Pravieniškėse devyniolikai metų įkalintas žudikas stebina neeiliniu hobiu | KaunoDiena.lt

PRAVIENIŠKĖSE DEVYNIOLIKAI METŲ ĮKALINTAS ŽUDIKAS STEBINA NEEILINIU HOBIU

  • 1

Pravieniškėse devyniolikai metų įkalintas žudikas susirado neįprastą hobį – iš muilo pradėjo drožti automobilius. Specialistai sako, kad tokia kūrybinė veikla naudinga, padeda nukreipti mintis. Įkalintieji skatinami imtis įvairių kūrybinių veiklų, praneša LNK.

„Nelabai turėjau ką veikti vienoje mažoje vienutėje, kadangi nuo vaikystės mėgstu piešti, paėmiau muilo gabaliuką ir sugalvojau padaryti visą modelį“, – sako nuteistasis.

Vyras motociklų ir automobilių padarė jau 40 ir sunaudojo 4 kg muilo.

„Jei kuriu pats, kuriu šiek tiek greičiau, nes nesu suvaržytas, apie 5–8 val., o jei iš nuotraukų – net dvi dienas užtrunku“, – kūrybos niuansus pristato vyras.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Muilo vyrui parūpina pareigūnai, atspausdina nuotraukų, pagal kurias drožiama, kai kurias nuteistasis tobulina pagal fantaziją. Kalinys vardija, kokių automobilių yra sukūręs: „Porą BMW daryti iš nuotraukų – vadinamoji chuligankė ir M6, mano koreguotas „Bentley“, „Jaguar“, „Lamborghini“, „Volkswagen Golf“ ir kiti.“

Vyras nesako, ar sutapimas, ar ne, bet kolekcijoje išsiskiria sudaužytu priekiu automobilis „Volkswagen Golf“: „Kurdamas kuriu ir tiesiog ateina į galvą mintis, kad turi būti sudaužytas priekis.“

Viešai skelbiamoje informacijoje raudonu „Golf“ automobiliu vaikinas padarė nusikaltimą 2013 m. Nusikaltimas buvo prikaustęs visos Lietuvos dėmesį ir įvardijamas kaip šiurpiausias per dešimtmetį. Vaikinas nuteistas už tai, kad nužudė ir vėliau išprievartavo devyniolikmetę, kuri buvo išbėgusi pabėgioti. Jos kūną vyras paslėpė miške. Mergina pagrobta pamiškėje stabtelėjus raudonam „Golf“ automobiliui.

Nuteistasis kuria aštriais ir, atrodytų, pavojingais įrankiais. Pareigūnai sako, kad tokius menininkus atidžiai stebi prižiūrėtojai

„Stebi nuteistuosius ir jų elgesį, todėl tikimybės, kad nuteistasis susižalos ar sužalos kitus – nėra arba minimali. 17 val., kai baigiasi būrio specialistų darbo diena, įrankiai yra paimami“, – sako Resocializacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gilita Zailskaitė.

Psichologė Lineta Tamošiūnienė sako, kad kalinius konsultuoti tenka gana dažnai: „Jie yra agresyvūs, turi daug pykčio, smurtiniai kažkokie veiksmai, taip pat yra alkoholio, narkotikų priklausomybių, kitos įvairios traumos, pakartotinis nusikalstamumas.“

Pasak L.Tamošiūnienės, turi būti skatinamos nusikaltėlių kūrybinės idėjos, nes tai jiems padeda nukreipti mintis kitur, užuot vėl planavus, ką nedoro nuveikti.

Pravieniškėse kaliniai drožinėja, mezga, piešia, gamina paveikslus, laivus, iš kartono dėžių lipdo koplyčias. Iš muilo pagaminti automobiliai bus padovanoti vaikų dienos centrams birželio 1 d., Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga.

GALERIJA

  • Pravieniškėse devyniolikai metų įkalintas žudikas stebina neeiliniu hobiu
Kalėjimų departamento nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Saunu!

Pamuilinai automobiliu "garazo vartus" - ir svelniau "ivaziuoji"!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS