Praneša kauniečiai: nuniokota Kauno eglė jau baigiama atkurti | KaunoDiena.lt

PRANEŠA KAUNIEČIAI: NUNIOKOTA KAUNO EGLĖ JAU BAIGIAMA ATKURTI

  • 37

Šiąnakt buvo padegta Kauno Kalėdų eglė, sukrėsti miestiečiai visą dieną būriavosi Rotušės aikštėje – vieni smalsaudami, kiti talkindami eglę kūrusiai komandai. Pastaroji, apimta azarto, plušo negailėdama jėgų. Šeštadienio vakarą kauniečiai jau dalijasi beveik atkurtos eglės vaizdais.  

„Na štai, mūsų žaliaskarė jau beveik atkurta! Nuostabu ir didžiausi pagyrimai visai kūrėjų komandai“, – šeštadienio vakarą su portalu kauno.diena.lt pasidalijęs nuotrauka kalbėjo kaunietis Sergej.

Vyras tikino, kad besidarbuojančią eglės komandą matė jau ankstyvą rytą, todėl nuo pradžių tikėjo, kad viskas bus sutvarkyta gan greitai. Tačiau tokio jų spartumo nesitikėjo.

„Tikrai maloniai nustebino, nes šis įvykis išties sukrėtė miestiečius. Trūksta tik kelių elementų ir Kalėdų dvasia vėl užpildys Rotušės aikštę“, – viltingai kalbėjo Senamiesčio gyventojas.

„Tai – dar tikrai ne pabaiga, bet ji ir vėl visa smaragdiškai žalia!“ – šeštadienio vakarą pranešė ir Kauno miesto savivaldybė.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Iš kauniečio atsiųstos nuotraukos matyti, kad apdegęs ruožas 22 val. nuo liepsnos išvengusios dalies skyrėsi tik tuo, kad čia trūko šviečiančių smilgų ir drugelių.

Kalėdų eglės kūrėja, menininkė Jolanta Šmidtienė šeštadienį portalui kauno.diena.lt kalbėjo, kad sužinojus apie gaisrą ją apėmė ne pyktis, o azartas kuo greičiau eglę atkurti. Šis azartas, kuriuo užkrėtė ir visą savo komandą, davė vaisių. Jau vakare buvo pajungtas visos eglės apšvietimas ir buvo pakeistos visos apdegusios eglišakės. Anot ugniagesių, buvo išdegės 15 kv.m. eglės plotas.

Jolanta Šmidtienė/Vilmanto Raupelio nuotr.

Žmonės plūsta prie apdegusios Kauno eglės

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Primename, kad gaisras, nuniokojęs Rotušės puošmeną, kilo šiąnakt.

„Šiąnakt atvira liepsna degė pagrindinė šių dienų Kauno puošmena – Kalėdų eglutė Rotušės aikštėje.

Laimė, žmonės nenukentėjo. Ugniagesiai buvo maksimaliai operatyvūs. Ačiū Jiems!“ – įrašu „Facebook“ informavo savivaldybė.

Kaip patvirtino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovai, pranešimas apie gaisrą gautas 1.43 val. Atvykę ugniagesiai rado atvira liepsna degančią Kalėdų eglę – gaisras likviduotas per tris minutes, iš viso apdegė apie 15 kvadratinių metrų eglės dekoracijų ir konstrukcijų.

Žmonės per įvykį nenukentėjo.

Policijos departamentas informavo, kad apie 1.40 val. prie Rotušės aikštėje stovinčios eglės privažiavo automobilis, iš jo išlipęs vairuotojas apipylė eglę degiu skysčiu ir ją padegęs pasišalino su automobiliu.

Feisbuko nuotr., stop kadras

Pasak policijos, 1.57 val. Kaune, A. Juozapavičiaus prospekte, sulaikant pasišalinusį asmenį buvo sužalotas 2000-aisiais gimęs Kauno apskrities policijos pareigūnas, jis, suteikus medicininę pagalbą gydomas ambulatoriškai.

1982 metais gimęs įtariamasis sulaikytas. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto ar kultūrinės reikšmės turinčios vertybės sugadinimo pavojingu būdu. Už tai gali būti baudžiama bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Kauno Rotušės aikštėje padegta miesto Kalėdų eglė

Laimučio Brundzos nuotr.

Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė portalui kauno.diena.lt sakė, kad sulaikytasis pristatytas į gydymo įstaigą kilus abejonių dėl jo sveikatos būklės. Ji taip pat patvirtino, kad sulaikymo metu įtariamasis nebuvo sužalotas, tuo metu jį sulaikyti bandžiusiam vienam iš pareigūnų sužalota ranka ir koja.

GALERIJA

  • Praneša kauniečiai: nuniokota Kauno eglė jau baigiama atkurti
Gairės: Kauno Kalėdų eglė, padegta Kauno Kalėdų eglė, atkuriama Kauno kalėdų eglė, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Anonimas

Su dekoracijomis ir tuštybių rungtynėmis tarp sostinės ir provincijos jau kažkur po kosmoso platybes skraido. Pastatykite kiekvienam rajone po paprastą papuoštą eglutę ir nieko daugiau nereikia. O jei kur auga natūraliai, dar geriau. Dar galite išlieti ledo aikšteles ir daugeliui bus džiaugsmo.

TIKRAI

Paskelbus brangiausios eglės konkursą laimėtų Kaunas.Kitos savivaldybės gražias Kalėdines egles papuošia ir už 18 tūkstančių, o Kaunas kasmet tik super brangias

Tiesa

Mums visiškai vienodai tą Eglė ,galėjo jos ir nebūti ,jeigu pasauline pandemiją nereikia ir tokių nesąmonių. Pinigai būtų like biudžete .Žmonės turi saugotis o ne ieškoti pramogų ,susibūrimo metu gali vėl Koks virusas ar nuodas paskleistas.Ačiū už nuodų dozę.Kitos nenorime.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS