Praeities žvalgas: Kyjive iškelta Lietuvos vėliava – taip jie mums atsidėkojo už paramą | KaunoDiena.lt

PRAEITIES ŽVALGAS: KYJIVE IŠKELTA LIETUVOS VĖLIAVA – TAIP JIE MUMS ATSIDĖKOJO UŽ PARAMĄ

  • 0

Publicistas, istorijos tyrinėtojas Šarūnas Jasiukevičius, dar kitaip žinomas Praeities žvalgo vardu, pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota Kyjive iškelta Lietuvos vėliava. 

 „Kyjive iškelta Lietuvos vėliava. Tiesiog degalinėje. Taip jie mums atsidėkojo už paramą. Beje, Kyjivas šiandien smarkiai apšaudomas artilerijos. Vaizdo įrašo pabaigoje girdėti sprogimai nuo mūsų buvo už maždaug kilometro. Po sprogimo, po kokių 10 minučių, vėjas atnešė dūmus ir kvapą. Mano drabužiai jau įsigėrę karo kvapu. Svarbiausia, kad krovinys saugiai pristatytas. Atidavėme net savo liemenes“, – pirmadienį feisbuke rašė Š. Jasiukevičius.

Kaip portalas skelbė anksčiau, Praeities žvalgas prisideda prie Ukrainos žmonėms reikalingos paramos rinkimo. 

„Pirmiausia, mes, kai pradėjome savo veiklą, bandėme išvežti pabėgėlius, paskui atsirado humanitariniai koridoriai, ryšiai ir dabar organizuojame būtent ne humanitarinę pagalbą, ką teikia visas pasaulis ir privatūs žmonės valstybiniu lygmeniu. Mes užsiėmėme teikti karinę pagalbą – tai ne letalinės priemonės, o gynybai skirtos priemonės, bet jų nusipirkti dabar labai didelis deficitas, jos labai brangios. Kariauti labai brangu. Mes nusprendėme patys gaminti, daryti šarvines liemenes ir siųsti į frontą“, – yra pasakojęs Š. Jasiukevičius.

Kaip jau rašyta, pirmadienį Kyjive aidi sprogimai. Ukraina teigia, kad vėlų sekmadienio vakarą virš sostinės Kyjivo numušė Rusijos raketą. Netrukus po 23 val. nukritusios raketos nuolaužos sukėlė gaisrą privačiame objekte Darnickio rajone. Liepsnos buvo numalšintos apie 00.30 val.

Rusijos kariams iki šiol nepavyko įgyvendinti vieno pagrindinių savo tikslų ir užimti Kyjivą, tad dabar jie miestą apšaudo.

GALERIJA

  • Praeities žvalgas: Kyjive iškelta Lietuvos vėliava – taip jie mums atsidėkojo už paramą
  • Praeities žvalgas: Kyjive iškelta Lietuvos vėliava – taip jie mums atsidėkojo už paramą
Feisbuko vaizdo įrašo stop kadrai
Gairės: karas Ukrainoje, Kyjivas, praeities žvalgas, Šarūnas Jasiukevičius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS