Po nelaimės sankryžoje suabejojo: ar buvo saugu grąžinti lentelę su žalia rodykle? | KaunoDiena.lt

PO NELAIMĖS SANKRYŽOJE SUABEJOJO: AR BUVO SAUGU GRĄŽINTI LENTELĘ SU ŽALIA RODYKLE?

Neseniai vienuolikoje Kauno gatvių sankryžų grąžinus dešiniojo posūkio lenteles su žaliomis rodyklėmis, kauniečiai sako abejojantys, ar visose jose pastarasis pokytis vairuotojams naudingas. Nerimas šiuo klausimu dar labiau paaštrėjo, kai vienoje iš tokių miesto sankryžų praėjusį ketvirtadienį buvo partrenktas pėsčiasis. Pareigūnai aiškinasi, ar nelaimė įvyko dėl pėsčiojo, ar dėl vairuotojo kaltės. Nuo išvados priklausys, kokių priemonių sankryžoje bus imtasi.

Suabejojo, ar sprendimas garantuoja saugumą

„Prieš dvi savaites Šiaurės prospekto ir Ukmergės gatvės sankryžoje iš Ukmergės gatvės pusės buvo grąžinta lentelė su žalia rodykle. Degant raudonam šviesoforo signalui iš Ukmergės gatvės per pėsčiųjų perėją eina pėstieji, kertantys Ukmergės gatvę, nes tuo metu jiems dega žalias šviesoforo signalas“, – esamą situaciją nušviečia kaunietis Dalius.

Apie ją jis užsimena ne be reikalo – vyrą gerokai sukrėtė praėjusią savaitę Šiaurės prospekto ir Ukmergės gatvės sankryžoje įvykęs eismo įvykis, kai čia esančioje perėjoje vakare buvo partrenktas garbaus amžiaus pėsčiasis. Nors Dalius teigia nebuvęs minėtos nelaimės liudininku, tačiau iš informacijos bei užfiksuotų vaizdų, pateiktų žiniasklaidoje, esą aiškiai matyti, kad pėsčiąjį partrenkusio vairuotojo automobilis stovėjo ant perėjos.

Man rūpi, kad būtų paviešinta, ar eismo įvykis įvyko dėl posūkio į dešinę – dėl lentelės su žalia rodykle.

„Kadangi čia įrengta lentelė su žalia rodykle, tikėtina, kad automobilis suko į dešinę degant raudonam šviesoforo signalui ir dėl to nepastebėjo pėsčiojo. Tačiau policija daugiau detalių neatskleidžia. Man rūpi, kad būtų paviešinta, ar eismo įvykis įvyko dėl posūkio į dešinę – dėl lentelės su žalia rodykle. Policijai slepiant tokius įvykius, statistikoje nėra duomenų, kuriuose būtų akcentuojamos nelaimės, įvykusios dėl dešiniojo posūkio lentelių. Juk pirmosiomis dienomis, kai buvo nuimtos lentelės su žalia rodykle, toks pokytis smerktas reikalaujant jas grąžinti. Dabar, kai šios lentelės grąžintos, reikia atkreipti dėmesį į tokius įvykius ir spręsti, kuriose vietose grąžinti dešiniojo posūkio lenteles – saugu, o kuriose – ne“, – pastebėjimais dalijosi kaunietis.

Aiškinasi aplinkybes

Dėl įvykio bei jo aplinkybių, kai vasario 20 dienos vakarą Šiaurės prospekto ir Ukmergės gatvės sankryžoje automobilis „Toyota Corolla“, vairuojamas 49 metų vyro, kliudė reguliuojama pėsčiųjų perėja ėjusį pėsčiąjį, gimusį 1941 metais, portalo žurnalistai domėjosi Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų.

Jų pateiktais duomenimis, garbaus amžiaus pėsčiasis nelaimės metu vilkėjo tamsius drabužius. Todėl aiškinamasi, ar pastarajam degė draudžiamas šviesoforo signalas bei tai, ar vairuotojas atliko visas privalomas pareigas pėsčiojo atžvilgiu.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Martyno Matusevičiaus, grąžinti dešiniojo posūkio lentelę Šiaurės prospekto ir Ukmergės gatvės sankryžoje buvo nuspręsta miesto savivaldybės Saugaus eismo komisijoje.

Reaguos sulaukę išvadų

„Žalia lentelė minėtoje sankryžoje išties sugrąžinta kolegialiu Eismo saugumo komisijos sprendimu, įvertinus ir išdiskutavus šią galimybę su visais komisijos nariais. Tarp jų yra tiek eismo saugumo specialistų, įvairių susijusių organizacijų atstovų, tiek ir policijos pareigūnų. Taigi, abejoti šių specialistų kompetencijomis nėra pagrindo“, – paklaustas, ar pastarasis sprendimas grąžinti dešiniojo posūkio lentelę minėtoje sankryžoje, yra pasvertas argumentais, sakė Kauno valdžios atstovas.

Jis taip pat patvirtino, kad praėjusią savaitę įvykusios eismo nelaimės aplinkybes aiškinasi policijos pareigūnai.

„Laukiame jų išvadų ir esame pasirengę atitinkamai pagal tai reaguoti bei nedelsiant imtis būtinų priemonių, kad užtikrintume saugų eismą minėtoje sankryžoje“, – žadėjo M. Matusevičius.

Primename, kad dešiniojo posūkio lentelės vasario pradžioje buvo grąžintos vienuolikoje Kauno sankryžų. Tada skaičiuota, kad visų lentelių grąžinimas miestui kainuos apie 1000 eurų.

Sankryžos, kuriose grąžintos žaliosios rodyklės:

*       Europos pr. – Veiverių g.

*       S. Žukausko g. – P. Lukšio g.

*       Savanorių pr. – K. Petrausko g. – Utenos g.

*       Šiaurės pr. – Ukmergės g.

*       Šv. Gertrūdos g. – Birštono g.

*       Jonavos g. – Nuokalnės g.

*       Panerių g. – Varnių g.

*       Karaliaus Mindaugo pr. – Kaunakiemio g.

*       Prie prekybos centro „Mega“

*       Pramonės pr. – Partizanų g.

*       Raudondvario pl. – Jovarų g.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Vadyla

Voketyjoje atobanuose kai kur greitis neribojamas, tai dėl kai kurių lapausių neuždeda greičio ribojimo, vyksta naturali atranka, žiopliai visur randa landų kur pasimauti. Viskas daroma, masių patogumui, bet atsiranda teisuolių kurie visada porins prieš, tegul jie porina, karavanas tegul eina, bet pats blogiausias reikalas Jurbarke, kaip mergaitė sunkiai sužalota, o nusikaltėlis tris metus negalės naudoti alkoholio, priminsim ,kad jam iki 21 metu ir taip tris metai ir mokslai ir taip priklauso, čia tai yra blogis, nesuvokiama , kaip tokie teisėjai gali dirbti, tiesiog protu nesuvokiama.

Anonimas

NE VIEN VAIRUOTOJAI TURI NEST ATSAKOMYBE UZ SAUGUMA TURI PRISIIMTI ATSAKOMYBE SAVO SAUGUMU IR PATYS PESTIEJI NEREIKIA EITI KAIP PARKO TAKELIU TELEFONAI RANKOSE APSIZVALGYT NEREIKIA TURI DAUGIAU DEMESI KREIPTI IR IPESCIUJU BAUDIMA O NE VIEN VAIRUOTOJAI VISA LAIKA TURI BUTI TARKUOJAMI

Kostas

to kaunietei gal atvaziuok pries 8
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS