Niršta dėl medžių tvarkomame šaligatvyje: reikės apeidinėti kaip dresuojamam šuniui?! | KaunoDiena.lt

NIRŠTA DĖL MEDŽIŲ TVARKOMAME ŠALIGATVYJE: REIKĖS APEIDINĖTI KAIP DRESUOJAMAM ŠUNIUI?!

Kauno senamiesčiui dėl rekonstrukcijos tapus statybų aikštele, kaunietė, stebėdama jau matomus pokyčius, žeria kritiką. Labiausiai kliūva vienas šaligatvis, kuris, sako ji, bus nepatogus pėstiesiems dėl čia esančių medžių. 

Kaunietė Kristina taip sukritikavo atkarpą, plytinčią nuo M. Daukšos link Mapų gatvės.

„Ar čia normalu – neva platina šaligatvį, o jame stovi nupiepę medžiai, kaip juos reikės apeiti? Kur patogumas einantiems link Laisvės alėjos?“ – keldama retorinius klausimus piktinosi gyventoja.

Besdama pirštu į piktžaizdę, moteris pasakojo, kad toje vietoje, kur dabar stūkso medžiai, šaligatvis kadaise buvo platesnis, todėl gyventojams jie netrukdė. O pagal dabartinį projektą ir matomus sustatytus kuolelius, teigė ji, šaligatvį M. Daukšos gatvės ir Mapų gatvės atkarpoje susiaurins, todėl medžiai atsidurs kone jo viduryje.

Kas čia per parodija? Kaip mes gelbėsime pasaulį? Kažkokia pseudo ekologija!

„Šie medžiai ir taip leisgyviai po gatvės remonto – jie nugelto ir numetė lapus dar vasarą, nebuvo apsaugoti net lentomis kaip anksčiau. Nemanau, kad jie išgyvens žiemą. Ar tie trys medžiai išgelbės pasaulį? Tikrai ne! Jie visiškai ten nereikalingi. Kas čia per parodija? Kaip mes gelbėsime pasaulį? Kažkokia pseudo ekologija! Juk nebus patogu pėstiesiems vingiuoti tarp medžių, kai šaligatvis – susiaurintas. Negi reikės juos apeidinėti kaip dresuojamam šuniui? Ką jie daro iš senamiesčio?!“ – pasipiktinimo neslėpė pašnekovė.

Skaitytojos nuotr.

Pasak Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, minimoje atkarpoje, ties M. Daukšos ir Mapų gatvėmis, sutvarkytas pagrindas naujam pėsčiųjų šaligatviui. Jis atnaujinamas iki formuojamo sklypo ribos. Čia beliko pakloti trinkelių dangą bei sutvarkyti aplinką.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams užsiminus apie kaunietės Kristinos pastebėjimą, kad anksčiau šis šaligatvis buvo platesnis, o dabar taps siauresniu, A. Pakalniškis patikino, kad po Šv. Gertrūdos gatvės atnaujinimo darbų šaligatvio plotas nepakito. 

Iškėlus gyventojams ramybės neduodantį klausimą dėl medžių, kurie gali sukelti diskomfortą pėstiesiems, Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė sakė, kad, pagal projektą, numatyta išsaugoti visus čia esančius medžius.

„Šioje atkarpoje šaligatvis bene plačiausias, todėl gyventojai tikrai išsiteks“, – įsitikinusi pašnekovė.

GALERIJA

  • Niršta dėl medžių tvarkomame šaligatvyje: reikės apeidinėti kaip dresuojamam šuniui?!
  • Niršta dėl medžių tvarkomame šaligatvyje: reikės apeidinėti kaip dresuojamam šuniui?!
  • Niršta dėl medžių tvarkomame šaligatvyje: reikės apeidinėti kaip dresuojamam šuniui?!
Skaitytojos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (42)

tuos

, kurie už medžių iškirtimą , perkelt į pasienį su Baltarusija ...........kokiems 3 mėnesiams - galės kirst medžius ir saugot nuo migrantų invazijos

Kaunietė

Moteriškei šiandien maišo medžiai, rytoj nepatiks pats šaligatvis. Ir pabaigos jos skundams nebus. O jai netrukdo apšvietimo stulpai, kurie vos ne viduryje šaligatvio dabar daromi? Ar ji juos apeina? Ar per medžius, kurių matyt nemyli, nepastebi? Jūs pasižiūrėkite, Kaune prie prezidentūros, tvoroje yra speciali erdvė medžiui, nors to medžio jau seniai nebėra. Žmogus turi gerbti gamtą, net jei pats savęs nemoka gerbti. Pas mus prie namo, tiesdami šiluminę trasą norėjo visi medžius išpjauti. O jiems jau 40 metų. Jeigu nesirūpinsime savo aplinka, nesaugosime medžių, tai užterštumas tik didės, nes dar mokslas nesukūrė nieko geresnio už medžius. Kas myli gamtą, tas myli ir žmones.

IR VĖL TAS PATS

Kitokius,naujus medžius galima pasodinti toliau.Bus,ir vaizdas kitoks,ir įvairovė,nesimatys vien tik namų sienos,ir langai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS