Pradėjo skiepyti Kauno rajono švietimo įstaigų darbuotojus | KaunoDiena.lt

PRADĖJO SKIEPYTI KAUNO RAJONO ŠVIETIMO ĮSTAIGŲ DARBUOTOJUS

  • 4

Kauno rajonas baigė pirminį švietimo įstaigų testavimą greitaisiais antikūnų testais ir šiandien pradėjo skiepyti pedagogus.

„Serologiniais antikūnų testais buvo ištirta 1391 ugdymo įstaigų darbuotojas. Nustatyta, kad 180  (12,94 proc.) iš jų turi antikūnų“, – pasakojo Kauno rajono savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė.

Anot gydytojos, švietimo įstaigų darbuotojus tikrino 3 savivaldybės ir 4 privačių klinikų mobilios brigados.

Kadangi šią savaitę Kauno rajonas gavo 400 „AstraZeneca“ ir 450 „Pfizer-BioNTech“ vakcinų dozių ir buvo baigtas testavimas, trečiadienį „Pilėnų klinika“ ir Pakaunės pirminės sveikatos priežiūros centras pradėjo švietimo įstaigų darbuotojų vakcinaciją. Taip pat  bus baigti skiepyti vaistinių darbuotojai.

Anot M. Labašauskaitės, skiepijami ugdymo įstaigų darbuotojai, turintys tiesioginį kontaktą su mokiniais, ugdomais pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas bei savivaldybių administracijų paskirti asmenys, kurie užtikrina vaikų nuotolinį ugdymą, priežiūrą ir maitinimą įstaigose.

Mokytojai dirbantys pagal pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas dabar nėra vakcinuojami.

„Pedagogų vakcinacija ir profilaktinis testavimas – neprivalomi, bet tikime, jog tai padės greičiau atidaryti mokyklas, o mokiniams grįžti prie įprasto ugdymo proceso“, – sakė savivaldybės gydytoja.

GALERIJA

  • Pradėjo skiepyti Kauno rajono švietimo įstaigų darbuotojus
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ter

Kiekvienas paskiepintas žmogus manau yra gerai,bet vaikai irgi yra ligos nešiotojai,jie į klases susirinks iš atskirų šeimų. Tarp šeimų ligos ir toliau plis, sirgs vaikai,jų artimieji. Daudelis gyvena kartu su seneliais.

Gytis

Labai gerai, kad pedagogai skiepijasi. Jų kaip ir gydytojų garbas yra svarbūs . Šaunuoliai pedagogai. Jūsų laukia mokyklos.

P

Po skiepų bus tikra korona kaip bradės krist viemas po kito palausim rudienio o tada verksim
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS