Po eksperimento Kauno viešajame transporte: keliones atidedu iki rudens | KaunoDiena.lt

PO EKSPERIMENTO KAUNO VIEŠAJAME TRANSPORTE: KELIONES ATIDEDU IKI RUDENS

Karštomis dienomis važiuoti viešuoju miesto transportu tampa didelis iššūkis. Kaunietis užfiksavo, kokia temperatūra Kauno autobusuose ir troleibusuose bei padarė išvadą, jog plieskiant kaitriai saulei, geriau rinktis kitą transportą.

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi kaunietis Saulius ir papasakojo apie atliktą eksperimentą. Jis miesto viešajame transporte per karščius pamatavo oro temperatūrą. Termometras pakilo gerokai aukščiau, nei tikėtasi. Tad, anot keleivio, tokia aukšta temperatūra tikrai nėra komfortiška.

„Žiemą per šalčius tyrinėjau kur – Kauno autobuse, troleibuse ar mikroautobuse – šalčiausia. Dabar, tvyrant karštiems orams, galvoju vėl paeksperimentuosiu. Vakar matavau temperatūrą, tai šiltoki rezultatai gavosi. Lauke buvo beveik 32 laipsniai karščio, o trečiu numeriu pažymėtame autobuse – 36 laipsniai. Ne tik nekondicionuoja, bet dar tikriausiai šildo juos vasarą, jei kam netyčia per šalta“, – apie eksperimento rezultatus kalbėjo kaunietis Saulius.

Kelionė troleibusu taip pat nebuvo iš lengvųjų. Nors termometras parodė kiek mažesnę temperatūrą, tačiau ji vis tiek per didelę, kad keleiviams nereikėtų šluostytis prakaito.

„Dar važiavau senesniu 1-ojo maršruto troleibusu su atvertais langais. Buvo šiek tiek geriau – 32,6 laipsniai. Kartais per langus patraukė skersvėjis. Bet baisu, kad neperpustų, nes tai prakaituoji, tai vėjas vėdina. Natūralus kondicionierius – tik atidarytas langas“, – toliau tęsė keleivis.

Anot Sauliaus, paskutinė kelionė, rankose turint termometrą, buvo 53-uoju maršrutiniu taksi. Viduje tuo metu termometras parodė 30,7 laipsnių karštį.

„Nėra daug geriau, bet bent vėsiau nei lauke. Jautėsi, kad kondicionierius kažką pučia. Suprantu, kad vasara netipiška. Bet norisi, kad viešajame transporte nebūtų karščiau nei lauke. Po eksperimento nusprendžiau, kad keliones autobusais atidėsiu iki rudens, nes ten šiuo metu – kūno temperatūros šiluma“, – savo išvadą pateikė kaunietis.

Bendrovės „Kauno autobusai“ atstovų komentaras:

Bendrovė „Kauno autobusai“ turi beveik 400 transporto priemonių, kuriomis vežami keleiviai Kauno mieste. Deja, tik 120 autobusų ir 7 troleibusai turi oro kondicionierius. Tačiau net kondicionuojamose transporto priemonėse, kurios maršrute kas dvi minutės varsto visas duris, tokiomis oro sąlygomis sudėtinga užtikrinti komfortišką temperatūrą.

Visi be išimties, 1149 bendrovės darbuotojai norėtų teikti paslaugas naujesniais ir vasara vėdinamais, žiemą šildomais autobusais ir troleibusais. Visi be išimties nori matyti patenkintus ir dėkingus klientus. Mūsų vairuotojai džiaugtųsi, jei nereikėtų 9 valandas per dieną kęsti alinančio karščio. Deja, bendrovė neturi galimybės iš karto įsigyti 270 transporto priemonių.

Visos naujos transporto priemonės, kurias bendrovė perka, turi turėti kondicionierius. Šiuo metu vyksta 85 naujų troleibusų ir 50 naujų autobusų pirkimas ir kitais metais viešojo transporto paslaugų kokybė mieste ženkliai gerės.

Norime atsiprašyti klientų, kad negalime teikti komfortiškesnių paslaugų šią vasarą. Jei keleiviai turi galimybę, rekomenduojame keliauti transportu ryte ar vakare, kai saulės kaitra mažesnė. Taip pat pasirūpinti vėsiu vandeniu.

GALERIJA

  • Po eksperimento Kauno viešajame transporte: keliones atidedu iki rudens
  • Po eksperimento Kauno viešajame transporte: keliones atidedu iki rudens
  • Po eksperimento Kauno viešajame transporte: keliones atidedu iki rudens
"Kauno dienos" skaitytojo nuotr.
Gairės: Kauno viešasis transportas, viešasis transportas, oro temperatūra, temperatūra, kauniečio eksperimentas, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Jurijus

Ar Mačiulis triuškinančiai pralaimėjęs Ušacko rinkimus vėl lys pas Matijošaitį po skvernu ir vėl didins mokesčius kauniečiams?VIlnius nebrangindamas miesto transporto važaivimo kainą pripirko autikų trolikų o Kaune kaina brangiausia Lietuvoje o transportas seniausias -dar Kupčinsko laikais tik atnaujintas.Taip Kaunas tvarkosi tikrovėje o ne propogandoje.????

Aušra

Metus laiko pirks transportą???????

priversta važinėti Kauno autobusais

Kai pernai pabrangino bilietus, tai savivaldybė guodė, kad pirks naujus troleibusus, Tačiau nei troleibusų, ne autobusų naujų gatvėse nesimato, bilietai pabrangę. Važinėjam kaip vergai ir ponui merui dzin. Ir dar drįsta ragint, kad kauniečiai iš automobilių persėstų į autobusus. Gėda. O jau apie švarą autobuse iš vis geriau patylėti. Prie turėklų negali prisiliesti, viskas limpa.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS