Piktinasi: Pažaislio vienuolyno prieigose nuverstas kelio stulpas | KaunoDiena.lt

PIKTINASI: PAŽAISLIO VIENUOLYNO PRIEIGOSE NUVERSTAS KELIO STULPAS

Portalą kauno.diena.lt pasiekė informacija dėl prie Pažaislio vienuolyno prieigose nuversto, o po kelio remonto taip ir neatstatyto kelio stulpo, menančio Lietuvos istoriją.

Prieš kelias savaites kelininkai atliko greta Pažaislio vienuolyno einančios T. Masiulio gatvės atkarpos remontą. Tuo metu vairuotojų buvo prašoma būti itin atidiems važiuojant įkalne, buvo ribojamas eismas.

„Nuo ryto iki vakaro susidėvėjusi gatvės danga bus frezuojama, kelioms valandoms įkalnė bus nepravažiuojama“, – teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Miesto gyventojai džiaugiasi sutvarkytomis vienuolyno prieigomis, tačiau piktinasi tuo, kad prie kelio stovėję kelio stulpai remonto metu buvo nuversti, o pasibaigus darbams – taip ir neatstatyti.

„Retai Lietuvoje sutinkami baroko epochos kelio stulpai. Šie – nutašyti iš rausvo granito. Būtent jie ženklina Pažaislio vienuolyno ansamblio pradžią XVII amžiuje. Jie pastatyti abipus kelio, vedančio į Didžiuosius vartus ir liepų alėją“, – greta vienuolyno stūksančius ir gilią istoriją menančius kelio stulpus apibūdino skaitytojas.

„Ką tik atnaujintas įvažiavimo kelias ir prieigos link Pažaislio vienuolyno ansamblio. Sutvarkė puikiai: dviračių takas, plentas lygutėlis – taip ir norisi riedučiais išbandyti. Šiaurinis kelio stulpas greičiausiai neprasilenkė su kelių tiesimo technika. Pavirto į šoną ir tegul....“, – piktinosi pilietiški žmonės.

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su Kauno miesto savivaldybės atstovais ir paprašė pakomentuoti susidariusią situaciją. „Informuojame, kad Rangovai (bendrovė „Kauno keliai“) šiuo metu vykdydami T. Masiulio g. remonto darbus tikrai nenuvertė kelio stulpo, esančio įkalnėje į Pažaislio vienuolyną.

Jau praeitais metais kelio stulpas buvo tokios būklės. Manome, kad jis buvo paverstas vykdant kitus žemės kasimo darbus prieš kelis metus. Kauno miesto savivaldybė paprašė šiuo metu dirbančių Rangovų jį atstatyti į buvusią vietą. Rangovai sutiko šiuos darbus atlikti. Artimiausiu metu viskas bus sutvarkyta“, – žadėjo Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

GALERIJA

  • Piktinasi: Pažaislio vienuolyno prieigose nuverstas kelio stulpas
„Facebook“ nuotr.
Gairės: kelio stulpas, Pažaislio vienuolynas, vienuolyno prieigos, nugriautas kelio stulpas, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

tik

vienuolės žino šitų simbolių paskirtį ............ bet nesako , uždrausta

...

Kunigėlis naktį iš vienuolės važiuodamas nuvertė?..

Čia

Čia praėjo mentai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS