Po eglės įžiebimo Rotušės aikštė virto šiukšlynu | KaunoDiena.lt

PO EGLĖS ĮŽIEBIMO ROTUŠĖS AIKŠTĖ VIRTO ŠIUKŠLYNU

Po pagrindinės Kauno miesto eglės įžiebimo Rotušės aikštė virto šiukšlynu. Būriais čia plūdę smalsuoliai, pasigrožėję žaliaskare, paliko krūvas atliekų – kišo jas į šiukšliadėžes, o netilpusias paliko mėtytis šalia.

Papiktino kalnai šiukšlių

Tokį vaizdą užfiksavo vėlų lapkričio 28-osios vakarą į šeštadienį įžiebtą eglę atėjusi pažiūrėti Kristina.

„Tie šiukšlių kalnai atsirado ne per vieną vakarą nuo eglės įžiebimo, o per kelias dienas“, – plūdo moteris svarstydama, kad galbūt bendrovės „Kauno švara“, čia besirūpinančios aplinka, darbuotojai per pastarąsias dienas visai nebuvo užsukę į Rotušės aikštę.

Dabar, kai Vilniaus gatvė rekonstruojama, pabrėžė ji, šiukšlių problema tapo dar opesnė, nes minėtoje gatvėje nebeliko šiukšliadėžių – artimiausios dvi – prie Kauno pilies ir parduotuvės „Šilas“, esančios senamiestyje.

„Konteineriai Rotušės aikštėje yra pastatyti, bet jie – užmaskuoti eglės šakomis ir net nesimato, kad ten – konteineriai. Jei būtų užrašas, žmonės matytų, bet kadangi konteineriai taip paslėpti, jų nesimato. Kiekvienais metais per įžiebimą ir visą gruodžio mėnesį, kol stovi eglė, Rotušėje taip yra“, – piktinosi kaunietė.

Skaitytojos nuotr.

Turi pasiūlymą

„Aišku, dėl paliktos netvarkos kalti ir žmonės, bet reikėtų bent ištraukti paslėptus konteinerius, kad būtų matoma, jog į juos galima mesti šiukšles. Konteinerius praverstų pastatyti prie įėjimo į Rotušės aikštę – ties Rotušės aikštės, M. Valančiaus ir Vilniaus gatvės sankirta. Čia – mažas darbas – juos reikėtų tiesiog perstumti ir būtų visiems gerai. Galbūt tai būtų palengvinimas ir „Kauno švarai““, – pridūrė pašnekovė.

Čia – mažas darbas – juos reikėtų tiesiog perstumti ir būtų visiems gerai. Galbūt tai būtų palengvinimas ir „Kauno švarai“.

Kristina akcentavo, kad Laisvės alėjoje savaitgalį ji matė zujant „Kauno švaros“ techniką, todėl versija, kad įmonės darbuotojai lapkričio 27-28 dienomis nedirbo, esą atkrenta. „Laisvės alėją nuo pat ankstyvo ryto su siurbliais siurbia visada – ir sekmadieniais. Pati sėdėjau kavinėje ir mačiau – bendrovės technika kursavo pirmyn atgal. Susidaro toks įspūdis, kad tik Laisvės alėja yra tvarkoma sekmadieniais. Visas kitas Kaunas dzin...“ – plūdo gyventoja.

Spręs problemą

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams susisiekus su bendrovės „Kauno švara“ atstovu Jonu Tumpa, šis sakė, kad lapkričio 27 dieną atliekas Rotušės aikštėje įmonės darbuotojai tuštino tris kartus. Taip pat ir lapkričio 28-ąją.

„Šiukšliadėžės tuštinamos ir šiokiadieniais, ir savaitgaliais rankiniu būdu bei elektriniais automobiliukais. Savaitgaliais atliekas stengiamasi ištuštinti bent jau keturis penkis kartus. Žinoma, atsižvelgiama į poreikį, bet grafike numatyta, kad darbai vykdomi ryte, per pietus, vakare ir prieš naktį“, – vardijo pašnekovas.

Užsiminus apie tai, kad kauniečiams kliūva nepatogi konteinerių, kurie, pasak gyventojų, paslėpti po eglės šakomis, vieta J. Tumpa tarstelėjo, kad savivaldybei bus siūloma juos perkelti kitur arba padaryti patogiau prieinamus žmonėms.

„Stengsimės aptarnauti dar daugiau, tačiau kadangi lankytojų srautas iš Vilniaus gatvės persikėlė į Rotušės aikštę, dabar ten didesnė koncentracija žmonių, todėl daugiau ir kavos puodelių, ir kitų vienkartinių atliekų, kurios yra labai didelės, sunkiai telpančios į šiukšliadėžes. Galbūt kai kurie žmonės nepamato ten esančių konteinerių, todėl viską meta į mažesnes šiukšliadėžes, o jos vizualiai greitai persipildo. Pirmąjį savaitgalį, kai įžiebiama miesto eglė, lankytojų srautas būna neracionaliai didelis, paskui jis susibalansuoja. Tikrai stengsimės sureguliuoti, kad problema nesikartotų“, – žadėjo jis.

Tikrai stengsimės sureguliuoti, kad problema nesikartotų.

„Kauno švaros“ duomenimis, Rotušės aikštėje yra aštuoni komunalinėms atliekoms skirti konteineriai, trys rūšiavimo konteineriai antrinėms žaliavoms. Taip pat iš viso yra devyniolika metalinių šiukšliadėžių.

Tuo tarpu Laisvės alėjoje šiukšliadėžių yra gerokai daugiau nei Rotušės aikštėje, todėl pastarojoje vietoje jos ir ištuštinamos greičiau nei Laisvės alėjoje, kuri yra ilga. Galimai, svarstė pašnekovas, dėl to kauniečiai čia ir mato ilgiau zujančią įminės techniką. Nors, pasak J. Tumpos, abejose lokacijose dirbama ir tikrai nėra taip, kad promenada prižiūrima labiau už senamiestį.

Primename, kad žaliaskarė buvo įžiebta lapkričio 27-ąją. Kaunui Kalėdų eglę jau tryliktą kartą padovanojo menininkė Jolanta Šmidtienė. Šių metų tema – stebuklingas Kalėdų sodas.

2021 m. Kauno Kalėdų eglės įžiebimo šventė

Vilmanto Raupelio ir Evaldo Šemioto nuotr.

Eglutės kūrėja yra pasakojusi, kad dabar visi žmonės sušalę ne tik nuo oro, bet ir nuo pandeminės situacijos, todėl dažnas pagalvodavo apie rojų šiltuosiuose kraštuose.

Taip gimė idėja Kalėdų eglutę sušildyti vasarišku simboliu – drugeliais ir smilgomis, kurios linguos virš galvų. Todėl puošdama šiųmetę eglutę ji stengėsi sukurti Rojaus sodą, kad kiekvienas jame atrastų šilumos.

Kitą dienąpo žaliaskarė įžiebimo – sekmadienio popietę, smalsuolių buvo kur kas mažiau, tačiau sutemus ir atsiskleidus visam eglutės grožiui, į Rotušės aikštę vėl plūstelėjo šimtai žmonių.

Atėjusieji negailėjo gražių žodžių stebuklingam Kalėdų sodui ir mielai fotografavosi skraidančių ir vasarą primenančių drugelių fone.

GALERIJA

  • Po eglės įžiebimo Rotušės aikštė virto šiukšlynu
  • Po eglės įžiebimo Rotušės aikštė virto šiukšlynu
  • Po eglės įžiebimo Rotušės aikštė virto šiukšlynu
Skaitytojos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Kns

Kauno svara "darbuotojai dirba atmestinai ir tai akivaizdziai matoma nors dabar uzsnigo bet pvz pjaunant zole parkuose ar prie pesciuju taku miegamuosiuose rajonuose ,nupjauta zole uzkloja takus nes pjovejui dzin kad reikia uzvaziuoti is kitos puses ir taip paliekama . tas pats su taku valymu pvz Draugystes parke centre_lapai siuksles suvaromi ant dekoratyviniu akmenuku juostos ir taip storu sluoksniu uzkloja per kelis valymus arba sustumia siuksles lapus prie suolu kurie skirti sedeti...isvada niekas nekontroliuoja darbu kokybes

Anonimas

Pasipiktinimas šiukšlėmis Rotušės aikštėje renginio metu ,tai va ,kikvieną rytą einu į Kalniečių parką ir ten toks pat vaizdas pradedant nuo makdonaldo ,ten yra valgoma ir likučiai metami į nevykusias šiukšlių dėzes ,iš kurių varnos išnešioja šiukšles , o tvarkyti niekas neskuba .reikėtų pagalvoti dėl šiukšlių dėzių tinkamumo.

kam tos šiukšliadėžės ?

juk ne dėl žmonių tas triukšmas už mokesčių mokėtojų pinigus surengtas, o dėl godžiojo Valdovo piaro. Spektaklis praėjo ir BBD ant visų .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS