Policijai obelisko Kaune vis dar nėra, o Palangoje panašus paminklas įamžina signatarus | KaunoDiena.lt

POLICIJAI OBELISKO KAUNE VIS DAR NĖRA, O PALANGOJE PANAŠUS PAMINKLAS ĮAMŽINA SIGNATARUS

Praėjo Policijos diena. Praleista gera proga atiduot pagarbą mūsų Angelams sargams.

Vieniems tai tik uniformuoti pareigūnai, o kažkam – sūnūs ir dukterys, vyrai ir žmonos, tėvai ir motinos – artimiausi, brangiausi šeimos nariai.

Šie žmonės dirba ne šiaip sau. Jie pasiruošę paaukoti tai, ko nesugrąžinsi, – savo gyvybę.

O ko sulaukė už tokį pašaukimą? Vėl tų pačių šventinių spalio 2-osios kalbų, šypsenų ir rankų paspaudimų. Gaila, bet Lietuvos valdžia tiek ir tesugeba, o po dienos viską pamiršta iki kitų metų.

Šitaip atsidėkojame už tai, kad dėl mūsų aukojasi. Ar tik to jie verti? Ne kiekvienam suprasti, ką reiškia policininko tarnyba.

Visi tikėjosi, kad Kaune pastatys obeliską Angelams sargams. Jo atidengimo laukė ne kur kitur, o būtent laikinojoje sostinėje. Vilnius tokiam net vietos nesurastų. Kaunas rado!

Regimanto Zakšensko nuotr.

Tačiau kažkas vis tiek neiškentė be politikavimo, nors galėjo protingai patylėti. Rezultatas – paminklo nėra.

Pabaigoje pateiksiu pavyzdžių: Palangoje, šalia bažnyčios, prie pat šventoriaus tvoros, jau penkerius metus stovi akmeninė stela Vasario 16-osios akto signatarams. Identiškas akmuo, panaši išvaizda, dydis ir net autorius tas pats (skulptorius Arūnas Sakalauskas).

Pajūryje skulptūra niekam nekliudo, paveldo saugotojai – ramūs kaip bitės. Užtai Kaune ūžia visas širšių lizdas – paminklas Angelams sargams – ne tas, kurį visi vieningai gintų, saugotų, padėtų...

Internete rašo, kad Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia – valstybės saugomas objektas – Kultūros paminklo teritorija, Palangos senojo miesto vieta.

Nuo Vilniaus iki Kauno – 100 km, iki Palangos – tris sykius toliau. Atrodo, kad spaudimas iš sostinės pajūrio nepasiekia.

GALERIJA

  • Policijai obelisko Kaune vis dar nėra, o Palangoje panašus paminklas įamžina signatarus
  • Policijai obelisko Kaune vis dar nėra, o Palangoje panašus paminklas įamžina signatarus
Regimanto Zakšensko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaunietis

koks čia lopas Signatarus sulygino su mentais ? Nors sovietinis mentas įsirangė prie lovio, kauniečiai dar nepamiršo, kaip mentai daužė žmones, susideginus Romui Kalantai. Kauniečiai prieš meno falą Laisvės alėjoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS