojais pasidalijo, kaip miesto gatvėse praeivius nuolat apgaudinėja senoliais apsimetantys asmenys. Pasak moters, senolėmis persirengusias romes ji nuolat mato Kauno „Akropolio“ prieigose bei Laisvės alėjoje. Praeiviai mulkinami viduryje dienos. Žmonėms pasidaro gaila neva sergančių senolių ir joms į delną vis įdeda pinigų. Kaunietė tikina, kad taip apgavikės pelnosi jau kokius metus.

„Tariamos močiutės gatvėje prašo pinigų. Jos būna prie „Akropolio“ ar Laisvės alėjos fontano, bet jos tikros aferistės. Jos apsimeta, kad yra labai senos, nors tokios tikrai nėra. Kai jos eina, nei lazdos nereikia, nei dreba, nors kai prašo pinigų, tai tą galvą padrebina, kad tik atrodytų sergančios. Esu ne kartą mačiusi, kai jos ateina normaliai, turi didelį maišą, jame būna koks senas, labai prastas paltas ir skara, po to „Akropolio“ tualete persirengia ir taip eina pinigų prašyti. Kadangi jos taip apsivynioja tomis skaromis, kai jos klupi, nesimato jų tikrojo veido. Visi žmonės duoda, nes galvoja, kad ten kokia 80 metų močiutė prašo, nors ten tik lazda pasirėmusi jauna aferistė“, – kalbėjo į redakciją paskambinusi kaunietė.

Ji teigė, kad dažnai apsimetėles elgetas ji mato iš A.Mickevičiaus ir Griunvaldo gatvių. Pasak skaitytojos, aferistės viena kitą pažįsta ir prisirinkusios pinigų, dažnai eina kartu apsipirkti arba traukia link namų.

Jos kiekvieną dieną kaip į darbą eina. Atsineša tuos apnešiotus drabužius, persirengia ir mulkina praeivius.

„Jos kiekvieną dieną kaip į darbą eina. Atsineša tuos apnešiotus drabužius, persirengia ir mulkina praeivius. Esu net porą kartų apie tai pasakius „Akropolio“ apsaugai, tai jie nuvijo apgavikes toliau, bet po dienos kitos jos vėl sugrįžta“, – apie nuolat matomus apgavikių vaizdus pasakojo kaunietė.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad kiek anksčiau Laisvės alėjoje buvo įsisukęs taip pat apgavikų būrys. Apsimesdami negalią turinčiais asmenimis, jie praeivių prašydavo paaukoti tariamoms neįgaliųjų centro statyboms. Tuomet praeiviams duodavo fiktyvų lapą, ant kurio neva surašytos kitų žmonių aukos, o netaisyklinga lietuvių kalba išdėstyta, kam pinigai bus skirti. Pasirankiojus pinigų, prašytojų negalios staiga dingdavo ir jie nešlubuodami nueidavo savais keliais. Tuomet Laisvės alėjoje vienu metu darbuodavosi taip pat ne vienas aferistas, jie dirbdavo poromis.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Żilvinas

Prie Savo taip pat klupo ale senyva moteris, apsimuturiavusi skara, o isties turbut jaunikle cigone.

Auuuu !!!!

Kur KK2 ???

Anonimas

Pidarai uzdare xenyte o dabar kaune ir nera tvarkos ka nori ta ir daro visokie izgamos o kaunui truksta jo o visvaldui butu labai geras ptarejas vietoi rutos ko laikai visvaldai xenka uz gtotu palesk
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS