Praeivius iš Jonavos gatvės išginė smarvė: aplinkosaugininkai atliks tyrimą | KaunoDiena.lt

PRAEIVIUS IŠ JONAVOS GATVĖS IŠGINĖ SMARVĖ: APLINKOSAUGININKAI ATLIKS TYRIMĄ

Kauniečių dėmesį patraukė įtarimų sukėlę vaizdai ir nemalonūs kvapai Jonavos gatvėje. Abiem atvejais netrukus susidomėjo aplinkosaugininkai, kurie tirs, ar nėra daroma žala gamtai.

Nuo dvoko vimdė

Su "Kauno diena" susisiekusią Viktoriją žingsniuojant Jonavos gatve sustabdė nemalonus tvaikas, primenantis fekalijų smarvę, užuostas verslo centro vidiniame kiemelyje.

"Su bičiule keliavome pėsčiomis, o pailsėti nusprendėme užsukusios į "Kauno doko" vidinį kiemelį. Čia yra daug suoliukų, treniruoklių ir nedidelis amfiteatras su vaizdu į upę. Tik kažin, kam verslo centro atstovams toks vaizdas, jei patys jį gadina?", – retoriškai klausdama pasipiktinimo neslėpė kaunietė.

"Net vimdyti pradėjo, o nukreipusi žvilgsnį į Neries pusę pamačiau nuotėkų vamzdį, kuris, ko gero, ir yra to blogo kvapo kaltininkas. Iš jo į vandenį ėjo burbulai – vaizdas buvo šlykštus. Man pikta, kad į upę išteka tokio vamzdžio turinys. Manau, kad atidžiau patikrinus pasimatytų, jog visi aplink teršia ir tuo mėgaujasi", – tūžo Viktorija.

Susisiekėme su pastato atstovu, atsakingu už ūkio klausimus. Jis mus patikino, kad tai – išleistuvai. Abu apžiūrėjome – iš jų bėga švarus vanduo.

Atliks tyrimą

Apie kaunietei įtarimų sukėlusį vamzdį "Kauno dienos" žurnalistai informavo Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos specialistus. Nuvykę į minėtą vietą prie "Kauno doko", aplinkosaugininkai teigė abiejuose pastato galuose pamatę po vieną paviršinių nuotėkų (lietaus) išleistuvą.

"Susisiekėme su pastato atstovu, atsakingu už ūkio klausimus. Jis mus patikino, kad tai – išleistuvai. Abu apžiūrėjome – iš jų bėga švarus vanduo. Bet išleistuvas, žvelgiant nuo Jonavos gatvės žiedinės sankryžos pusės, esantis toliau, yra nutiestas į meldus. Toje vietoje yra tarsi užutėkis. Tikėtina, kad per karštas dienas vanduo užsistovėjo. Dėl to galimai iš meldų ir sklinda smarvė. Tačiau, kad įsitikintumėme, jog iš tiesų nėra daroma žala gamtai, į vietą nusiuntėme laboratorijos specialistus, jie atliks tyrimus", – teigė Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos vyresnysis specialistas Raimundas Tamašiūnas.

"Verslo centre skundų dėl kvapo nesame gavę. Tačiau kreipėmės į bendrovę "Kauno vandenys", kuriai priklauso lietaus surinkimo sistema, kad ją patikrintų ir nustačius galimas problemas – jos būtų išspręstos", – dienraščiui sakė bendrovės "Žaliakalnio parkas", kuriai priklauso verslo centras "Kauno dokas", atstovė Loneda Gražulevičienė.

Tikrinami kas ketvirtį

Bendrovė "Kauno vandenys" apie situaciją prie "Kauno doko" sakė taip pat sužinoję tik iš žurnalistų, tačiau nuvykę patikrinti fakto, tvirtino, kad šis nepasitvirtino – paviršinių nuotėkų išleistuvas dvoko neskleidžia. Dėl nemalonaus kvapo kaltas esą gali būti Neries vanduo.

"Paviršinių nuotėkų išleistuvai imant mėginius tikrinami kas ketvirtį arba tikrinami ir valomi pasitvirtinus faktui. Kad išleistuvai neapsineštų, kas antrą savaitę yra valomos ir gatvėse esančios magistralinių lietaus nuotėkų tinklų surinkimo grotos", – akcentavo "Kauno vandenų atstovai".

Kauno aplinkosaugininkų užsakytų tyrimų rezultatus Aplinkos apsaugos agentūra turėtų pateikti maždaug per dvi savaites.

Antrasis atvejis, apie kurį pranešta, pastebėtas taip pat šalia Jonavos gatvės. Panoraminėje, iš aukštai fiksuotoje nuotraukoje gyventojų dėmesį patraukė objektas, panašus į vamzdį. "Gal galėtumėte pasidomėti, kas per vamzdis nutiestas per Nerį, ties Jonavos gatve, šalia parduotuvės "Šilas"?" – įtariai teiravosi miestiečiai.

Kaip paaiškėjo iš šią vietą apžiūrėjusių aplinkosaugininkų, tai – ne vamzdis, o upės vagoje natūraliomis sąlygomis susiformavęs vandens slenkstis, aiškiai pastebimas žvelgiant iš įvairių pusių.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vadas

Brangieji, Kaunas tvarkosi! Smarve leidzia plaukti ,,zemyn upe,,

tfu

Visvaldas šaibą metė.

nesupratau

Tai prie ko čia lansbergis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS