Pirmąją pavasario dieną Kauno rajone registruotas 100-asis šiais metais gimęs kūdikis | KaunoDiena.lt

PIRMĄJĄ PAVASARIO DIENĄ KAUNO RAJONE REGISTRUOTAS 100-ASIS ŠIAIS METAIS GIMĘS KŪDIKIS

Kovo 1-ąją Kauno rajono Civilinės metrikacijos skyriuje užregistruotas Jokūbas yra antrasis Jonučių II kaime gyvenančių Mildos ir Virgilijaus Dūdų vaikas. Jis tapo 100-uoju Kauno rajono gyventoju.

Pasveikinti Jokūbo ir jo tėvelių atvyko Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Antanas Nesteckis. „Džiugu matyti sparčiai augančią mūsų rajono bendruomenę. Tegul Jokūbas auga sveikas ir laimingas“, – linkėjo vicemeras, jubiliejinio kūdikio šeimai įteikęs tradicinę dovaną – kūdikio kraitelį – ir kūdikio albumą, kuriame berniuko tėvai galės įamžinti svarbiausias akimirkas iš pirmųjų mažylio gyvenimo metų.

Nors pirmosios dienos, gimus Jokūbui, nebuvo lengvos, dabar šeima džiaugiasi nusistovėjusiu gyvenimu. Prie mažylio priežiūros rūpestingai prisideda ir trimetė sesutė Mėta. Nuspręsti, kaip vadins naujagimį, šeimynai buvo rimta užduotis. Milda norėjo vienokio vardo, Virgilijui patiko kitoks, bet galiausiai priimti sprendimą padėjo sapnas. „Gulėjau ligoninėje ir susapnavau, kad berniukas vardu Jokūbas kviečia mamą. Atsibudus papasakojau vyrui, jam šis vardas pasirodė gražus. Taip ir nusprendėme“, – sakė mama.

Pasak Kauno rajono savivaldybės atstovų, pastaraisiais metais vis daugiau rajone įsikuria jaunų šeimų. Į gimtinę pakaunėje sugrįžta anksčiau iš jos emigravę gyventojai, taip pat Kauno rajone apsigyvena šeimos iš Kauno miesto bei kitų Lietuvos savivaldybių. Registrų centro duomenimis, gyventojų skaičius Kauno rajone jau viršijo 100 tūkstančių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai kodel

ne xoxolu vardas parinktas, jie dabar taip isgarbinti, lyg butu "sventieji", nieko niekada nezude

Te bus palaimintas

Lietuvos ir savo tėvų vaikas,reikia jų kuo daugiau !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS